Top 15 ideja za božićni poklon za svakog putnika…

… a ostat će ti i za siječanj! 😉

Ne znaš što bi kupio dragoj osobi, ali znaš da je prvo što bi o njoj rekao to da voli putovati? Osim tog, jasno da ni cijena ne smije premašiti neke razumne okvire, jer treba jesti i nakon blagdana. Nema frke! Donosimo ti rješenje. Top 15 ideja za poklone koji će oduševiti svakog zaljubljenika u putovanja!

Hammock

Untitled design (44)

Idealan poklon za svaku spavalicu koja iznad svega cijeni sigurnost (#zanemarifotku) i udobnost. Neovisno preferiranju grada ili avanturističkih putovanja u prirodu, hammock je poklon koji se ne odbija. Riječ je o savršenom suputniku prilikom čije kupovine treba pripaziti na težinu i nosivost. Što lakše, to bolje. Nosivost pak ovisi o budućem vlasniku. Logično, je l’? 😉

Vodonepropusna torbica

Nikad ne znaš kad te na putovanju može iznenaditi kiša. Možda za nevremena zapneš usred ničega, a možda jednostavno na gradskim ulicama ne bude pravog zaklona u dati čas. Složit ćete se da je važno da putovnica, novčanik i mobitel uvijek budu na suhom, a vodonepropusna torbica idealno je i maksimalno funkcionalno rješenje.

Karta države/svijeta

Untitled design (45)

Postoje zbilja razne varijante ovog poklona. Možeš se odlučiti na kupovinu karte pojedine države, koja obično dolazi uz detaljnije informacije o istoj, ili pak kupiti jednostavnu kartu svijeta na kojoj će njen budući vlasnik moći označiti zemlje, iliti dijelove svijeta koje je posjetio. Naravno, tu su i sve popularnije karte svijeta na struganje, a osim u trgovinama, naći ćete ih u online prodaji gdje su uglavnom i povoljnije.

Airbnb darovna kartica

Airbnb darovna kartica jednostavna je za uporabu, stiže direktno na mail primatelja i nema roka trajanja! Tako zaobilaziš mogućnost da osoba ne iskoristi svoj poklon bon na vrijeme. Zaista nema šanse da propusti ovu priliku.

Putopis

Putopisne knjige su #mustread za svakog ljubitelja putovanja. Samo pripazi da naslov koji si odabrao osoba kojoj si namijenio poklon već nema u svojoj kolekciji. p.s. Dobra ideja je izabrati knjigu nekog od domaćih autora pa se potruditi doći do potpisa. To će sigurno biti zapamćeno!

Zidna karta svijeta

Untitled design (46)

Znaš da obožava putovanja, ali i da trenutno nema vremena za njih? Ništa zato. U tom slučaju, zidna karta svijeta definitivno je nešto što će izmamiti osmijeh na lice svakog putnika namjernika, koji eto uslijed životnih okolnosti u datom momentu nije u mogućnosti putovati.

Putni fen

Ako imaš dugu kosu, ne treba ti dodatno objašnjavati koliko putni fen može biti spasonosan. Malen je pa bez problema stane u torbu, a osim toga može dobro doći i u slučaju da hitno trebaš osušiti koji komad odjeće. Isprobali smo, nije loše!

Dnevnik putovanja

Untitled design (47)

Lijep rokovnik s temom putovanja na koricama oduševit će svaku ženu koja voli putovanja! No to je također dobar poklon i za muškarca. Papir je i dalje u mnogim situacijama nezamjenjiv, a k tome ne može u najnezgodnijem trenutku ostati bez baterije i ugasiti se.

Print tema putovanja

Personalizirani pokloni sve su veći hit! Najčešće koštaju više vremena nego novca, a mogućnosti su praktički neograničene. Izaberite između lanenih torbi, majica, šalica i mnogo drugih predmeta. Pretražite albume, odvojite neke od najdražih fotografija sa zajedničkih putovanja i prizovite sjećanja te ponovno proživite taj dan.

Filter za vodu

Ovo će jamačno biti odličan dar za avanturiste koji se nerijetko nađu okruženi samo divljinom. Još ako k tome oko sebe nemaju kakav izvor pitke vode, a ostali su bez svojih zaliha, nema sumnje da je ovo idealan poklon koji može značiti spas od žeđi u vrlo nezgodnim trenucima.

Slušalice

Untitled design (48)

Iako nisu usko vezane uz putovanja, svaki će putnik potvrditi da su itekako dobar suputnik, a ako ih slučajno zaborave upravo su slušalice ono što najviše nedostaje. Bijeg od neobaveznih razgovora, isključivanje od ostatka svijeta, alat za slušanje omiljene glazbe ili audioknjiga. Mogućnosti su neograničene.

Prijenosna baterija

Ima nešto gore od otkazanog leta ili smještaja, a to je kad vam u isti mah nestane i baterije na mobitelu. Kako najlakše popraviti situaciju, ako ne svojim pametnim telefonom? I baš zato, svaki putnik namjernik itekako zna cijeniti i veseliti se prijenosnoj bateriji pa čak i ako već ima jednu. A činjenicu da baterije nikad dosta znaju svi oni koji su se barem jednom našli u kakvoj bezizlaznoj situaciji i to baš zato što nisu imali – baterije!

Sat

Untitled design (49)

Idealan poklon za svakog putnika koji na putovanju mora voditi računa o tome da ne zakasni na prijevoz do sljedećeg mjesta, odnosno grada. Bilo bi divno kada bi ovisnost o prijevoznim linijama na putovanju postala prošlost, no to je naravno nedosanjani san. Stoga, bolje spriječiti nego liječiti. Ako uz to sat ima dodatne funkcije poput mjerenja temperature, štoperice i kalendara tim bolje, a sve i da ima ulogu tek modnog detalja, #pogledajfotografiju, ništa zato. Neke bi putnice bile presretne da dobiju jedan ovakav sat.

Naglavna lampa

Tapkati u mraku u kakvom kampu s rukama ispred sebe zna biti prilično nezgodno. Naglavna lampa idealan je poklon za sve putnike koji preferiraju kampove ili spavanje “na divljem”. Ima ih u raznim veličinama i s različitim dosegom, odnosno jačinom svjetlosti. I bojama. (Da, da… ima i rozih. :))

Kompas

Untitled design (50)

Ovaj poklon ne moramo posebno objašnjavati. Nikad ne znaš kad ti može zatrebati, a budući da ne zauzima puno mjesta idealan je za svako putovanje pa čak i za jednodnevne izlete u prirodu.

Naposljetku, neovisno tome jeste li odabrali nešto s popisa ili ste se sami dosjetili idealnog poklona, ako ste ga poklonili s iskrenom željom i ljubavlju, sigurno niste pogriješili. Bitno je da je poklon dan od srca! Ne mora to svaki put biti nešto #wow, nešto što će privući pažnju i pamtiti se. Nekada je dovoljna dobra namjera neovisno onome što se nalazi u šuškavom papiru! 🙂

Kupi autobusnu kartu za svoje sljedeće putovanje na Vollo