Bucket lista – Šetnja kroz Hrvatsku

Živiš ovdje, a do sada se nisi nagradio barem jednim od ovih iskustava? Što čekaš? Donosimo ti top mjesta i atrakcije koje u Hrvatskoj moooraš iskusiti. I ne, to ne tvrdimo samo mi. :)

Lošinjski akvatorij i kvarnerski dupini

Voliš dupine? Okej, sad si sigurno misliš, a tko ih ne voli. Ako ih već voliš, jesi li ih vidio uživo? Ako nisi, ovaj je lošinjski akvatorij idealna prilika. Riječ je o koloniji dobrih dupina koji nastanjuju lošinjske vode i ponajbolji su svjedoci čistoće mora.

Bungee jumping sa Šibenskog mosta

rsz_youtube_šibenskimost

Šibenski most svojevrsan je simbol Srednje Dalmacije. Kao što mu samo ime kaže, on čini ulaz u grad Šibenik. Pa ipak, za mnoge je činio i čini odvažan iskorak u neizvjesnost. S visinom od 40 metara zahtijeva more hrabrosti, a jednom kad skočite – paaa osjećaj je, ukratko, neponovljiv.

Rafting na Cetini

rsz_werczi_1

Omiš – obavezna stanica za ljubitelje adrenalinskih sportova. Ako si već iskušao tamošnje slobodno penjanje koje, usput rečeno, ni najzahtjevnije penjače ne ostavlja ravnodušnima, vrijeme je za rafting na Cetini. Staza duga 12 km pružit će ti iskustvo u trajanju od tri do četiri sata. Udahni prirodu promatrajući slikovite usjeke te interesantne vodopade i brzace.

Paragliding i letenje zmajem

Među najboljim destinacijama za paragliding u Hrvatskoj svakako su: Buzet u Istri, Kalnik u Križevcima, Biokovo te Tribalj. Koju ćete od ovih lokacija odabrati za sebe u potpunosti je vama na izbor. Kliziti po zraku i promatrati prekrasnu prirodu koja te okružuje? Postoji li uopće bolji način za otpustiti sve brige?

Zagreb – Cest is d’Best, festival uličnih zabavljača

Riječ je o međunarodnom, multimedijalnom uličnom festivalu koji njeguje zagrebački identitet, oživljava gradske trgove i ulice te im vraća šarm i optimizam. Buđenje. Smijeh. Šarenilo. Kultura. Polet. To su pojmovi koji ponajbolje opisuju ono na što mislimo kada kažemo Cest is d’Best.

Riječki karneval – peto godišnje doba

Riječki se karneval prilično hrabro nametnuo kao peto godišnje doba. Ovo zapravo znači da se postavio kao doba u kojemu možeš biti tko god, ili bolje reći što god želiš. Osim što nakratko možeš obući tuđe cipele, grad nudi gomilu interesantnih sadržaja za sve dobne skupine. Isplati se biti dio ove čarolije!

Krapina – ljeto kod krapinskog pračovjeka, tematski programi

Prošlo je dugih 118 godina od kako je Dragutin Gorjanović-Kramberger u špiljama koje su kasnije zatrpali nanosi rječice Krapinice pronašao 876 fosilnih ljudskih ostataka. Ti su ostaci, poznatiji kao ostaci krapinskog pračovjeka danas neupitno jedna od najvećih atrakcija područja Krapine, a ako ih do sada niste imali priliku obići – definitivno organizirajte svoj posjet.

Košljun i špilja Biserujka, otok Krk

Za one koji vole nešto malo drugačije. Nesvakidašnje. Originalno. Špilja Biserujka, smještena 300 metara S-SZ od općine Omišalj na Krku, posve je uređena za posjet turista. Pripremite se da će vas očarati svojim špiljskim ukrasima – kalcitnim sigama i stalaktitima. Sastoji se od ukupno osam podzemnih prostora, a odlučite li se na posjet pripremite se na neobično iskustvo koje ćete dugo, dugo pamtiti.

Kupanje pod slapovima Krke

Da Nacionalni Park Krka svojom ljepotom oduzima dah, nadaleko je poznato. Jednom kad se za posjeta nauživate njegove ljepote, možda je pravi čas da zaronite uz slapove Krke.

“Što sad?” – pitaš se. Prošao si svih 9 atrakcija i shvatio da si iskusio svaku? Zbilja 9/9? Čestitamo! U tom slučaju napravi novu rundu ili obiđi ostale nacionalne parkove i skoči s Masleničkog mosta! Nisi za? Onda jednostavno predahni, sjedni na kavu i uživaj!

Kupi autobusnu kartu za svoje sljedeće putovanje na Vollo