Autobus - vozni red

08:40 21:05
Date: 13.12.2018.
08:40 21:05
12:25h 0
Učitavanje...
339.94 HRK
1
15:00 02:50
Date: 13.12.2018.
15:00 02:50
11:50h 0
Učitavanje...
339.94 HRK
1
19:10 11:05
Date: 13.12.2018.
19:10 11:05
15:55h 1
Učitavanje...
310.30 HRK
1
21:30 12:05
Date: 13.12.2018.
21:30 12:05
14:35h 1
Učitavanje...
354.65 HRK
1
23:55 15:05
Date: 13.12.2018.
23:55 15:05
15:10h 1
Učitavanje...
362.04 HRK
1

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Dresden, DE
Udaljenost
Buses 5
Prosječno trajanje puta 13 h 25 min
Cijena karte od 310.3 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Zagreb - Drezden

  Ovo putovanje je garantirano udobno, ali i sigurno. Na liniji od Zagreba do Drezdena slijedi vožnja koja je duga ukupno 840 km.

  Bitno je naglasiti da autobus na ruti Zagreb - Drezden polazi gotovo svaki novi dan. Novoizgrađene ceste čine da nemate razloga za brigu pa i da odrijemate za puta.

  Ovu rutu vozi samo prijevoznik Flixbus. Autobusi kreću prvi put u danu na svoje putovanje između dva spomenuta grada u 08:45. Mnogo autobusnih poduzeća nudi i više nego dovoljan broj dnevnih autobusnih linija.

  Puno polazaka pruža odličnu priliku da svi putnici, bilo domaći, bilo inozemni planiraju polazak u konkretno vrijeme ali i da prema tom planiraju svoj prijevoz do smještaja. Napomenimo i da autobusne tvrtke na dotičnoj ruti u okviru jednog dana općenito govoreći voze 5 puta i to od 08:45 do 23:00.

  Prosječna cijena spomenutog putovanja je 421 HRK. Kod putovanja autobus staje do 1 puta, a za tih stajanja možete obaviti eventualno propušten telefonski poziv, odgovoriti na mail ili jednostavno malo predahnuti i razgibati noge.

  Svoj put busom uz Vollo možete planirati iz svoga doma. Ukoliko hoćete na središnji autobusni kolodvor ne zaboravite da ste ovdje u prilici ući u kontakt i upitati osobu zaposlenu na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih eventualnih nejasnoća, kao i za akcije, obavijesti i novi vozni red.

  Lista prijevoznika Zagreb - Drezden

  Jedini prijevoznik koji vozi ovu liniju je Flixbus.

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Za one iscrpljene tu su mnogobrojni kafići idealni za kratki espresso. Busni kolodvor može, nađete li se tamo puno ranije od vremena kretanja busa, ponuditi raznovrsnost i brojnost svojih sadržaja i usluga.

  Od ostalih kolodvorskih usluga na kolodvoru po potrebi potražite: pekarnicu, trgovinu, kao i bankomate i mjenjačnicu. Jednostavna napomena, pripremite si sitan novac za: parking, garderobu i toalet, odnosno nemojte sa novčanicom od 200 kuna plaćati kojih 3 HRK za uslugu toaleta.

  Nije baš zgodno da autobus i hrpa putnika iščekuju samo tebe. Obratite pažnju na to da se nacrtate u ispravno vrijeme na kolodvoru.

  Putovanje Zagreb - Drezden

  Informacija o ruti mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati vrijeme provedeno na putu. Prije putovanja svakako provjerite ide li taj autobus kojega pikirate autocestom ili tamošnjom lokalnom cestom.

  Ipak vrlo često vrijedi da je putovanje zabavnije krenemo li lokalnim cestama, jer na taj način smo u prilici uočavati kako ti gradovi i mjesta dišu. Naime, putovanje autocestom osigurava vožnju koja je sigurnija, udobnija i brža za putnika.

  Istina je da ćete autocestom stići prije, budući da vam njom treba oko 8 sati. Lokalnim cestama trebat će vam više te nekada tim putem i više od sat vremena budete u zaostatku.

  Autobusni kolodvor Drezden

  Kad dođete na vaš autobusni kolodvor savjetujemo da svu svoju prtljagu privremeno odložite u garderobu, a za slučaj da je puna i da više nemaju mjesta istražite postoji li neko drugo mjesto za odlaganje prtljage u blizini. U Drezdenu krenite do obližnjeg bara pa ispijajući svoj espresso guštajte u za vas svježem okruženju, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb - Drezden

  Autobusi na liniji od Zagreba do Drezdena opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati odličnu priliku priključiti svoj uređaj da se napuni. Prije svega, istina je da se u pokojem autobusu nađe i toalet, no, ovo je rijetkost i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Putnici se pokušavaju instant spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida i nemogućnosti normalnog, iliti ikakvog surfanja. Internet mreža u busu nerijetko ne radi kako treba.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb - Drezden

  Usporedimo sada autobus s drugim s drugim iznesenim oblicima prijevoza. Put od Zagreba do Drezdena pokriven je raznovrsnim vozilima. Najčešća prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion.

  Za primjer, nedostatak automobila je taj što automobilsko gorivo drži cijenu, a to definitivno nije jedini trošak. Govoreći o automobilu imajmo na umu cestarinu. Na prvi pogled se automobil doima kao savršeno rješenje.

  Manjkavost vlaka, odnosno željeznica jest ta da je oskudan broj dostupnih linija, a ogroman broj sati na putu. Dakle, niste u prilici birati među više svakodnevnih polazaka, ali ste u prilici raščistiti si sate i sate za put.

  Prijevoz autobusom jamči široko povoljne cijene svih karata. Nema sumnje, autobus jamči sigurnost i udobnost prilikom vožnje.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak do grada s aerodroma. Svi već znaju da zračne luke nisu i ne mogu biti u neposrednoj blizini centra grada, nego moraju biti smješteni u njegovoj oklici. Avionom je putovanje kraće je i skuplje.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zagreb - Drezden

  Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato nakon što uđete u kakav grad upijajte baš sve. Vozeći se autobusom prolazite uistinu puno predivnih gradova i mjesta.

  Iskoristite priliku i uživajte promatrajući ih.

  O Zagrebu

  U ovom gradu nemojte smetnuti s uma gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za turiste obavezne za obići svakako se konzultirajte s tamošnjim stanovnicima, tj. pitajte u kojem je dijelu grada smještena kakva turistička agencija a u okviru se koje mogu dobiti vodiči. U Zagrebu prvo razgledajte i tako upoznajte centar.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom pomalo divljem ritmu. Centralni gradski trg poslastica je za one željne ritma grada.

  Volite li sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite internet stranice tog sadržaja. Ovo mjesto obiluje poviješću te je prava šteta ne uzeti si dovoljno vremena za obilazak njega.

  O Drezdenu

  Bilo da želite posjetiti krasne komadiće prirode, bilo da želite svjedočiti draguljima povijesti i diviti se impresivnim građevinama Drezden je za vas najbolje odredište. Vjerujemo da ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja netaknuti duh prirode, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolicu, i suvremen tj. urbani ovdašnji životni stil.

  Želite li nastaviti svoj put u druge europske destinacije sigurni smo da ćete gotovo instant pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako bi rađe detaljnije istražili Hrvatsku, prelažemo da razmislite o ovima: Opatija, Rijeka, Šibenik, Makarska i Dubrovnik. Za ljubitelje kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Požega, Vukovar i Zagreb.