Autobus - vozni red

07:50 14:20
Date: 28.02.2021.
07:50 14:20
6:30h 0
Učitavanje...
302.68 HRK
1
15:00 00:55
Date: 28.02.2021.
15:00 00:55
9:55h 1
Učitavanje...
208.07 HRK
1

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Venice, IT
Udaljenost
Buses 2
Prosječno trajanje puta 7 h 30 min
Cijena karte od 208.1 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Zagreb – Venecija (Venice)

  U ovisnosti od dana u tjednu ovisi broj redovitih autobusnih linija na relaciji Zagreb – Venice.  Pa tako četvrtkom imate samo jednu vezu s polaskom iz Zagreba u 8 sati ujutro, a očekivani dolazak je u 12 sati i 45 minutaNedjeljom imate najbolju povezanost autobusima na liniji Zagreb – Venice koja polazi ujutro u 8 sati, a završava uvečer u 23 sata s ukupno ponuđenih 6 dnevnih autobusnih linija.

  Trajanje putovanja između Zagreb – Venecija (Venice) je između 5 i 9:30 sati za prijeđeni put od 376km. Najjeftinija autobusna karta u jednom smjeru je 141,37 KN ili 19 EUR za autobus koji polazi iz Zagreba utorkom u 09:45, a najskuplja od istog autoprijevoznika Flixbus-a s polaskom u 09:45 srijedom i cijenom od 368,3 KN ili 49,5 EUR.

  Autobusi na ovoj relaciji su opremljeni klimom, poneki daju uslugu besplatnog Wi-Fi i ne naplaćuju prtljagu.

  Autobusni kolodvor u Zagrebu je glavni kolodvor u RH s ukupno 44 perona što daje brojne mogućnosti  za transport.  Kolodvor je udaljen 10-tak minuta od centra Zagreba ako koristite gradski prijevoz. 

  Autobusni kolodvor Venice odnosno Centralni autobusni kolodvor u Veneciji je odmah do Piazzale Roma, a ovo je ujedno i ulaz za brojne turiste i putnike.  Piazzale Roma je nadomak velikog parkinga za aerodromske autobuse, tranzitne autobuse i brojne taxiste.  Tu je u blizini i garderoba odnosno ostava za torbe koje možete ostaviti dok pregledavate Veneciju.  Godišnje kroz Piazzale Roma prođu milijuni turista.

  Lista prijevoznika na liniji Zagreb – Venecija (Venice)

  • Vincek
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Autobusni kolodvor Zagreb je glavni i najveći kolodvor u RH.   Ima sasvim dobru signalizaciju na kolodvoru pa oni sa slabijom orjentacijom neće imati problema snaći se na kolodvoru. 

  Najveće gužve su na kolodvoru tijekom jutarnjih sati kada školska djeca idu u školu pa može doći do problema s ukrcajem prtljage u autobus. 

  Kolodvor ima brojne šaltere za prodaju karata ali to ne znači da rade svi pa se zna stvoriti velika gužva dok čekate u redu da kupite kartu, stoga je najbolja opcija kartu kupiti online.

  Na samom kolodvoru imate i toalet koji se naplaćuje 3KN i garderobu za ostaviti prtljagu dok obavljate nešto drugo tijekom čekanja na polazak, cijene su od 2,5KN do 10KN u ovisnosti od osjetljivosti i veličine prtljage.

  Na autobusnom kolodvoru Zagreb je i par kafića, pekarnica i ljekarna koji rade non-stop.  Bankomati su dobro raspoređeni na kolodvoru pa nema bojazni da ćete ostati bez gotovine.   I ne zaboravite, centar grada, odnosno Trg bana Jelačića je samo 20tak minuta pješice od Autobusnog kolodvora Zagreb, a možete koristiti i tramvaj i stići ćete na odredište još i brze.

  Putovanje Zagreb - Venecija (Venice)

  Autobusima koji prometuju na relaciji Zagreb – Venice se putuje sigurno i udobno.  Svaki autobus ima klimu, a većina autobusa u ponudi ima i besplatan pristup Wi-Fi, te neki od autoprijevoznika na ovoj relaciji ne naplaćuju prtljagu.

