Autobus - vozni red

12:35 00:00
Date: 18.12.2018.
12:35 00:00
11:25h 4
Učitavanje...
390 HRK
1
13:15 05:00
Date: 18.12.2018.
13:15 05:00
15:45h 1
Učitavanje...
361.74 HRK
1
18:55 14:55
Date: 18.12.2018.
18:55 14:55
20:00h 1
Učitavanje...
369.13 HRK
1

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Luzern, CH
Udaljenost
Buses 3
Prosječno trajanje puta 15 h 29 min
Cijena karte od 361.7 HRK

  Zagreb - Lucern

  Na ruti od Zagreba do Lucerna slijedi vožnja za koje prelazite ukupno 867 km. Ovo putovanje je definitivno ugodno, mirno i sigurno.

  Vrijedno je naglasiti da autobus na ruti Zagreb - Lucern prelazi tu udaljenost i vodi vas do odredišta skoro svakodnevno. Nove i sigurne autoceste čine da ne brinete, odnosno da se opustite.

  Tu liniju vozi samo prijevoznik CROATIA BUS d.o.o. Veliki broj autobusnih prijevoznika jamči mnogo linija na ruti između kojih onda možete birati. Prvi autobusi u danu počinju svoje putovanje od jednog do drugog mjesta u 16:30.

  Valja spomenuti i da autobusne tvrtke na ovoj liniji u jednom danu najčešće kreću na put 1 put sa polaskom u 16:30. Puno polazaka omogućava da domaćini i turisti planiraju polazak u točno određeni sat pa da si prema tom organiziraju svoj prijevoz do hotela.

  Okvirna, odnosno prosječna cijena dotična putovanja je 350 HRK. Dok putuje autobus staje do 4 puta, a u tim pauzama možete obaviti eventualno propušten telefonski poziv, odgovoriti na mail ili jednostavno malo predahnuti i razgibati noge.

  Svoj put busom uz Vollo možete planirati iz praktički svog kreveta. Ukoliko morate na busni kolodvor sjetite se da ste na njemu u prilici razgovarati, tj. priupitati djelatnika u informacijskom uredu u vezi bilo kakvih dvojbi, kao i za novosti, akcije, obavijesti i novi vozni red.

  Lista prijevoznika Zagreb - Lucern

  Jedini prijevoznik koji vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Za one umorne tu su mnogobrojni kafići idealni za kratki espresso. Busni kolodvor može, stignete li ranije od vremena kada vam bus kreće, ponuditi raznovrsnost i brojnost svojih sadržaja i usluga.

  Od ostalih sadržaja na kolodvoru po potrebi potražite: bankomate i mjenjačnicu, trgovine mješovitom robom i pekare. Samo kratka napomena, izdvojite si kovanice za: garderobu i toalet, odnosno nemojte sa 100 kn plaćati cca 3 HRK za WC.

  Obratite pažnju na to da bar pet minuta prije busa budete na kolodvoru. Nema nekog smisla da bus, tj. vozač i ostali putnici s nestrpljenjem očekuju tebe.

  Putovanje Zagreb - Lucern

  Informacija o ruti mogla bi vam popraviti, tj. olakšati vožnju. Uoči puta definitivno provjerite ide li autobus za kojega kupujete kartu autocestom.

  Naime, putovanje autocestom znači vožnju koja je sigurnija, udobnija i brža za putnika. Ipak najčešće vrijedi da je putovanje zabavnije i manje jednolično idemo li lokalnim cestama, jer tako smo u prilici promatrati kako ti gradovi i mjesta dišu.

  Starijim cestama trebat će vam duže te često tim putem i više od jednog sata budete u zaostatku. Istina je da ćete autocestom doputovati brže, budući da vam njom treba oko 8 sati.

  Autobusni kolodvor Lucern

  U Lucernu se uputite do obližnjeg birca pa ispijajući svoj espresso guštajte u za vas svježem okruženju, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak. Po dolasku na autobusni kolodvor svojeg odredišta savjetujemo da svu svoju prtljagu privremeno odložite u garderobu, a ukoliko je ona zauzeta istražite postoji li neka druga garderoba.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb - Lucern

  Autobusi na relaciji od Zagreba do Lucerna opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati priliku priključiti svoj mobitel. Prije svega, istina je da se nekad u autobusu nađe i WC, no, ovo je izuzeće i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Putnici se pokušavaju odmah po ulasku u bus spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida signala i generalne nemogućnosti uživanja u surfanju. Internet u busu nije najbolji, odnosno nerijetko šteka.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb - Lucern

  Put od Zagreba do Lucerna pokriven je različitim vozilima. Usporedimo sada autobus s iznesenim vozilima. Najučestalija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion.

  Ispočetka se automobil doima kao savršeno rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što tank drži cijenu, a to definitivno nije sami trošak. Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu.

  Dakle, niste si slobodni birati među brojnim polazaka, ali ste u situaciji odvojiti si nebrojene sate za put. Manjkavost vlaka, odnosno željeznica jest ta da je broj linija osjetno manji, a putovanje osjetno dulje.

  Nema sumnje, autobus jamči iskustvo vozača, dobru opremljenost busa i sigurnost vožnje. Autobus jamči svima pristupačne cijene svih karata.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak s aerodroma do smještaja. Svi već znaju da avionske piste nisu i ne mogu biti u središtima grada, nego definitivno moraju biti izgrađeni u njegovoj oklici. Avionom je putovanje uvjerljivo kraće, ali i skuplje.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zagreb - Lucern

  Vozeći se autobusom prolazite ogroman broj divnih mjesta i gradova. Vožnja autocestom zna biti jednolična i dosadna pa zato po ulasku u kakav grad promatrajte baš sve.

  Putujući od Zagreba do Lucern proći ćete: Virovitica, Đurđevac, Bjelovar, i Ljubljana. Iskoristite to vrijeme i uživajte promatrajući ih.

  O Zagrebu

  U Zagrebu prvo posjetite i obiđete centar. U ovom gradu nemojte smetnuti s uma gradske znamenitosti, a ako niste sigurni kojima da prilikom razgledavanja date prednost, tj. koje ne smijete propustiti bez zadrške se konzultirajte s tamošnjim stanovnicima, odnosno pitajte gdje je kakva turistička agencija a u okviru se koje mogu dobiti vodiči.

  Središnji gradski trg poslastica je za one željne ritma grada. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najglasnijem ritmu.

  Volite li sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web. Ovo je mjesto povijesno gledano zaista bitno poviješću te je prava šteta ne uzeti si dovoljno vremena za njegovo upoznavanje.

  O Lucernu

  Bit će da ste birali ovaj grad jer na ponajbolji način spaja prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsku okolicu, i suvremen, odnosno moderan ovdašnji životni stil. Bilo da želite posjetiti skrivena prirodna blaga, bilo da želite svjedočiti povijesnim bogatstvima i diviti se velebnim građevinama Lucern je za vas najbolje odredište.

  Za totalne fanove kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Požega, Vukovar i Zagreb. Ako bi željeli nastaviti putovati u druge europske destinacije sigurni smo da ćete bez imalo frke pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako bi rađe detaljnije istražili Hrvatsku, prelažemo da razmislite o ovima: Umag, Rovinj, Novi Vinodolski, Zadar, Pag i Dubrovnik.