Autobus - vozni red

06:15 08:55
Date: 27.05.2019.
06:15 08:55
2:40h 0
Učitavanje...
96.42 HRK
1
09:15 12:25
Date: 27.05.2019.
09:15 12:25
3:10h 0
Učitavanje...
96.42 HRK
1
16:45 19:55
Date: 27.05.2019.
16:45 19:55
3:10h 0
Učitavanje...
96.42 HRK
1
17:00 19:45
Date: 27.05.2019.
17:00 19:45
2:45h 0
Učitavanje...
120 HRK
1
19:05 22:15
Date: 27.05.2019.
19:05 22:15
3:10h 0
Učitavanje...
96.42 HRK
1
21:30 00:45
Date: 27.05.2019.
21:30 00:45
3:15h 0
Učitavanje...
96.42 HRK
1

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Graz, AT
Udaljenost
Buses 6
Prosječno trajanje puta 2 h 48 min
Cijena karte od 96.4 HRK

  Zagreb - Graz

  Prelazeći relaciju od Zagreba do Grza slijedi vožnja za koje prelazite ukupno 188 km. Ovo putovanje je garantirano ugodno, mirno i sigurno.

  Moderne ceste, odnosno u glavnini autoceste čine da nemate razloga za brigu pa i da odrijemate za puta. Bitno je naglasiti da autobus na ruti Zagreb - Graz polazi u pravilu gotovo svakoga dana.

  Ovu relaciju prelaze razni busni prijevoznici, a prvi među njima je prijevoznik CROATIA BUS d.o.o. Autobusi kreću prvi put u danu na svoje putovanje između dva spomenuta grada u 06:30. Velika brojka autobusnih tvrtki nudi mnogo linija na ruti između kojih onda možete birati.

  Istaknimo i da autobusni prijevoznici na dotičnoj ruti tijekom dana uobičajeno kreću na put 9 puta i to od 06:30 do 23:00. Puno polazaka daje priliku da domaći i inozemni putnici planiraju dolazak u grad u točno određeno vrijeme tako da prema tom organiziraju svoj prijevoz do smještaja.

  Dok putuje autobus staje do 2 puta, a za tih pauzi možete prolistati novine, tj. pročitati u miru koju stranicu knjige koju ste ponijeli sa sobom. Prosječna cijena dotična puta je 123 HRK.

  Svoj put autobusom uz Vollo možete realizirati iz vlastita doma. Ukoliko trebate na glavni autobusni kolodvor sjetite se da ste kada dođete tamo u prilici kontaktirati zaposlenika na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih eventualnih nejasnoća, kao i za novi vozni red, točne obavijesti i novosti.

  Lista prijevoznika Zagreb - Graz

  • CROATIA BUS d.o.o
  • Panturist d.d.
  • Črnja tours
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Busni kolodvor može, pristignete li dosta prije od vremena polaska busa, ponuditi puno svojih sadržaja i usluga. Za konstantno pospane tu su caffe barovi idealni za jednu kratku crnu kavu za razbuđivanje.

  Sitna napomena, usitnite si novac za: WC i garderobu, odnosno nemojte sa 100-200 HRK plaćati cca 3 HRK za uslugu toaleta. Od ostalih dodatnih sadržaja i usluga na kolodvoru po potrebi potražite: pekarnicu, trgovinu, kao i bankomate i mjenjačnicu.

  Nije ni malo kul da autobus i hrpa putnika nervozno iščekuju tebe. Pazite da bar pet minuta prije busa budete na kolodvoru.

  Putovanje Zagreb - Graz

  Informacija o ruti mogla bi vam popraviti, tj. olakšati vrijeme provedeno na putu. Uoči puta definitivno provjerite ide li vaš bus autocestom ili manjim prometnicama.

  Naime, putovanje autocestom osigurava vožnju koja je sigurnija i udobnija za putnika. Ipak nerijetko vrijedi da je putovanje zanimljivije putujemo li lokalnim cestama, jer time smo u prilici promatrati kako izgledaju mjesta paralelno kojih prolazimo i kako tamošnji stanovnici provode svoje dane.

