Autobus - vozni red

07:15 06:45
Date: 13.12.2018.
07:15 06:45
23:30h 1
Učitavanje...
465.52 HRK
1
09:15 07:15
Date: 13.12.2018.
09:15 07:15
22:00h 1
Učitavanje...
502.48 HRK
1
12:15 12:50
Date: 13.12.2018.
12:15 12:50
0:35h 1
Učitavanje...
421.17 HRK
1
21:00 18:10
Date: 13.12.2018.
21:00 18:10
21:10h 1
Učitavanje...
576.39 HRK
1
21:30 07:25
Date: 13.12.2018.
21:30 07:25
9:55h 1
Učitavanje...
613.35 HRK
1

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Paris, FR
Udaljenost
Buses 5
Prosječno trajanje puta 24 h 37 min
Cijena karte od 421.2 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Zagreb - Pariz

  Na putovanju od Zagreba do Pariza slijedi vožnja koja je duga ukupno 1.393 km. Ovo putovanje je nesumnjivo udobno, ali i sigurno.

  Novoizgrađene prometnice čine da se opustite i odmorite tijekom svog puta. Važno je naglasiti da autobus na ruti Zagreb - Pariz putuje u pravilu gotovo svakoga dana.

  Busevi prvi put u danu kreću na svoje putovanje na opisanoj relaciji u 08:00. Puno prijevoznika nudi i više nego dovoljan broj dnevnih autobusnih linija. Spomenutu rutu vozi samo prijevoznik Flixbus.

  Spomenimo i da autobusna poduzeća na ovoj liniji u danu u glavnini prelaze put 3 puta i to od 08:00 do 19:35. Puno polazaka daje priliku da si svaki putnik planiraju dolazak u grad u točno određeni sat tako da prema tom dogovore svoj prijevoz do hotela, tj. apartmana.

  Okvirna, odnosno prosječna cijena tog puta je 683 HRK. Kod putovanja autobus napravi pauzu do 1 puta, a tijekom dotičnih stajanja možete pojesti sendvič kojega ste eventualno ponijeli sa sobom na put ili porazgovarati sa svojim suputnikom.

  Ukoliko morate na busni kolodvor znajte da ste ovdje u prilici razgovarati, tj. priupitati djelatnika na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih eventualnih nejasnoća, kao i za novosti, akcije, obavijesti i novi vozni red. Svoj put autobusom uz Vollo možete planirati iz svoga doma.

  Lista prijevoznika Zagreb - Pariz

  Jedini prijevoznik koji vozi ovu liniju je Flixbus.

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Autobusni kolodvor može, pristignete li puno ranije od vremena kretanja busa, ponuditi brojnost vlastitih sadržaja i usluga. Za konstantno pospane tu su caffe barovi idealni za jednu kratku crnu kavu za razbuđivanje.

  Od ostalih dodatnih sadržaja i usluga na kolodvoru po potrebi potražite: bankomate i mjenjačnicu, trgovine mješovitom robom i pekare. Samo kratka napomena, osigurajte si kovanice za: garderobu, toalet te eventualno parking, odnosno nemojte sa novčanicom od 100 kuna plaćati npr. 3 HRK za WC na kolodvoru.

  Nema nekog smisla da svi ostali putnici i vozač nestrpljivo čekaju samo tebe. Obratite pažnju na to da bar pet minuta prije busa budete na kolodvoru.

  Putovanje Zagreb - Pariz

  Informacija o ruti mogla bi vam poboljšati vrijeme provedeno na putu. Uoči puta bez ikakva suzdržavanja pitajte ide li taj autobus kojega pikirate autocestom ili tamošnjom lokalnom cestom.

  Ipak vrlo često vrijedi da je putovanje interesantnije idemo li lokalnim cestama, jer time smo u prilici razgledavati kako izgledaju mjesta paralelno kojih prolazimo i kako tamošnji stanovnici provode svoje dane. Naime, putovanje autocestom osigurava vožnju koja je sigurnija i udobnija za putnika.

  Istina je da ćete autocestom biti ranije na odredištu, budući da vam njom treba oko 13 sati. Starijim cestama trebat će vam duže te tim putem nekada i više od jednog sata budete u zaostatku.

  Autobusni kolodvor Pariz

  U Parizu odite do obližnjeg bara pa upijajte novi grad i njegove ljude dok ispijate svoj espresso, a onda dolazi vrijeme da se bacite u nepoznato i počnete s istraživanjem. Kada stignete na autobusni kolodvor savjetujemo da kofere predate u garderobu, a za slučaj da je krcata i da nedostaje mjesta saznajte postoji li neka druga garderoba u blizini kolodvora.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb - Pariz

  Autobusi na ruti od Zagreba do Pariza opremljeni su sa klimom, TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete biti u prilici priključiti svoj laptop. Prije svega, istina je da se u busu nekad nađe i WC, no, ovo je izuzeće i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Domaći i strani putnici se pokušavaju istovremeno spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida i nemogućnosti normalnog, iliti ikakvog surfanja. Internet u busu često prilično šteka.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb - Pariz

  Usporedimo sada autobus s drugim istaknutim vozilima. Najprimjerenija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Put od Zagreba do Pariza pokriven je raznovrsnim vozilima.

  Za primjer, nedostatak automobila je taj što benzin drži cijenu, a to apsolutno nije samostalni trošak. Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu. Isprva se automobil čini kao bez premca najbolje rješenje.

  Dakle, manjka opcija, tj. ne možete birati među više svakodnevnih polazaka, ali ste u situaciji izdvojiti si nebrojene sate za put. Manjkavost vlaka, odnosno željeznica jest ta da općenito vrijedi manjak linija i višak sati na putu.

  Nema sumnje, autobus jamči udobnost, visoku kvalitetu i sigurnost vožnje. Bus jamči široko povoljne cijene bilo jednosmjernih, bilo dvosmjernih karata.

  Jasno je i već svi znaju da aerodromi nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, no moraju biti Ipozicionirani u njegovoj oklici. Kratkoću putovanja avionom, nadoknađuje visina cijene. Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak do aerodroma te s njega do smještaja.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zagreb - Pariz

  Vožnja autocestom zna biti dosadnjikava, jednolična te čak i naporna pa zato kada uđete u kakav grad upijajte baš sve. Krenuvši na put autobusom prolazite cijeli niz divnih mjesta i gradova.

  Iskoristite priliku i uživajte promatrajući ih.

  O Zagrebu

  U Zagrebu prvo razgledajte i tako upoznajte centar. U ovom gradu nemojte smetnuti s uma gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su ponajviše bitne bez zadrške se konzultirajte s tamošnjim stanovnicima, ili pitajte gdje je kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom pomalo divljem ritmu. Najvažniji gradski trg poslastica je za one željne ritma grada.

  Zanimaju li vas sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web stranice tog sadržaja. Ovo mjesto obiluje poviješću te je prava šteta ne uzeti si dovoljno vremena za obilazak njega.

  O Parizu

  Bit će da ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okružje grada, i suvremen, odnosno moderan stil života. Bilo da želite posjetiti skrivena prirodna blaga, bilo da želite svjedočiti djelićima povijesti i diviti se tamošnjim građevinama Pariz je vaše odredište.

  Za totalne fanove kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Požega, Samobor, Varaždin, Vukovar i Zagreb. Želite li nastaviti putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete gotovo instant pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako bi rađe detaljnije istražili Hrvatsku, prelažemo da razmislite o ovima: Opatija, Rijeka, Šibenik, Makarska i Dubrovnik.