Autobus - vozni red

13:25 22:45
Date: 30.11.2020.
13:25 22:45
9:20h 0
Učitavanje...
219.18 HRK
1
23:55 09:15
Date: 30.11.2020.
23:55 09:15
9:20h 0
Učitavanje...
151.08 HRK
1

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Dubrovnik, HR
Udaljenost
Buses 2
Prosječno trajanje puta 9 h 0 min
Cijena karte od 151.1 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Zagreb - Dubrovnik

  Vozeći se iz Zagreba do Dubrovnika čeka vas lagana vožnja autobusom. Na putu ćete provesti svega nekoliko sati, a pri tom 601 km asfalta ostavljate do povratka. Između ova dva grada autobusna linija polazi u danu po 9 puta.

  Autobusni polasci već od 00:30 jamče nam da dođemo na cilj u željeno vrijeme. Vrijeme putovanja je cca 6 sati i 12 minuta, a to vrijeme slušajte glazbu, ili pak zurite kroz prozor.

  Puno prijevoznika instant znači i veliki broj linija za autobuse te možete zakazati svoj dolazak u Dubrovnik tada kada vam paše. Od različitih prijevoznika koji prelaze ovu liniju prvi u danu je prijevoznik CROATIA BUS d.o.o.

  Prilikom prelaska puta autobusni prijevoznik staje u prosjeku 9 puta, a ta stajanja iskoristite da bi kupili sendvič i sok, ali i kako bi odgovorili na poziv. Period vožnje i broj zaustavljanja ovise o prijevozničkom poduzeću i odabiru prometnice, a obično se kombiniraju nove i stare ceste kako bi vozači omogućili kupcima svojih usluga ugodnu vožnju.

  Za jedan smjer kartu po najprihvatljivijoj cijeni u ponudi ima poduzeće Autoherc i to u iznosu od 182 HRK. Obrnuto rečeno kartu po najizdašnijoj cijeni nudi Flixbus. Cijena toga puta je 222.93 HRK.

  Zapamtite da se popusti u glavnini odobravaju na pojedine kategorije, kao na primjer za: djecu, studente i umirovljenike. Za dodatne informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata potražite zaposlenika na šalteru za informacije. Autobusni kolodvor Zagreb nudi svojim posjetiteljima da saznaju novi vozni red, stoga ovdje navodimo tek da autobusi na liniji polaze od 00:30 do 23:55.

  Lista prijevoznika Zagreb - Dubrovnik

  • CROATIA BUS d.o.o
  • Autoherc
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Kad stignete do zgrade kolodvora odite koju ulicu dalje kako bi osjetili grad i njegove ljude još ovo kratko vrijeme. Ukoliko uranite na autobusni kolodvor Zagreb, nemojte uletiti odmah u prvi caffe bar.

  Prije toga, ostavite svoje torbe u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno razmjeniti si kovanice. Kad smo već kod autobusnog kolodvora nije loše osigurati si i koju kunu više za potrebe odlaska u toalet, jer nije zabavno sa 200 kn plaćati toalet max. 3 kn.

  Jednom kada se riješite prtljage, a za slučaj da vam se ne pije kava potražite si kakav fast food i ondje predahnite do kretanja. Naime, u okružju kolodvora smjestio se ogroman broj primamljivih usluga i sadržaja. Zaista, svačeg oko kolodvora ima, preko slastičarnica pa sve do bankomata.

  Putovanje Zagreb - Dubrovnik

  Većina autobusa u Dubrovnik stiže za prosječno 6 sati. Imate li priliku birajte prijevoznika po tome ide li autocestom i to zato jer je put njom lagodniji i sigurniji te ćete na taj način brže doći.

  Vrijeme provedeno na putu ovisi o prometnici kojom se kotrljate do svoje destinacije, ali sasvim očito i o odmorima koje vozač radi. Ode li vozač na pauzu na benzinskoj stanici ovo u prosjeku traje od 10 do 15 minuta, točnije za toliko produljuje vaš dolazak u Dubrovnik.

  No, tijekom stajanja barem imate dosta vremena da pojedete kakvu sitnicu i popijete kavu iz aparata. Upozoravamo da su cijene najosnovnijih potrepština za put osjetno skuplje na ovakvim stajalištima u odnosu na uobičajene dućane pa sumnjamo da ćete u shopping.

  Autobusni kolodvor Dubrovnik

  Autobusni kolodvor svojim gostima pruža mogućnost da opuste se u jednome od obližnjih fast food objekata i usput si priskrbe kakav primamljiv zalogaj. Po dolasku na kolodvor predajte kovčege u garderobu i slobodni razgledajte grad, odnosno mjesto u koje ste taman zakoračili pa pri tom svakako obiđite i razgledajte i znamenitosti te centralni trg u Dubrovniku.

