by

Hrvatska Je Otvorena Za Turizam, Amerikanci Pozdravljaju

Mnogi (osobito u SAD-u) oduševljeno planiraju putovanja nakon cijepljenja. Iako znam da se mnogi ljudi nadaju da će putovati u Europu, nemamo razloga vjerovati da će se otvoriti najpopularnija turistička odredišta u Europi, kao što su Francuska, Njemačka, Italija i Španjolska.

Međutim, postoji jedna često previdjela zemlja Europske unije koja je već otvorena posjetiteljima i koja bi mogla biti vrijedna razmatranja. Ova zemlja može tako lako postaviti vlastita pravila u tom smislu jer još nije u Schengenskoj zoni.

Hrvatska je otvorena za one koji su cijepljeni ili testirani

Hrvatska je već otvorena posjetiteljima iz cijelog svijeta, sa samo nekoliko zahtjeva. Za one koji dolaze iz SAD-a, imate pravo ući bez karantene, ako:

U potpunosti ste cijepljeni, što znači da je prošlo najmanje dva tjedna od zadnje preporučene doze
Predstavljate negativan rezultat PCR testa koji se uzima ne više od 48 sati prije dolaska u Hrvatsku, a ako je vaš test stariji od 48 sati, možete se testirati po dolasku i jednostavno staviti u karantenu sve dok ne dobijete negativan rezultat; ako ostanete u Hrvatskoj dulje vrijeme, morat ćete se ponovno testirati na deseti dan vašeg boravka u Hrvatskoj.
Predstavljate dokaze o oporavku od koronavirusa u obliku pozitivnog PCR – a ili brzog testa antigena provedenog između 11 i 180 dana

Svi turisti također moraju pružiti “potvrdu o plaćenom smještaju”.”Drugim riječima, samo trebate biti spremni pokazati dokaze da ste rezervirali hotel ili neki drugi smještaj.
Nije li vrijeme za planiranje putovanja u Hrvatsku?

Volio bih čuti od čitatelja OMAATA koji su više upoznati s putovanjima u Hrvatsku, i zato što razmišljam o putovanju tamo ovog ljeta i zato što sam siguran da i drugi čitatelji.

Iako sam letio kroz Hrvatsku prije nekoliko godina, samo sam jednom posjetio ovu zemlju i ne sjećam se ni vrlo dobro. Morao sam imati 10 godina ILI nešto i bio sam na krstarenju s mamom. Proveli smo dan u Dubrovniku, ali opet, to je bilo prije nekoliko desetljeća i doista se ne sjećam mnogo osim šetnje Starim gradom.

Ali da, Hrvatska izgleda prilično primamljivo, zar ne? Uvijek sam pronašao Hrvate Prijateljski na svojim putovanjima, a obala duž Jadranskog mora je prekrasna.

Tri najpopularnija grada Hrvatske za posjet su Dubrovnik,Split I Zagreb. Još nisam učinio tako veliko istraživanje, ali moje početne misli:

Dubrovnik izgleda kao očigledan izbor i može biti nevjerojatan, pogotovo jer ove godine vjerojatno neće biti putnika krstarenja
Split je također na vodi, pa ako netko ima misli o Dubrovniku protiv podjele, rado bih ih poslušao
Vrijedi li posjetiti Zagreb u odnosu na druga dva grada, s obzirom da je u dubini zemlje, što mi se na prvi pogled čini manje atraktivnim

Čini se da bi najbolje potencijalne hotelske opcije bile mali luksuzni hoteli World properties koji sudjeluju u partnerstvu World of Hyatt, omogućujući vam da zaradite i otkupite bodove.

Na primjer, Hotel Excelsior čini se da je jedan od najboljih hotela u Dubrovniku i sudjeluje u partnerstvu. Tiffany je također imala dobar provod u hotelu Sheraton Dubrovnik Riviera prije nekoliko godina.

Postoje i drugi cool objekti, kao što je hotel Vestibul Palace, iako, ako se bliži pogled, čini se da je elegantan dizajn ograničen izgledom.

Dno crta

Ako želite putovati u zemlju Europske unije ovog ljeta i želite biti realni, Hrvatska je vrijedna razmatranja. Zemlja je već otvorena posjetiteljima iz cijelog svijeta zbog testiranja ili potvrde cijepljenja.

Samo sam kratko posjetio Hrvatsku kao dijete tijekom krstarenja, iako ozbiljno razmišljam o putovanju ovdje ovog ljeta.

Volio bih čuti od svih koji su nedavno bili u Hrvatskoj i rado bi imali savjete o tome gdje ići, Gdje ostati i što vidjeti (i siguran sam da nisam sam, jer mnogi čitatelji OMAATA očito razmišljaju o nečemu sličnom).

Svatko razmišlja o putovanju u Hrvatsku uskoro?

Write a Comment

Comment