  Teško je odrediti prosječno vrijeme putovanja zbog velikih razlika, pa ćete tako naći autobuse koji 376km prijeđu za 4 sata i 45 minuta, neki za 6 ili 8 sati, a drugi opet za 9 sati i 53 minute.  Treba napomenuti da se putovanje od gotovo 10 sati odvija u cijelosti tijekom noći.  Autobusi na ovoj liniji voze tijekom cijele godine.

  Autobusni kolodvor Venice

  Autobusni kolodvor Venice tj. Centralni autobusni kolodvor je smješten na trgu Piazzale Roma.  Samo je par koraka od Centralne željezničke stanice  (Santa Lucia) u Veneciji.

  Autobusni kolodvor i željezničku stanicu spaja moderan pješački most Calatrava.  Sustav koji prakticira kretanje po jednoj traci a nazivaju ga i „ljudski pokretač“ linije koja povezuje Piazzale Roma s lukom i terminalom.  Sve ovo ide u prilog putniku koji želi da su mu sve transportne opcije na dohvat ruke. S Piazzale Roma je jednostavno stići gdje god želite i trebate.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb – Venecija (Venice)

  Destinacija Zagreb – Venice je dosta duga, čak 376 km, shodno tome i autobusi koji voze na ovoj relaciji su po svjetskim standardima te svaki ima klimu, udobna sjedala, neki od njih nude besplatan pristup internetu i ne naplaćuju prtljagu. 

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb – Venecija (Venice)

  Već prije je spomenuto da je najjeftinija karta Zagreb – Venecija čak 141,37 KN odnosno 19 EUR, a najskuplja 368,3 KN odnosno 49,5 EUR, niti za jedan ovaj iznos ne možete iz Zagreba u Veneciju doći vlastitim automobilom zbog preskupih cestarina koje plaćate putujući kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.

  Izravna željeznička linija između Hrvatske i Italije već dugi niz godina ne vozi odnosno ne povezuje ove dvije države.

  Mogli bi avionom?! Jeste li sigurni da se možete uklopiti u ove troškove, čak i uz najjeftinije avionske opcije? Niti aerodrom u Zagrebu niti oba aerodroma u Veneciji nisu u samom centru grada, pa ako tako gledamo, opet morate plaćati prijevoz do aerodroma odnosno od aerodroma do odredišta u Veneciji.

  Nećemo sporiti da vožnja autobusom u odnosu na avion je dugotrajnija, ali je sigurno jeftinija, a ako uzmete noćni autobus, onda vam trajanje puta nije niti bitno jer ćete svo to vrijeme vjerojatno prespavati.

  Gradovi i mjesta kojima prolaze autobusi na liniji Zagreb – Venecija (Venice)

  Na relaciji Zagreb – Venecija nema stajanja, pri tom naravno mislimo na stajanje na autobusnim kolodvorima zbog ulaska odnosno izlaska novih putnika.

  Odmor, tj. stajanje koje pravi vozač u dogovoru s putnicima ovisi od vozača busa, odnosno autoprijevoznika i njihovih ustaljenih navika.  

  Tri su države kroz koje putujete, Hrvatska, Slovenija i Italija, putovanje može trajati između 5 i 9 i pol sati stoga koristite svaku priliku prigodom stajanja odnosno odmora da odete u toalet i osvježite se. 

  O Zagrebu

  Zagreb je grad koji ima oko milijun stanovnika, a najpoznatiji ukras Zagreba je šarmantni Gornji grad s interesantnom arhitekturom i kamenim ulicama koje vrlo podsjećaju na Beč, Prag i Budimpeštu.  Teško je nabrojiti što biste trebali vidjeti i raditi ako ste u Zagrebu u kratkom odlomku kao što je ovaj.  Ali, pokušajmo!

  Prvo što smo spomenuli je Gornji grad, svakako se zadržite na njemu neko vrijeme i istražite što više, a najpoznatije na Gornjem gradu je Katedrala, Kamenita vrata, Strossmayerovo šetalište koje za lijepih dana postane otvorena scena slikara, glazbenika i drugih umjetnika. 

