Morana Zibar: Ne znam zašto bi itko danas trošio dragocjeno vrijeme i ne kupovao online ako se nudi ta mogućnost

Morana Zibar, “lovkinja” u popularnom HRT-ovu kvizu “Potjera”, inače je i korisnica naše usluge po prvi put pa smo iskoristili priliku za kratki intervju u kojem nam otkriva koliko putuje i koje prednosti pronalazi u online kupovini prijevoznih karata. Naravno, pitali smo ju i koje joj je najslabije područje kada je o znanju riječ…

received_1568083513279543

Što Morana radi kad nije u Potjeri?

Kad nisam u Potjeri, žongliram s hrpom drugih stvari. Freelancer sam, odnosno obrtnica, prevodim, pišem, radim kvizove, prtljam se u gastronomiju i turizam… Uglavnom, nije dosadno. I još imam dijete od 6 godina.

Imaš kćerkicu. Pokazuje li ona već sada “glad” za informacijama?

Kći pokazuje glad ponajprije prema tematici koja nju zanima, a to su crtići, balerine, jednorozi i slično. No raduje me da sad već sama poseže za knjigom i pomalo si čitucka. Također, postavlja gomilu svakojakih pitanja o svemu, od smrti i svemira pa do štrumfova.

Svi mi imamo svoje slabe točke. Koje su tvoje što se znanja tiče?

Najslabija područja su mi sport, pogotovo hrpetina nogometnih detalja, i prirodne znanosti. Ali to je normalno, to je povezano s mojim interesima i obrazovanjem.

Koliko dnevno provodiš vremena informirajući se i koji su najbolji izvori korisnih informacija​?

Ne stignem baš ciljano štrebati, a i to mi je blesavo. Najviše informacija upijem nekako indirektno, prateći medije, kroz putovanja, izložbe, prevođenje i slično. Osim tog, potrudim se tu i tamo prije spavanja pročitati stranicu-dvije neke enciklopedije, popularno-znanstvenog štiva, National Geographica ili slično.

IMG_20180204_151908

Koliko često putuješ?

Ne putujem kao prije, bar što se tiče inozemstva, jer dijete, posao i tako to. Jednom godišnje odemo na veće putovanje u inozemstvo, zadnje dvije godine je to bila Španjolska, a ostatak vikendi po Hrvatskoj i ljeti đir po obali. Često me i kvizne aktivnosti odvedu na put, tako da sam baš nedavno iskoristila Vollo za putovanje u Split, a uskoro idem i u Požegu.

Kako pametno iskoristiti vrijeme putovanja?

Putovanje busom mi je pravi luksuz jer imam nekoliko sati mira samo za sebe, tako da to iskoristim za čitanje i pisanje. Stvarno puno uspijem napraviti, ako pritom ne zaspim.

Kako si saznala za Vollo?

Za Vollo sam saznala preko mjesečnog programa događanja u izdanju Turističke zajednice grada Zagreba, koji prevodim. I nedavno sam ga prvi put isprobala.

Koje prednosti vidiš u online kupovini prijevoznih karata?

Ne znam zašto bi itko danas trošio dragocjeno vrijeme i ne kupovao online ako se nudi ta mogućnost. Sve što mogu kupujem online, ako nije riječ o nečemu što baš treba vidjeti uživo ili isprobati.

Kupi autobusnu kartu za svoje sljedeće putovanje na Vollo