Autobus - vozni red

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Zagreb i Sarajevo.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Sarajevo, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Zagreb – Sarajevo

  Zagreb – Sarajevo je autobusna linija koja povezuje glavne gradove dviju susjednih država, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, samim tim autobusna ponuda je više no dobra.  Ne treba niti govoriti da je najbolja i najpouzdanija kupovina autobusnih karata upravo preko Vollo-a, na taj način štedite svoje vrijeme kupujući autobusnu kartu u vrijeme kad vam to odgovara, jučer, danas, sutra, ujutro, popodne, uvečer, kako god, jer mi smo vam dostupni 24/7

  Najraniji polazak iz Zagreba je u 6:30 ujutro, prosječno trajanje puta Zagreb – Sarajevo je 7 sati s 3 stajanja (odmora). 

  Vrijeme trajanja puta u najvećoj mjeri ovisi o autoprijevozniku, te koliko će puta odmarati, odnosno koju rutu će koristiti, stare ceste, autoceste itd.  Na svu sreću, Vollo ima preglednik trajanja putovanja, odnosno vozni raspored, pa prije no što kupite autobusnu kartu Zagreb – Sarajevo, svakako detaljnije proučite ponude i odaberite onu koja Vam najviše odgovara. 

  Autobusna karta za jednu osobu u jednom smjeru se kreće od 16,93 EUR pa do 34 EUR. 

  Vremenske prilike i neprilike ne trebaju nikog brinuti, jer u većini autobusa ima klima koja ovisno od godišnjeg doba i potrebe, grije odnosno hladi.  Tijekom svog putovanja Zagreb – Sarajevo, možete pogledati film ili surfati internet koristeći WI-FI iz autobusa (koji, ipak, ponekad, zna biti zagušen uslijed punog autobusa).  Zagrebački kolodvor, isto kao i Sarajevski kolodvor je dobro opremljen dodatnim sadržajem poput kafića, kioska za tisak ili pekarnice.  Autobusni kolodvori u Sarajevu i Zagrebu nalaze se u neposrednoj blizini,  te su 10-tak minuta udaljeni gradskim prijevozom od centra grada.  Zbog neposredne blizine centra grada, ako imate slobodnog vremena prije polaska na slijedeću destinaciju pogledajte zbog čega se i jedan i drugi grad nalaze na listama gradova koje vrijedi posjetiti.

  Lista prijevoznika Zagreb - Sarajevo 

  • BlaBlaCar
  • Croatia Bus
  • Globtour
  • Centrotrans

  Zagrebački autobusni kolodvor

  Autobusni kolodvor Zagreb svoje prve početke bilježi već 1961. godine. Ovaj kolodvor s 44 autobusna perona lako povezuje Zagreb s ostalim dijelovima Hrvatske, susjednim zemljama poput BiH i ostalim europskim sjedištima, a prijevoznici poput Puntamika Line, Centrotrans, Globtour, Zeni Tours, Fils i mnogi drugi će učiniti sve kako bi vam putovanje s njima bilo ugodno.  S obzirom na veliku ponudu u i oko autobusnog kolodvora, možete se pouzdati da ćete tu kupiti sendviče, bočicu soka ili vode, tisak i sve ono što je neophodno za ugodno putovanje.  Pored brojnih kafića, kolodvor ima i garderobu gdje možete ostaviti putnu torbu ili osobne stvari, a ulaz u toalet se naplaćuje 3kn.  Za sve informacije koje smo zaboravili navesti u sadržajima kolodvora možete pitati na Info pultu Kolodvora.

  Putovanje Zagreb – Sarajevo

  S gradnjom autoceste u Hrvatskoj značajno se skratio put Zagreb - Sarajevo.  Ako autobus ide autocestom i pri tome nema niti jedno stajanje u gradovima, vrijeme putovanja je minimalno i iz točke A do točke B se može doći za 5 i pol sati, a ako, ipak staje na svakom kolodvoru znatno se produžava putovanje Zagreb - Sarajevo te onda prosječno putovanje traje 8 sati.

  Vožnja autocestom je sigurnija i brža. Stajanja, koja su označena uz pojedine ponude autobusnog prijevoza Zagreb - Sarajevo, označavaju stajanje na kolodvoru pojedinih gradova i imate ju naznačenu u samom pregledniku naše aplikacije, te prilikom kupovine karte možete vidjeti na koliko kolodvora ćete stati kako bi u autobus ušli novi putnici.

