Autobus - vozni red

08:40 10:45
Date: 27.05.2019.
08:40 10:45
2:05h 0
Učitavanje...
51.87 HRK
1
09:15 11:10
Date: 27.05.2019.
09:15 11:10
1:55h 0
Učitavanje...
51.87 HRK
1
14:40 16:45
Date: 27.05.2019.
14:40 16:45
2:05h 0
Učitavanje...
51.87 HRK
1
16:45 18:50
Date: 27.05.2019.
16:45 18:50
2:05h 0
Učitavanje...
74.14 HRK
1
19:05 21:10
Date: 27.05.2019.
19:05 21:10
2:05h 0
Učitavanje...
74.14 HRK
1
21:30 23:25
Date: 27.05.2019.
21:30 23:25
1:55h 0
Učitavanje...
51.87 HRK
1
23:35 01:40
Date: 27.05.2019.
23:35 01:40
2:05h 0
Učitavanje...
74.14 HRK
1

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Maribor, SI
Udaljenost
Buses 7
Prosječno trajanje puta 1 h 43 min
Cijena karte od 51.9 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Zagreb - Maribor

  Na liniji od Zagreba do Maribora slijedi vožnja tijekom koje prolazite ukupno 116 km. Ovo putovanje je definitivno udobno, ali i sigurno.

  Vrijedno je naglasiti da autobus na ruti Zagreb - Maribor kreće skoro svaki dan. Novoizgrađene ceste, odnosno u glavnini autoceste čine da ste za putovanja bez brige i opušteni.

  Velika brojka autobusnih poduzeća stavlja na tržište mnogo autobusnih polazaka u danu. Prvi autobusi u danu polaze na svoje putovanje do navedenog grada u 06:30. Tu liniju prelaze razni busni prijevoznici, a u danu je prvi prijevoznik CROATIA BUS d.o.o.

  Puno polazaka na najbolji mogući način omogućava da domaćini i turisti planiraju polazak u točno određeni sat pa da si prema tom dogovore svoj prijevoz do sobe. Spomenimo i da autobusna poduzeća na dotičnoj ruti u 24 sata uobičajeno prelaze put 8 puta i to od 06:30 do 21:30.

  Za vrijeme putovanja autobus staje do 1 puta, a tijekom dotičnih stajanja možete popiti brzinsku kavicu iz aparata i porazgovarati sa suputnikom. Okvirna, odnosno prosječna cijena toga puta je 91 HRK.

  Svoj put busom uz Vollo možete isplanirati iz svoje sobe. U slučaju da trebate na busni kolodvor imajte na umu da ste kada dođete tamo u prilici priupitati na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih nejasnoća, kao i za novosti, akcije, obavijesti i novi vozni red.

  Lista prijevoznika Zagreb - Maribor

  • CROATIA BUS d.o.o
  • Panturist d.d.
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Za one iscrpljene tu su caffe barovi i fast food objekti u kojima možete predahnuti dok čekate na svoj bus. Autobusni kolodvor može, pristignete li puno ranije od vremena kretanja vašeg autobusa, ponuditi zaista velik broj tamošnjih sadržaja i usluga.

  Sitna napomena, izdvojite si kovanice za: WC i garderobu, odnosno nemojte sa 100-200 HRK plaćati primjerice 3 HRK za WC na kolodvoru. Od ostalih sadržaja na kolodvoru po potrebi potražite: parking, bankomate, mjenjačnicu, pekarnicu i trgovinu mješovitom robom.

  Vodite računa o tome da bar pet minuta prije busa budete na kolodvoru. Nema nekog smisla da bus, tj. vozač i ostali putnici iščekuju samo tebe.

  Putovanje Zagreb - Maribor

  Prije nego krenete na put bez ikakva suzdržavanja pitajte ide li vaš bus autocestom ili manjim prometnicama. Informacija o liniji mogla bi vam popraviti, tj. olakšati vrijeme provedeno na putu.

  Ipak obično vrijedi da je putovanje interesantnije idemo li lokalnim cestama, jer na taj način smo u prilici vidjeti kako izgledaju mjesta kojima prolazimo vozeći se busem. Naime, putovanje autocestom osigurava vožnju koja je ne samo sigurnija, nego i brža i udobnija za putnika.

