Autobus - vozni red

12:00 17:15
Date: 27.05.2019.
12:00 17:15
5:15h 5
Učitavanje...
160 HRK
1
16:30 22:00
Date: 27.05.2019.
16:30 22:00
5:30h 5
Učitavanje...
160 HRK
1
18:50 01:15
Date: 27.05.2019.
18:50 01:15
6:26h 5
Učitavanje...
176 HRK
1

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Zenica, BA
Udaljenost
Buses 3
Prosječno trajanje puta 5 h 44 min
Cijena karte od 155.4 HRK

  Zagreb - Zenica

  Putujući linijom od Zagreba do Zenice slijedi vožnja koja je duga ukupno 336 km. Ovo putovanje je zasigurno udobno, ali i sigurno.

  Važno je naglasiti da autobus na ruti Zagreb - Zenica prelazi tu udaljenost i vodi vas do odredišta u pravilu praktički svaki novi dan. Nove i sigurne ceste čine da ste za putovanja bez brige i opušteni.

  Prvi autobusi u danu počinju svoje putovanje na navedenoj ruti u 07:00. Mnogo autobusnih prijevoznika osigurava puno polazaka u danu. Ovu relaciju prelaze mnogobrojni autobusni prijevoznici, a prvi u danu kreće prijevoznik Pepeks Zagreb.

  Napomenimo i da autobusna poduzeća na opisanoj relaciji tijekom dana uobičajeno polaze 5 puta i to od 07:00 do 18:50. Puno polazaka omogućava da domaći i inozemni putnici planiraju put u točno određeni sat tako da prema tom planiraju svoj prijevoz do smještaja.

  Okvirna cijena tog puta je 152 HRK. Za vrijeme putovanja autobus napravi pauzu do 5 puta, a u tim pauzama možete kupiti kakvu sitnicu poput suvenira za prijatelje, čipsa, čokolade i sl..

  U slučaju da inzistirate na središnji autobusni kolodvor ne zaboravite da ste kada dođete tamo u prilici kontaktirati djelatnika na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih nejasnoća, kao i za obavijesti, novosti, akcije i novi vozni red. Svoj put busom uz Vollo možete planirati iz praktički svog kreveta.

  Lista prijevoznika Zagreb - Zenica

  • Pepeks Zagreb
  • Jelinak
  • FILS Pula

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Za one umorne tu su fast food objekti u kojima na brzinu utažite glad pa produžite dalje do obližnjeg caffe bara. Glavni autobusni kolodvor može, nađete li se tamo dosta prije od vremena polaska autobusa, ponuditi puno svojih sadržaja i usluga.

  Brzinska napomena, usitnite si novac za: garderobu, toalet te eventualno parking, odnosno nemojte sa novčanicom od 100 kuna plaćati cca 3 HRK za kolodvorski toalet. Od ostalih dodatnih sadržaja i usluga na kolodvoru po potrebi potražite: trgovine mješovitom robom, pekare, bankomate, mjenjačnicu i parking.

  Pazite da na vrijeme budete i čekate na kolodvoru. Nije baš zgodno da vozač i ostali putnici nestrpljivo čekaju samo tebe.

  Putovanje Zagreb - Zenica

  Informacija o liniji mogla bi vam poboljšati put. Uoči puta definitivno provjerite ide li autobus za kojega kupujete kartu autocestom.

  Naime, putovanje autocestom znači vožnju koja je ne samo sigurnija, nego i brža i udobnija za putnika. Ipak obično vrijedi da je putovanje značajno zanimljivije i zabavnije putujemo li lokalnim cestama, jer tim putem smo u prilici vidjeti kako žive stanovnici mjesta i gradova paralelno kojih prolazimo.

  Ipak istina je da ćete autocestom biti ranije na odredištu, budući da vam njom treba prosječno 4 sata. Starijim cestama trebat će vam dulje te često tim putem i više od jednog sata budete u zaostatku.

  Autobusni kolodvor Zenica

  Kad dođete na autobusni kolodvor svojeg odredišta savjetujemo da kofere predate u garderobu, a za slučaj da je skroz popunjena raspitajte se postoji li neka druga garderoba u blizini kolodvora. U Zenici prošetajte do obližnjeg birca pa upijajte novi grad i njegove ljude dok ispijate svoj espresso, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb - Zenica

  Autobusi na liniji od Zagreba do Zenice opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati mogućnost priključiti svoj smartphone. Prije svega, istina je da se nekad u autobusu nađe i toalet, no, ovo je izuzeće i ne valja se na tu opciju oslanjati.

  Internet u busu nerijetko ne radi kako treba. Putnici se pokušavaju odmah po ulasku u bus spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do praktički neupotrebljivosti ove usluge.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb - Zenica

  Put od Zagreba do Zenice pokriven je raznim vozilima. Najučestalija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Usporedimo sada autobus s ovdje iznesenim s drugim iznesenim oblicima prijevoza.

  Govoreći o automobilu imajmo na umu cestarinu. Na prvi pogled se automobil čini kao idealno rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što gorivo drži cijenu, a to definitivno nije jedini trošak.

  Mana putovanja vlakom jest ta da je oskudan broj dostupnih linija, a ogroman broj sati na putu. Dakle, niste si slobodni birati među hrpom polazaka, ali ste u prilici odvojiti si sate i sate za put.

  Nema sumnje, autobus jamči udobnost, visoku kvalitetu i sigurnost vožnje. Prijevoz autobusom jamči široko povoljne cijene bilo jednosmjernih, bilo dvosmjernih karata.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban da bi uopće došli do aerodroma, a kasnije i s aerodroma do grada u koji ste se uputili. Svima je jasno i znaju da piste za slijetanje aviona nisu i ne mogu biti u gradskim središtima, nego definitivno moraju biti Ipozicionirani izvan njega. Kratkoću putovanja avionom, nadoknađuje visina cijene.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zagreb - Zenica

  Krenuvši na put autobusom prolazite veliki broj zanimljivih mjesta i gradova. Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato po ulasku u kakav grad promatrajte baš sve.

  Iskoristite priliku i promatrajte ih. Putujući od Zagreba do Zenica proći ćete: Pula, Rijeka, Karlovac, i Slavonski Brod.

  O Zagrebu

  U Zagrebu prvo posjetite i obiđete centar. U ovom gradu ne zaboravite gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za grad najvažnije bez imalo ustručavanja se konzultirajte s starosjediocima i gradskim znancima, tj. pitajte gdje je smještena kakva turistička agencija a u okviru se koje mogu dobiti vodiči.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najživljem ritmu. Središnjica grada, tj. glavni trg, poslastica je za one željne neprestane gradske vreve.

  Preferirate li obići sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite net. Ovo je mjesto bogato poviješću te je prava šteta ne dati si dovoljno vremena za njegovo obilaženje.

  O Zenici

  Najvjerojatnije ste birali ovaj grad jer na odličan način spaja ponajljepše prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsko okružje, i suvremen tj. urbani stil života. Bilo da želite posjetiti skrivena prirodna blaga, bilo da želite svjedočiti povijesnim ljepotama i diviti se impresivnim građevinskim zdanjima Zenica je vaša destinacija.

  Želite li nastaviti putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete praktički odmah pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako rađe želite detaljnije istražili Hrvatsku, imate ove: Opatija, Rijeka, Šibenik, Makarska i Dubrovnik. Za ljubitelje kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Požega, Vukovar i Zagreb.