Autobus - vozni red

14:40 12:00
Date: 13.12.2018.
14:40 12:00
21:20h 1
Učitavanje...
487.03 HRK
1
14:40 19:25
Date: 13.12.2018.
14:40 19:25
4:45h 1
Učitavanje...
635.52 HRK
1
14:40 09:00
Date: 13.12.2018.
14:40 09:00
18:20h 1
Učitavanje...
487.69 HRK
1

O putovanju

Iz: Županja, HR Za: Prague, CZ
Udaljenost
Buses 3
Prosječno trajanje puta 22 h 20 min
Cijena karte od 487 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Županja - Prag

  Prelazeći relaciju od Županje do Prga slijedi vožnja za koje prelazite ukupno 863 km. Ovo putovanje je zasigurno ugodno, mirno i sigurno.

  Važno je naglasiti da autobus na ruti Županja - Prag prelazi tu udaljenost i vodi vas do odredišta praktički svakoga dana. Nove prometnice čine da ste bezbrižni, opušteni, ali i da odmorite.

  Velika brojka autobusnih tvrtki stavlja na tržište mnogo autobusnih polazaka u danu. Prvi autobusi u danu počinju svoje putovanje između dva spomenuta grada u 15:25. Ovu relaciju vozi samo prijevoznik Flixbus.

  Puno polazaka omogućava da domaćini i turisti planiraju dolazak u grad u točno određeno vrijeme te da prema tom dogovore svoj prijevoz do sobe. Napomenimo i da autobusna poduzeća na ovdje opisanoj ruti u okviru jednog dana općenito govoreći prometuju 1 put sa polaskom u 15:25.

  Okvirna cijena spomenutog putovanja je 594 HRK. U tijeku prelaska puta autobus napravi stajanje do 1 puta, a za te pauze možete prolistati novine, tj. pročitati u miru koju stranicu knjige koju ste ponijeli sa sobom.

  Za slučaj da hoćete na glavni autobusni kolodvor ne zaboravite da ste ondje u prilici ući u kontakt i upitati na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih dvojbi, kao i za novi vozni red, točne obavijesti i novosti. Svoj put busom uz Vollo možete realizirati iz vlastita doma.

  Lista prijevoznika Županja - Prag

  Jedini prijevoznik koji vozi ovu liniju je Flixbus.

  Autobusni kolodvor Županja

  Za konstantno pospane tu su mnogobrojni kafići idealni za kratki espresso. Glavni autobusni kolodvor može, dođete li dosta prije od vremena kada vam bus kreće, ponuditi raznovrsnost i brojnost dodatnih sadržaja i usluga.

  Sitna napomena, provjerite imate li kovanice za: garderobu i toalet, odnosno nemojte sa novčanicom od 200 kuna plaćati primjerice 3 HRK za uslugu toaleta. Od ostalih kolodvorskih usluga na kolodvoru po potrebi potražite: parking, bankomate, mjenjačnicu, pekarnicu i trgovinu mješovitom robom.

  Osigurajte da na vrijeme budete i čekate na kolodvoru. Prilično je nezgodno da svi ostali putnici i vozač iščekuju samo tebe.

  Putovanje Županja - Prag

  Prije puta svakako provjerite ide li vaš bus autocestom ili manjim prometnicama. Informacija o liniji mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati vožnju.

  Naime, putovanje autocestom garantira vožnju koja je ugodnija i brža za putnika. Ipak najčešće vrijedi da je putovanje zabavnije krenemo li lokalnim cestama, jer time smo u prilici uočavati kako izgledaju mjesta kojima prolazimo vozeći se busem.

  Nema sumnje da ćete autocestom doputovati prije, budući da vam njom treba u prosjeku 8 sati. Međugradskim cestama trebat će vam više vremena te tim putem nerijetko i preko sat vremena budete u zaostatku.

  Autobusni kolodvor Prag

  Kad dođete na autobusni kolodvor savjetujemo da prvo odložite svoje stvari u garderobu, a u slučaju da je skroz popunjena raspitajte se postoji li neka druga garderoba. U Prgu odite do obližnjeg birca pa ispijajući svoj espresso guštajte u za vas svježem okruženju, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak.

  Oprema autobusa na relaciji Županja - Prag

  Autobusi na liniji od Županje do Prga opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati odličnu priliku priključiti svoj laptop. Prije svega, istina je da se u autobusu katkad nađe i WC za putnike, no, ovo je prije iznimka nego pravilo i ne valja se na tu opciju oslanjati.

  Domaći i strani turisti se pokušavaju instant spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida i nemogućnosti normalnog, iliti ikakvog surfanja. WiFi signal u busu nerijetko šteka.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Županja - Prag

  Usporedimo sada autobus s ostalim s drugim iznesenim oblicima prijevoza. Najčešća prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Put od Županje do Prga pokriven je raznovrsnim vozilima.

  U prvi mah se automobil čini kao savršeno rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što benzin drži cijenu, a to uistinu nije samostalni trošak. Govoreći o automobilu pridružimo računici cestarinu.

  Dakle, niste si slobodni birati među više svakodnevnih polazaka, ali ste slobodni osloboditi si sate i sate za put. Negativnost vlaka jest ta da se sati na putu množe, dok se broj polazaka reducira.

  Nema sumnje, autobus jamči iskustvo vozača, dobru opremljenost busa i sigurnost vožnje. Prijevoz busom jamči daleko pristupačne cijene svih karata.

  Avionom je putovanje kraće je i skuplje. Jasno je i već svi znaju da zrakoplovne piste nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, no moraju biti Ipozicionirani izvan njega. Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak do aerodroma te s njega do smještaja.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Županja - Prag

  Vožnja autocestom zna biti dosadnjikava, jednolična te čak i naporna pa zato onda kada uđete u kakav grad upijajte baš sve. Krenuvši na put autobusom prolazite cijeli niz divnih mjesta i gradova.

  Iskoristite priliku i uživajte promatrajući ih.

  O Županji

  U ovom gradu ne zaboravite gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za grad najvažnije bez ikakva premišljanja se konzultirajte s tamošnjim stanovnicima, odnosno pitajte gdje je kakva turistička agencija a u okviru se koje mogu dobiti vodiči. U Županji prvo razgledajte centar.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najglasnijem ritmu. Središnji gradski trg poslastica je za one željne ritma grada.

  Interesiraju li vas sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite internet. Ovo mjesto obiluje poviješću te je prava šteta ne dati si dovoljno vremena za njegovo razgledavanje.

  O Prgu

  Vjerujemo da ste birali ovaj grad jer na ponajbolji način spaja netaknuti duh prirode, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolno područje, i urbani, moderan, životni stil. Bilo da želite posjetiti krasne komadiće prirode, bilo da želite svjedočiti glavnim povijesnim vrednotama i diviti se impresivnim građevinskim postignućima Prag je za vas najbolja destinacija.

  U slučaju da biste htjeli nastaviti svoje putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete bez imalo frke pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako želite detaljnije istražili Hrvatsku, razmotrite: Umag, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik. Za fanove kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Samobor, Varaždin, Vukovar i Zagreb.