Zabava tijekom putovanja busom

Imaš suputnika?

rsz_steven-lewis-342

Igra imenima

Vjerujemo da znaš ovu igru. Prvi igrač kaže bilo koje ime na što onda drugi igrač mora reći ime koje počinje slovom kojim ime koje je prvi igrač rekao završava. Primjerice, kaže li prvi igrač “Ines”, drugi igrač tada mora reći ime koje počinje slovom “s”. Odluči li drugi igrač reći ime “Sanja”, tada sljedeće ime mora početi slovom “a”. S obzirom na to da se već rečeno ime ne smije ponavljati, ovo zaista zna biti pravi mali izazov.

p.s. kada vam dosade imena, probajte igrati s poznatim osobama, gradovima itd.

Iskoristite mjesta i gradove kojima prolazite

Dok se vozite autobusom gledajte kroz prozor u potrazi za nazivima mjesta i gradova kojima prolazite. Cilj je da svaki put kada vidite ime mjesta ili grada navedete drugih pet čije ime počinje tim istim slovom. Recimo da prolazite Rijekom. U trenutku kada vidite tablu s natpisom Rijeka imate jednu minutu da smislite drugih pet. Konkretno, to bi u ovom slučaju bili primjerice: Rab, Rovinj, Rabac i Rakov Potok. Ovu igru ti i tvoj suputnik možete igrati zajedno i tada se natjecati tko će se prije dosjetiti svih pet, a možeš ju iskoristiti i kao ideju za solo putovanja.

Igra olovke i papira

Imate li ti i tvoj suputnik sa sobom kakvu bilježnicu i olovku nemate nikakav problem ubiti vrijeme do dolaska na željenu destinaciju. Sjećate se igre vješala? Država i gradova? Križić kružić? Pogodi tko? To su samo neke od mogućnosti. Upotrijebite li maštu mogućnosti za igru su praktički neograničene.

Pogodi pjesmu

Danas manje-više svi uz sebe na putovanju imamo mobitel i slušalice, a oni se daju na zabavan način iskoristiti kad putuješ s nekim. Priključite slušalice na mobitel. Jedan od igrača započinje igru tako što bira pjesmu po svom izboru i pušta ju drugom igraču koji ne zna koju je pjesmu prvi igrač odabrao.

Ako u prvih 10 sekundi pogodi o kojoj se pjesmi radi, suigrač osvaja maksimalnih 5 bodova. Ako ne pogodi slušanje mu se produžuje za još 5 sekundi. Pogodi li, dakle, u 15 sekundi osvaja 4 od mogućih 5 bodova. Za pogodak u 20 sekundi dobiva 3 boda, za pogodak u 25 sekundi 2 boda, a pogodi li tek nakon 30 sekundi osvaja samo 1 bod. Svaki od igrača pogađa pet puta. Nakon toga se broj bodova svakog igrača iz svih pet rundi zbraja. Pobjednik je onaj koji skupi više bodova.

p.s. ovisno o težini pjesama uvijek možete produljiti početno vrijeme za pogodak

Putuješ solo?

rsz_mihai-surdu-173794

Glazba/video

Prije putovanja pripremi si listu pjesama za bus. Slobodno tome dodaj i kakav zanimljivi spot ili smiješan video, a kojim ćeš si skratiti vrijeme dok putuješ.

Čitanje knjige/časopisa

Sjeti se knjiga koje si samom sebi još davno obećao da ćeš pročitati, a onda si u nedostatku vremena jednostavno zaboravio na to. Sad je idealno vrijeme da se zaputiš u knjižnicu, posudiš knjigu i garantirano uživaš tijekom putovanja.

Ako nisi ljubitelj čitanja dobra su opcija časopisi ili novine. Za njih ti treba manje vremena, informativni su, a imaju i mnoštvo slika koje prate bombastične naslove. Osim tog, to je najbolji način za ostati u toku voziš li se područjem koje se čini kao “Nigdjezemska” što je čest slučaj, nije li?

Sudoku, križaljka

Provjereno dobar način za iskoristiti vrijeme putovanja na konstruktivan način. Ipak, ako si tanjih živaca i lako se iznerviraš kad ti nešto ne ide od ruke, sačuvaj te aktivnosti za svoja četiri zida.

Zabava na mobitelu

Kad pored sebe imaš mobitel (koji ima punu bateriju) doslovce imaš zabavu na dlanu. Napokon imaš vremena isprobati sve one igrice koje si skinuo ni sam ne pamtiš kad na svoj mobitel.

Uživanje u krajoliku i spavanje

Posljednja, ali često i najbolja opcija je jednostavno pustiti brige na stranu i uživati u području kojim prolazite. Zaspete li, tim bolje. Putovanje će vam proći brže i činit će vam se da ste začas došli do svoje destinacije.

Putovanje ti se neće činiti toliko dugim ako se okupiraš zanimljivim sadržajima. Ako se ti i tvoj suputnik zasitite igara, jednostavno čavrljajte ili se udubite svatko u svoje misli. Popričajte o filmovima koje ste posljednje gledali, prepričajte si nadraže knjige i sl. Nađite načina da se zabavite, jer gubiti vrijeme u dosadi nikada nije opcija. Naposljetku, ako vam se ni jedna od ovih opcija ne sviđa ovo ti je odlična prilika da naučiš uživati u miru bez da osjećaš dosadu.

Kupi autobusnu kartu za svoje sljedeće putovanje na Vollo