  Bez ikakve sumnje ćete autocestom stići prije, budući da vam je idući njom potrebno oko 1 sat. Nekadašnjim rutama trebat će vam duže te tim putem nerijetko čak preko sat vremena budete u zaostatku.

  Autobusni kolodvor Maribor

  Po dolasku na vaše odredište savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate ju na čuvanje u garderobu, a ako je puna i da više nemaju mjesta pitajte postoji li oko kolodvora druga garderoba kojom bi se mogli poslužiti. U Mariboru se prošećite do obližnjeg caffe bara pa napokon guštajte u novom okruženju i finoj kavi, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb - Maribor

  Autobusi na relaciji od Zagreba do Maribora opremljeni su sa TV prijamnicima i klimom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati odličnu priliku priključiti svoj tablet. Prije svega, istina je da se nekad u autobusu nađe i minijaturni toalet za putnike, no, ovo je rijetkost i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Internet signal u busu nerijetko šteka. Domaći i strani putnici se pokušavaju odmah po ulasku u bus spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida i nemogućnosti normalnog, iliti ikakvog surfanja.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb - Maribor

  Usporedimo sada autobus s drugim s drugim iznesenim oblicima prijevoza. Put od Zagreba do Maribora pokriven je raznim vozilima. Najznačajnija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion.

  Na prvi pogled se automobil doima kao idealno rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što gorivo drži cijenu, a to zaista nije isključivi trošak. Govoreći o automobilu pridružimo računici cestarinu.

  Negativnost vlaka jest ta da općenito vrijedi manjak linija i višak sati na putu. Dakle, manjka opcija, tj. ne možete birati među brojnim polazaka, ali ste slobodni odvojiti si nebrojene sate za put.

  Nema sumnje, autobus jamči iskustvo vozača, dobru opremljenost busa i sigurnost vožnje. Bus jamči široko povoljne cijene jednosmjernih i dvosmjernih karata.

  Koliko je putovanje avionom kraće, toliko je skuplje. Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak s aerodroma do smještaja. Svima je jasno i znaju da zrakoplovne piste nisu i ne mogu biti u gradskim središtima, no moraju biti Ipozicionirani izvan njega.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zagreb - Maribor

  Vožnja autocestom zna biti dosadnjikava, jednolična te čak i naporna pa zato kada uđete u kakav grad upijajte baš sve. Krenuvši na put autobusom prolazite ogroman broj mirnih i poviješću bogatih gradova i mjesta.

  Iskoristite to vrijeme i uživajte promatrajući ih. Putujući od Zagreba do Maribor proći ćete: Dubrovnik, Metković, Ploče, i Vrgorac.

  O Zagrebu

  U Zagrebu prvo prošećite i vidite centar. U ovom gradu tijekom obilaska posjetite i gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za turiste obavezne za obići bez ikakva premišljanja se konzultirajte s mještanima, ili pitajte gdje se nalazi kakva turistička agencija u kojoj se mogu dobiti vodiči.

  Centralni gradski trg poslastica je za one željne neprestane gradske vreve. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najživljem ritmu.

  Preferirate li obići sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite internet. Ovo mjesto obiluje poviješću te je prava šteta ne odvojiti si dovoljno vremena za njegovo razgledavanje i upoznavanje.

  O Mariboru

  Izgleda da ste birali ovaj grad jer na divan način spaja netaknuti duh prirode, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolno područje, i moderan stil života. Bilo da želite posjetiti skrivena prirodna blaga, bilo da želite svjedočiti povijesnim ljepotama i diviti se impresivnim građevinskim zdanjima Maribor je za vas najbolje odredište.

  Za one koji ne ljube toliko plaže i Sunce, već su ljubitelji kontinentalnih područja u RH tu su: Delnice, Osijek, Samobor, Varaždin i Zagreb. Želite li nastaviti putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete praktički odmah pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako bi rađe detaljnije istražili Hrvatsku, razmotrite: Rovinj, Crikvenica, Zadar, Šibenik i Split.