  Svakako prođite još jednom poznatom zagrebačkom ulicom, a to je Tkalčičeva ili Tkalča, uživajte u okruženju starih fasada te mnogih kafića i restorana s bogatom gastronomskom ponudom.

  Prođite kroz brojne prirodne oaze Zagreba poput parkova Maksimir i Zrinjevac, Prirodni park Medvednica, jezera Jarun i Bundek i sami otkrijte šarm svakog od njih.

  Eh da, da ne zaboravimo, uživajte u slobodnoj Internet mreži diljem grada Zagreba po kafićima i restoranima, a otvrenu mrežu imate na Trgu bana Jelačića i kod Hrvatskog narodnog kazališta.

  O Veneciji (Venice)

  Venecija je „svetište“, naravno ne mislimo doslovno, ali mislimo kada kažemo da je gotovo ista kao prije 600 godina.  Venecija se nalazi na 118 manjih otoka.  Jedna od najpoznatijih znamenitosti je svakako  Trg svetog Marka s 175 metara dugim prostorom, crkvom i 99 metarskim zvonikom, mozaicima i arkadama zašiljenih lukova. Zar se Venecija može spomenuti bez da se spomene kanal dug skoro 4 kilometra i presijeca grad u obliku slova S.

  Romantična vožnja po ovom (Grande Canal) kanalu je još i danas obvezna za svakog posjetitelja ovog grada.  Venecija se može propješačiti s jednog na drugi kraj u nekoliko sati, uz put ćete otkriti predivnu umjetnost, vrhunsku arhitekturu i prekrasno uređene gradske prostore, ovakvo nasumično upoznavanje grada može biti naporno, možete se čak i izgubiti, ali na koncu ćete biti sretni zbog svega onoga što ste vidjeli.

  Nakon što ste obišli baziliku sv. Marka, obiđite i zlatnu kuću odnosno Ca'd'Oro (Palazzo Santa Sofia) koja je ime stekla zbog bogato ukrašene fasade, Duždevu palaču (Palazzo Ducale) jedan od najpoznatijih povijesnih centara političke moći, most Rialto (Ponte di Rialto) najpoznatiji i najznačajniji most u Veneciji, te Most uzdaha koji je po nekim legendama dobio ime po uzdasima zaljubljenih, te Santa Maria della Salute je građevina koja na najbolji način svjedoči o raskoši Venecije.

  Venecija je prepoznatljiva i visokocijenjena po jednom od starih zanata koji i danas živi.  Sa jednog od otoka Venecije, točnije otoka Murano dolazi i prepoznatljivo obojeno staklo i izrade predmeta od toga stakla.

  Venecija je postala prva turistička zemlja u Europi, još u 19. stoljeću za nju se pošla zanimati europska aristokracija.  Turizam je njen glavni pokretač, po nekim statistika Veneciju svaki dan posjeti oko 50,000 turista.  Najpoznatije Venecijanske manifestacije su Filmski festival, Venecijanski bijenale i Karneval.

  Venecija ima samo nekoliko kafića koji pružaju usluge Wi-Fi, nemojte misliti da su besplatne, naplaćuju se oko 6 EUR po satu.

  Ukratko, Venecija je sagrađena na 118 otoka, okružuje je više od 170 kanala i ima preko 350 mostova.

  Impresivno i vrijedno putovanja Zagreb – Venecija (Venice).  A kad se zasitite gondola povratak Venecija – Zagreb će biti još jednostavniji, ili biste radije putovali po nekoj "akciji" u Trst, Rim, London, Pariz i mnoge druge turističke centre.

  Vollo napomena:

  Najgore vrijeme za posjetiti Veneciju je tijekom karnevala i u periodu kada pada kiša. Venecija može biti vrlo mračna kada pada kiša, u ovisnosti u kojem periodu ju posjećujete možda ćete čak morati kupiti vodootpornu obuću koja se prodaje na ulicama po cijeni od 20 EUR.  Tijekom kiše i zbog velike vlažnosti same Venecije, velika je opasnost od komaraca i najezda muha.