Autobus - vozni red

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Zagreb i Mostar.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Mostar, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Zagreb - Mostar

  Ovo putovanje je jamčano mirno i sigurno. Na liniji od Zagreba do Mostra slijedi vožnja koja iziskuje prelazak ukupno 540 km.

  Valja naglasiti da autobus na ruti Zagreb - Mostar ide na put u pravilu gotovo svakoga dana. Novoizgrađene ceste čine da ste za putovanja bez brige i opušteni.

  Busevi prvi put u danu kreću na svoje putovanje od jednog do drugog mjesta u 08:00. Mnogo autobusnih tvrtki jamči znatan broj ruta. Tu liniju prelaze razni busni prijevoznici, a prvi među njima je prijevoznik CROATIA BUS d.o.o.

  Puno polazaka daje priliku da svi putnici, bilo domaći, bilo inozemni planiraju put u konkretan sat i vrijeme pa da si prema tom dogovore svoj prijevoz do apartamana. Naglasimo i da poduzeća za buseve na ovdje opisanoj ruti u jednom danu najčešće prelaze put 6 puta i to od 08:00 do 22:30.

  U tijeku prelaska puta autobus staje od 2 do 17 puta, a tijekom dotičnih stajanja možete kupiti kakvu sitnicu poput suvenira za prijatelje, čipsa, čokolade i sl.. Okvirna, odnosno prosječna cijena tog putovanja je 177 HRK.

  Svoj put busom uz Vollo možete isplanirati iz svoje sobe. Ako morate na busni kolodvor imajte na umu da ste ondje u prilici kontaktirati djelatnika na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih nejasnoća, kao i za akcije, novosti i obavijesti.

  Lista prijevoznika Zagreb - Mostar

  • CROATIA BUS d.o.o
  • Autoherc

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Za one koji se nisu naspavali tu su mnogobrojni kafići idealni za kratki espresso. Autobusni kolodvor može, pristignete li ranije od vremena kretanja vašeg autobusa, ponuditi zaista velik broj vlastitih sadržaja i usluga.

  Brzinska napomena, usitnite si novac za: WC i garderobu, odnosno nemojte sa 100 kn plaćati primjerice 3 HRK za toalet. Od ostalih kolodvorskih usluga na kolodvoru po potrebi potražite: parking, bankomate, mjenjačnicu, pekarnicu i trgovinu mješovitom robom.

  Nije neka fora da bus, tj. vozač i ostali putnici iščekuju samo tebe. Pripazite da se nacrtate u ispravno vrijeme na kolodvoru.

  Putovanje Zagreb - Mostar

  Prije putovanja svakako se raspitajte ide li vaš bus autocestom ili manjim prometnicama. Informacija o liniji mogla bi vam poboljšati vožnju.

  Naime, putovanje autocestom znači vožnju koja je ne samo sigurnija, nego i brža i udobnija za putnika. Ipak vrlo često vrijedi da je putovanje interesantnije idemo li lokalnim cestama, jer time smo u prilici vidjeti kako izgledaju mjesta kojima prolazimo vozeći se busem.

  Istina je da ćete autocestom putovati manje, budući da vam je idući njom potrebno oko 5 sati. Starijim cestama trebat će vam duže da stignete kamo ste naumili te tim putem nerijetko i preko sat vremena budete u zaostatku.

  Autobusni kolodvor Mostar

  Po dolasku na autobusni kolodvor svojeg odredišta savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate ju na čuvanje u garderobu, a u slučaju da je ona zauzeta raspitajte se postoji li oko kolodvora druga garderoba kojom bi se mogli poslužiti. U Mostru prošetajte do obližnjeg kafića pa se zasjednite i popijte u miru svoju kavu, a onda dolazi vrijeme da krenete istraživati grad.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb - Mostar

  Autobusi na liniji od Zagreba do Mostra opremljeni su sa klimom, TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati priliku priključiti svoj smartphone. Prije svega, istina je da se u busu nekad nađe i WC za putnike, no, ovo je iznimika i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  WiFi mreža u busu nerijetko šteka. Domaći i strani turisti se pokušavaju istovremeno spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do praktički neupotrebljivosti ove usluge.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb - Mostar

  Usporedimo sada autobus s ovdje iznesenim sredstvima za prijevoz. Put od Zagreba do Mostra pokriven je mnogobrojnim vozilima. Najprimjerenija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion.

  U prvi mah se automobil doima kao generalno najbolje rješenje. Govoreći o automobilu pridružimo računici cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što automobilsko gorivo drži cijenu, a to zaista nije isključivi trošak.

  Dakle, ne postoji mogućnost pa da možete birati među praktički zavidnim brojem svakodnevnih polazaka, ali ste u prilici raščistiti si sate i sate za put. Manjkavost vlaka, odnosno željeznica jest ta da je broj linija osjetno manji, a putovanje osjetno dulje.

  Autobus jamči daleko pristupačne cijene kako jednosmjernih tako i dvosmjernih karata. Nema sumnje, autobus jamči udobnost i sigurnost vožnje.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak s aerodroma do smještaja. Svi već znaju da zračne luke nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, nego definitivno moraju biti smješteni u njegovoj oklici. Visina cijene avionske karte ide pod ruku s kraćim vremenom putovanja.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zagreb - Mostar

  Krenuvši na put autobusom prolazite cijeli niz lijepih gradova i mjesta. Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato nakon što uđete u kakav grad upijajte, odnosno promatrajte baš sve.

  Iskoristite priliku i uživajte promatrajući ih. Putujući od Zagreba do Mostar proći ćete: Banja Luka, Jajce, Donji Vakuf, i Bugojno.

  O Zagrebu

  U Zagrebu prvo posjetite i obiđete centar. U ovom gradu ne zaboravite gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za grad najvažnije bez ikakva premišljanja se konzultirajte s s ondašnjim ljudima, iliti pitajte gdje se nalazi kakva turistička agencija u kojoj se mogu dobiti vodiči.

  Središnji gradski trg poslastica je za one željne najvažnijih gradskih događanja. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najužurbanijem ritmu.

  Interesiraju li vas sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web stranice tog sadržaja. Ovo je mjesto bogato poviješću te je prava šteta ne odvojiti si dovoljno vremena za njegovo obilaženje.

  O Mostru

  Bilo da želite posjetiti prekrasne prirodne oaze, bilo da želite svjedočiti povijesnim ljepotama i diviti se impresivnim građevinskim postignućima Mostar je vaša destinacija. Bit će da ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okružje grada, i moderan stil života.

  Za totalne fanove kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Samobor, Varaždin, Vukovar i Zagreb. Ako bi željeli nastaviti svoje putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete bez imalo frke pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako želite detaljnije istražili Hrvatsku, razmislite o ovima: Umag, Rovinj, Novi Vinodolski, Zadar, Pag i Dubrovnik.