  U slučaju stajanja autobusa na benzinskim postajama, što nije naznačeno u pregledniku kao stajanje, imate oko 15 minuta koje možete iskoristiti da protegnete noge i odete do toaleta, odnosno uđete u trgovinu i zanovite zalihe slatkišima ili nečim drugim.  Ne treba napominjati da su cijene na ovakvim mjestima malo više u odnosu na trgovine u naselju ili gradu.

  Sarajevski autobusni kolodvor

  Novi Autobusni kolodvor Sarajevo je otvoren 1968. godine i postao je nezamjenjiv u funkcioniranju svakodnevnog života i komunikaciji. Sarajevski autobusni kolodvor svojom mrežom autobusnih linija, pravi promet unutar Bosne i Hercegovine prema svim većim centrima poput: Mostar, Banja Luka, Tuzla i sl.  S ovog kolodvora je jednostavno doći u Hrvatsku u njene turističke centre poput: Zagreb, Pula, Split, Dubrovnik, Šibenik, Imotski i sl., Crnu Goru, Srbiju, Sloveniju, a redovito se održava i autobusna veza s većinom europskih sjedišta.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb – Sarajevo

  Većina autobusa koji voze iz Zagreba za Sarajevo i obratno su opremljeni klimom i TV-om, te WI-FI i utičnicom za punjenje, sve informacije o  autobusima možete vidjeti prilikom kupovine autobusne karte putem naše aplikacije.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb – Sarajevo

  Karta, odnosno njena cijena, je ono što nas na prvu osvoji u autobusnom prijevozu, a komfor i bezbrižnost putovanja su samo neki od razloga zbog kojih bi se trebali opredijeliti za prijevoz autobusom na liniji Zagreb – Sarajevo.  S obzirom da su ovo dva glavna grada, dvije države, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, niti putovanje avionom nije isključeno, ali razmislite samo o izgubljenom vremenu koje ćete potrošiti s dolaskom u zračnu luku, carinu i nezaobilazno višu cijenu avionske karte.

  Ne treba detaljnije opisivati sve pogodnosti putovanja autobusom, pored toga što birate vrijeme polaska, a njih je puno više ako se opredijelite za autobusni prijevoz u odnosu na zračni prijevoz, birate danju ili noćnu vožnju koja ovisno o raspoloženju, može značiti razgledavanje krajolika ili noćni san, bez da se morate brinuti o tijeku vožnje. 

  I tu dolazimo do još jednog razloga za odabir autobusa, vozite li osobno vozilo, troškovi puta bi mogli biti puno viši u odnosu na vožnju autobusom, pomislite samo na gorivo i cestarinu… Vožnja vlakom između Zagreba i Sarajeva bi mogla biti uzbudljiva kao u nekom filmu, ali ćete potrošiti više vremena i novca.

  Gradovi i mjesta kojima prolaze autobusi na liniji Zagreb – Sarajevo

  Nitko od nas nema vremena “za bacanje” i zbog toga većina želi što prije stići na odredište, naravno, najbolji način za to je direktna linija do odredišta, bez zaustavljanja na drugim kolodvorima.  A ako, ipak, imate vremena, onda možete birati jeftiniju kartu za autobus i uživati u uzbudljivom krajoliku na relaciji Zagreb – Sarajevo koji se mijenja od urbanog krajolika, ravnice, pa do brdovite Bosne.  Gradovi i naselja u kojima se autobusi zaustavljaju radi ulaska novih putnika su uglavnom u Bosni i Hercegovini i uključuju: Stara Gradiška, Bosanska Gradiška, Nova Topola, Laktaši, Banja Luka, Rekavica, Krupa na Vrbasu, Crna Rijeka, Barevo, Podmilačje, Jajce, Vinac, Torlakovac, Babino Selo, Donji Vakuf, Turbe, Travnik, Vitez, Busovača, Brestovsko, Kiseljak, Han Ploča, Ilidža.

  Centrotrans staje na svim ovim mjestima.  Banja Luka je glavni grad Republike Srpske, a njom dominira Rijeka Vrbas i stara tvrđava Kastel.  U Gradu i njegovoj okolini su se preplitale različite kulture, običaji i utjecaji. Sve to je ostavilo traga na arhitekturi pojedinih dijelova grada, ali i na velikom broju kulturno-povijesnih spomenika kao svjedoka različitih epoha i ljudskog stvaralaštva.  Zbog mnogobrojnih zelenih površina Banjaluka je poznata kao grad zelenila. 

  Na području Jajca je registrirano čak 29 spomenika nacionalne kulture koji pripadaju periodu dugom 1800 godina, različitim civilizacijama i državnim uređenjima, te vjerskim i etničkim cjelinama,

  Travnik je bio prijestolnica bosanskih kraljeva u srednjem vijeku, a kasnije osmanlijskih vezira.  Nakon osmanlijskog zauzimaja Bosne, Travnik se razvija kao trgovački i zanatski centar.  Mnoge građevine iz tog perioda su i danas dobro očuvane i interesantne turistima, poput brojnih džamija, orijentalne kuće, sahat kule, česme, te starog dijela grada iz 15. stoljeća.