  Naposljetku, po pronalasku prenoćišta vratite si robu iz garderobe i krenite putem do hotela, a kada se smjestite možete bilo što i to kako želite, primjerice, nakratko sjesti pa obići centar, odnosno prošetati pa sjesti da odmorite. Stupite u kontakt, tj. upoznajte stalne stanovnike i raspitajte se o mogućnostima pronalaska zanimljivih sadržaja u gradu.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb - Dubrovnik

  Autobusni prijevoznici teže međunarodnim standardima tijekom opremanja svojih autobusa pa kvalitetna oprema nije neko iznenađenje. Autobusi koji prometuju na liniji od Zagreba do Dubrovnika opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati odličnu priliku priključiti svoj uređaj da se napuni.

  WiFi u busu je nešto na što se ne valja potpuno oslanjati, jer je nerijetko signal prezagušen zbog svih osoba u vozilu. Neki autobusi imaju i WC, međutim, ovo je puno češće iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte znatnije na tu mogućnost.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb - Dubrovnik

  Ruta Zagreb - Dubrovnik pokrivena je različitim oblicima prijevoza, pa u ovisnosti o tome slijedi usporedba busa s ostalim prijevoznim oblicima. Najčešća prijevozna sredstva na ovoj ruti su: osobni automobil, autobus, vlak i avion.

  Vlastiti automobil se može činiti kao odlično rješenje za prijevoz, ali kod njega pitanje isplativosti dobiva na značenju prisjetimo li se da je cifri za gorivo potrebno dodati onu za cestarinu. Vlak nije nezamjenjivo rješenje jer najčešće podrazumijeva odabir između tek nekoliko raspoloživih linija, a osim tog su karte za željenice vidljivo skuplje. Uz ponudu pristupačnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi priliku za izbor između mnogo svakodnevnih polazaka te bezbrižnost i sigurnost tijekom vožnje.

  Zračna kilometraža je nešto manja u odnosu na cestovnu i to je poštena prednost aviona u usporedbi s busem, no ići na put avionom znači platiti kartu skuplje u odnosu na bus. Nedostatak aviona je ta što kada sletite trebali biste se pozabaviti prijevozom do središta grada, naime, zračne luke se najčešće nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz ćete dodatno platiti.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zagreb - Dubrovnik

  Kad putujete autobusom možete promatrati okolinu, pri tom je nebitno što nećete stati u baš svakom od njih divno je promatrati ih kroz svoj prozor, jer tako ekspresno dobijete ideju o još jednom gradu kojega bi htjeli razgledati. U svakom slučaju, za vožnje autobusom prolazite različita mjesta i gradove. Putujući od Zagreba do Dubrovnik proći ćete: Split, Makarska, Ploče, i Metković.

  O Zagrebu

  Odbacite uobičajeni gradski prijevoz, jer ste došli upoznati Zagreb, a da biste to i ostvarili morat ćete se umoriti. Prije svega, kad stignete u Zagreb za početak se sjednite na tren, a za to je lounge bar najispravniji izbor budući da u njemu možete u miru popiti svoj sok ili što već pijete. Grad ćete najbolje upoznati ako njime šetate pa ga s time na umu razgledajte.

  Svakako, gradski centar prvi je na popisu, a tek kad njega obiđete slijede druge povijesno-kulturne znamenitosti Zagreba. Muzeji, galerije i kazališta stanice su u Zagrebu na kojima doznajete još više pa zakoračite u njih da bi postali bogatiji za komadiće nekih drugih povijesti i načina života.


  Grad Zagreb je okružen sljedećim gradovima: Maribor, Karlovac, Cerovac Vukmanićki, Varaždin, i Tužno. Ako ste gladni krenite do glavne gradske ulice, jer ćete u njoj naići na raznorazne restorane - od tradicionalno-domaćih pa do meksičkih.

  O Dubrovniku

  Ovaj grad je krcat poviješću i kulturom - sve od sakralnih i kulturnih spomenika do građevina i galerija koje progovaraju o sadašnjosti. Dubrovnik je za mnoge posjetitelje velika i neistražena želja pa zbog toga predlažemo da se sad i ovdje uputite u njegovo upoznavanje i istraživanje. U Dubrovniku i njegovoj okolici ćete otkriti puno gotovo magično lijepe prirode i parkova.

  Preko parkova i igrališta pa do divlje prirode i usamljenih, dalekih, kutaka - sve ovaj grad ima. Ne postoji ništa što Dubrovnik nema, a sve to što ima možete obići.

  Pod uvjetom da ste imalo snalažljivi nemate brige i bez turističkih pratitelja. Naime, vodiči u Dubrovniku nisu neophodni.

  Promišljate li o tome gdje produljiti svoje putovanje predlažemo ove destinacije u obližnjim zemljama: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina). Za sve dvojbe obratite se osobi zaposlenoj na šalteru za informacije, jer je on idealna osoba za saznati: točne obavijesti, vozni red i akcije.
  Grad Dubrovnik se nalazi u blizini sljedećih gradova: Podgorica, Mostar, Mostar, Nikšić, i Trebinje.