Kamo na vikend odmor iz Zagreba?

Donosimo ti najbolje destinacije za bijeg iz Zagreba. Imaš dan/dva free? Iskoristi to vrijeme i prošeći nekim novim gradom. Saznaj koje su najbolje destinacije za jednodnevne izlete iz Zagreba. Te su destinacije idealan izbor za one koji trebaju predah od gradske vreve, kao i za one koji jednostavno svaki slobodan trenutak vole iskoristiti za posjet nekom novom gradu, odnosno mjestu.

ljubljana, destinacije

Ljubljana

Zagreb i Ljubljanu dijeli 140 km, a trenutno ih s nama možeš prijeći za 30,00 kuna! Glavni grad Slovenije može se pohvaliti posebnim šarmom koji prije svega može zahvaliti svojim prekrasnim mostovima! Najpopularniji je svakako Tromostovje, za kojeg su vezane mnogobrojne legende. Pitaš li se koji je najbolji put za upoznavanje Ljubljane predlažemo da ideš preko središnjeg dijela grada od Prešernova trga i spomenika, do franjevačke crkve Marijina uznesenja.

Osim Filipovog dvorca i Kresije koji čine ulaz u gradsku jezgru, ako si ljubitelj kulture posebno bi ti se mogla svidjeti Narodna galerija Slovenije, kao i Moderna galerija Ljubljane.

graz, destinacije

Graz

Ukupno 185 km koliko dijeli Zagreb i Graz s nama možeš prijeći već po cijeni od 90,00 kuna! Ako nisi imao prilike ranije posjetiti Graz onda ne iskorištavaj vrijeme za shopping, već za razgledavanje. Hauptplatz, iliti Glavni trg, izgrađen je u srednjem vijeku te je od tada središte grada. Dok si na Glavnom trgu primijetit ćeš Rathaus, iliti Gradsku vijećnicu koja definitivno privlači pozornost većine turista.

Ono što bi posjetiteljima grada moglo biti posebno zanimljivo je Murinsel, odnosno Otok na Muri, kao i Muzej moderne umjetnosti (Kunsthaus). Da, da… ono neobično zdanje na desnoj obali Mure. Jednom kad ga uživo vidiš uopće se nećeš čuditi zašto ga zovu i „Prijateljski izvanzemaljac“.

vienna, destinacije

Beč

Zagreb i Beč dijeli 373 km, a s Vollom ondje možeš biti već za 126,00 kuna. Beč, iliti Vienna, sjedište je nekoć moćnog Habsburškog carstva, a na temelju je te povijesne titule i kulturno-umjetničke gradnje danas prava kulturna prijestolnica Europe. Tijekom obilaska grada ne propusti posjetiti primjerice: dvorce Schönbrunn i Belvedere, zgradu Opere – Staatsoper, gradsku vijećnicu, Parlament, carsku palaču Hofburg Stephansplatz.

Dok si u posjeti ne zaboravi da je Beč i grad parkova pa svakako obiđi barem Stadtpark koji je ujedno prva bečka javna zelena površina. Velika čak 65 000 kvadratnih metara.

budapest_650x360

Budimpešta

Ako imaš cijeli vikend pred sobom, zaputi se u Budimpeštu koju od Zagreba dijeli 343 km, a da bi došao do nje trebaš odvojiti također 126,00 kuna. Sitnica u usporedbi što te ondje čeka! Nevažno zoveš li ju i ti „Parizom Istoka“ ili ne, činjenica je da nećeš zažaliti svoj posjet! Ljubitelji kulture posebno će uživati obilazeći: Baziliku sv. Stjepana, Crkvu sv. Matijaša, Parlament, Lančani most, Trg heroja i mnoge druge gradske znamenitosti.

Svakako, valja spomenuti i Ribarsku tvrđavu koja je mjesto s nesumnjivo najljepšim pogledom na grad! Tvrđava se sastoji od sedam tornjeva pri čemu svaki toranj označava po jedno mađarsko pleme, a koja su, naposljetku, stvorila mađarski narod.

bratislava, destinacije

Bratislava

Putujući iz Zagreba do Bratislave prijeći ćeš 384 km. Cijena? Preko Volloa 141,00 kuna. Osim povoljne cijene putovanja, u Bratislavi te očekuju, uz prekrasne spomenike kulturi, cijene pristupačne gotovo svakom novčaniku. Dok odmaraš od posla i svakodnevnih obaveza razgledaj: Grasalkovičevu palaču, Staru tržnicu i Plavu crkvu, iliti Crkva sv. Elizabete. Naravno, ima toga još… Most slovačkog narodnog ustanka, Predsjednička palača, Most apolo.

Dok si na Glavnom trgu u Starom gradu ne zaboravi okinuti kultu fotografiju s kipom Napoleonovog vojnika koji se oslanja na klupu!

Na kraju, neovisno odabereš li za svoj vikend izlet: Ljubljanu, Graz, Beč, Budimpeštu, Bratislavu ili neki x grad, važno je da se dobro zabaviš i da napuniš baterije! Na našoj vollo.hr stranici možeš naći pregršt povoljnih linija koje te voze do raznih kutaka Hrvatske i šire… Naposljetku, bitno je uživati, upoznavati nova mjesta i stvarati lijepa sjećanja.

Kupi autobusnu kartu za svoje sljedeće putovanje na Vollo