  Vitez je mali grad koji se razvio nakon Drugog svjetskog rata, a danas je prepoznatljiv po brojnim trgovačkim i poslovnim centrima.

  Globtour se zaustavlja u Slavonskom Brodu, Derventi i Doboju.  Slavonski Brod u Hrvatskoj je po veličini i značaju drugi grad u Slavoniji, a  2009. godine je proglašen najljepšim gradom u Hrvatskoj, po izboru Hrvatske turističke zajednice.

  Derventa je karakteristična po niskom brežuljkastom zemljištu bogatom manjim i većim vodotokovima.

  Grad Doboj je nastao u 12. stoljeću oko tvrđave koja je i danas turistički vrlo posjećena. 

  Fils staje na kolodvorima u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj, te u Bosni i Hercegovini u Bosanskom Brodu, Jelahu, Magaju, Žepču, Zenici, Kaknju i Visokom.

  Ako posjetite Maglaj, morate znati da je u povijesnom smislu, najznačajnije je područje tog grada, Stari dio grada Maglaja gdje je do danas sačuvana Tvrđava, Jusuf-pašina džamija Kuršimlija, Fazli pašina džamija i džamija Sukija, te Crkva Sv. Leopolda koja se prvi put spominje 1638. godine.

  Zenica je industrijski grad, četvrti po veličini, nakon Sarajeva, Banja Luke i Tuzle u Bosni i Hercegovini.

  O Zagrebu

  Zagreb se sve učestalije spominje kao “hit destinacija” na svjetskim portalima.  Pored činjenice da je glavni grad Republike Hrvatske, kojeg krase odlike metropole, Zagreb svim svojim posjetiteljima nudi bogat povijesni život koji se najbolje ocrtava u Gornjem Gradu, a ponuda muzeja će ispuniti očekivanja kulturno-umjetničkog života. 

  Mnogo je onoga po čemu je Zagreb poseban počev od Gornjeg i Donjeg grada, katedrale, parka Zrinjevac, groblja Mirogoj, pa do Parka prirode Medvednica i starog grada Medvedgrada. 

  Autobusni kolodvor Zagreb je od samog centra udaljen tek nekih 15-tak minuta, a sam Zagreb je vrlo dobro povezan autobusnim i tramvajskim linijama, te stoga ne strepite kako ćete stići do odredišta kada se jednom odlučite na to.  Nakon obilaska grada, vjerojatno ćete poželjeti nešto pojesti, od izvorne Zagrebačke hrane preporučamo puricu s mlincima, ajngemahtec, štrukle, paprenjak ili štrudlu od jabuka.  Zagreb nudi za svakoga nešto, pa se nemojte plašiti ako ste vegan ili ste naučili na brzu hranu, kinesku, tursku, talijansku itd.  U Zagrebu je sve moguće.

  O Sarajevu

  Glavni i najveći grad u Bosni i Hercegovini je Sarajevo.  S ubojstvom austrougarskog prijestolonasljednika Franza Ferdinanda i njegove supruge Sophie 1914. godine, u Sarajevu, je započeo Prvi svjetski rat. 

  Sarajevo se može pohvaliti činjenicom da je bio domaćin 14. Zimskim olimpijskim igrama, 1984. godine.

  Nezaobilazni dio Sarajeva je i dobro očuvani stari trgovački dio grada, Baščaršija, koja je nastala u periodu osmanlijske vladavine.  Sarajevo je grad koji njeguje kulturu, pa stoga ne čudi veliki broj muzeja te događaji poput Sarajevo Film Festival-a koji je pokrenut 1995. godine, a koji je postao premijerni filmski festival na Balkanu; Sarajevska zima i Sarajevski jazz festival koji su jednako poznati kao i Bašćaršijske noćiI na koncu da ne zaboravimo, ne zaboravite pojesti ćevape u Sarajevu, ne propustite jedinstvene gastronomske okuse mješavine orijentalnog i europskog.

  Idete li iz Sarajeva natrag za Zagreb idealna je prilika da obiđete znamenitosti i zanimljive atrakcije koje ste za prvoga posjeta zaobišli. Je li to Sljeme, Zagrebački zoološki vrt, Jarun, Bundek, Gornji ili Donji grad - prisjetite se sami, no garantirano se za ponovljenoga posjeta u Zagrebu nećete dosađivati.