  Cestama koje su lokalne trebat će vam više vremena te tim putem nerijetko čak preko sat vremena budete u zaostatku. Nema sumnje da ćete autocestom doputovati brže, budući da vam njom treba prosječno 2 sata.

  Autobusni kolodvor Graz

  Po pristizanju na autobusni kolodvor savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate ju na čuvanje u garderobu, a u slučaju da je skroz popunjena pitajte, tj. saznajte postoji li oko kolodvora druga garderoba kojom bi se mogli poslužiti. U Grzu se prošećite do obližnjeg bara pa se zasjednite i popijte u miru svoju kavu, a onda dolazi vrijeme da krenete istraživati grad.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb - Graz

  Autobusi na liniji od Zagreba do Grza opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete biti u prilici priključiti svoj laptop. Prije svega, istina je da se u autobusu katkad nađe i WC, no, ovo je prije iznimka nego pravilo i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Putnici se pokušavaju instant spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do njena pucanja i nemogućnosti korištenja net-a. Internet signal u busu nije najbolji, odnosno nerijetko šteka.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb - Graz

  Najčešća prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Put od Zagreba do Grza pokriven je različitim vozilima. Usporedimo sada autobus s drugim istaknutim oblicima transporta putnika.

  Govoreći o automobilu pridružimo računici cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što benzin drži cijenu, a to zaista nije samostalni trošak. U prvi mah se automobil doima kao idealno rješenje.

  Nedostatak vlaka jest ta da na putu provedete sate i sate, a linije između kojih možete birati prilično su oskudne. Dakle, niste si slobodni birati među brojnim polazaka, ali ste slobodni osigurati si mnogobrojne sate za put.

  Autobus jamči široko povoljne cijene svih karata. Nema sumnje, autobus jamči sigurnost i udobnost prilikom vožnje.

  Već svi znaju da zračne luke nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, nego definitivno moraju biti Ipozicionirani izvan njega. Računajte, također, vrijeme i novac potreban da bi uopće došli do aerodroma, a kasnije i s aerodroma do grada u koji ste se uputili. Avionom je putovanje kraće je i skuplje.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zagreb - Graz

  Krenuvši na put autobusom prolazite uistinu puno divnih mjesta i gradova. Vožnja autocestom zna biti dosadnjikava radi svoje jednoličnosti pa zato kada uđete u kakav grad upijajte baš sve.

  Putujući od Zagreba do Graz proći ćete: Varaždin i Vienna. Uživajte promatrajući ih i paralelno planirajući svoje sljedeće putovanje.

  O Zagrebu

  U ovom gradu nemojte smetnuti s uma gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za grad najvažnije bez ikakva premišljanja se konzultirajte s starosjediocima i gradskim znancima, tj. pitajte gdje je smještena kakva turistička agencija a u okviru se koje mogu dobiti vodiči. U Zagrebu prvo prošećite i vidite centar.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najužurbanijem ritmu. Središnji gradski trg poslastica je za one željne gradske vrve.

  Zanimaju li vas sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite internet. Ovo je područje bogato poviješću te je prava šteta ne ukrasti si dovoljno vremena za njegovo upoznavanje.

  O Grzu

  Vjerujemo da ste birali ovaj grad jer na ponajbolji način spaja ponajljepše prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolno područje, i urbani stil života. Bilo da želite posjetiti skrivena prirodna blaga, bilo da želite svjedočiti glavnim povijesnim vrednotama i diviti se velebnim građevinama Graz je vaša destinacija.

  Za fanove kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Požega, Samobor, Varaždin, Vukovar i Zagreb. U slučaju da biste htjeli nastaviti putovati dalje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete praktički odmah pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako želite detaljnije istražili Hrvatsku, razmotrite: Rovinj, Crikvenica, Zadar, Šibenik i Split.