Autobus - vozni red

07:30 12:10
Date: 18.12.2018.
07:30 12:10
4:40h 0
Učitavanje...
191.95 HRK
1
07:30 11:50
Date: 18.12.2018.
07:30 11:50
4:20h 0
Učitavanje...
191.95 HRK
1
12:00 16:40
Date: 18.12.2018.
12:00 16:40
4:40h 0
Učitavanje...
221.49 HRK
1
12:00 16:20
Date: 18.12.2018.
12:00 16:20
4:20h 0
Učitavanje...
221.49 HRK
1
16:00 20:20
Date: 18.12.2018.
16:00 20:20
4:20h 0
Učitavanje...
147.64 HRK
1
16:00 20:40
Date: 18.12.2018.
16:00 20:40
4:40h 0
Učitavanje...
147.64 HRK
1

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Budapest, HU
Udaljenost
Buses 6
Prosječno trajanje puta 4 h 0 min
Cijena karte od 147.6 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Zagreb - Budimpešta

  Ovo putovanje je jamčano mirno i udobno. Na liniji od Zagreba do Budimpešte slijedi vožnja tijekom koje prolazite ukupno 346 km.

  Važno je naglasiti da autobus na ruti Zagreb - Budimpešta putuje u pravilu gotovo svaki dan. Sigurne i moderne ceste čine da ste bezbrižni, opušteni, ali i da odmorite.

  Tu liniju prelaze mnogobrojni autobusni prijevoznici, a u danu je prvi prijevoznik Flixbus. Prvi busevi u danu polaze na svoje putovanje do navedenog grada u 07:00. Značajan broj autobusnih poduzeća stavlja na tržište i više nego dovoljan broj dnevnih autobusnih linija.

  Napomenimo i da prijevoznici na opisanoj relaciji tijekom dana u glavnini voze 5 puta i to od 07:00 do 21:30. Puno polazaka bez sumnje omogućuje da si svaki putnik planiraju put u konkretno vrijeme te da prema tom organiziraju svoj prijevoz do hotela, tj. apartmana.

  Okvirna, odnosno prosječna cijena dotična putovanja je 200 HRK. Kod putovanja autobus napravi pauzu do 1 puta, a u tim pauzama možete prolistati novine, tj. pročitati u miru koju stranicu knjige koju ste ponijeli sa sobom.

  Svoj put busom uz Vollo možete organizirati iz praktički svog kreveta. Za slučaj da inzistirate na središnji autobusni kolodvor znajte da ste na njemu u prilici ući u kontakt i upitati djelatnika na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih eventualnih nejasnoća, kao i za obavijesti, novosti, akcije i novi vozni red.

  Lista prijevoznika Zagreb - Budimpešta

  • Črnja tours
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Glavni autobusni kolodvor može, nađete li se tamo puno prije od vremena polaska busa, ponuditi uistinu gomilu vlastitih sadržaja i usluga. Za konstantno pospane tu su mnogobrojni kafići idealni za kratki espresso.

  Od ostalih usluga i sadržaja na kolodvoru po potrebi potražite: bankomate, mjenjačnice i trgovine mješovitom robom. Samo kratka napomena, usitnite si novac za: parking, garderobu i toalet, odnosno nemojte sa 100 kn plaćati cca 3 HRK za kolodvorski toalet.

  Pripazite da bar pet minuta prije busa budete na kolodvoru. Nije ni malo kul da vozač i ostali putnici čekaju samo tebe.

  Putovanje Zagreb - Budimpešta

  Informacija o ruti mogla bi vam poboljšati putovanje. Prije putovanja bez ikakva suzdržavanja pitajte ide li autobus za kojega kupujete kartu autocestom.

  Ipak obično vrijedi da je putovanje značajno zanimljivije i zabavnije putujemo li lokalnim cestama, jer time smo u prilici vidjeti kako su raspoređena sela i gradovi kojima prolazimo i kako izgledaju te kako tamošnji stanovnici žive. Naime, putovanje autocestom osigurava vožnju koja je ugodnija i brža za putnika.

  Ipak istina je da ćete autocestom putovati manje, budući da vam njom treba otprilike 3 sata. Lokalnim cestama trebat će vam više vremena te tim putem nerijetko i preko sat vremena budete u zaostatku.

  Autobusni kolodvor Budimpešta

  Po pristizanju na autobusni kolodvor svojeg odredišta savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate ju na čuvanje u garderobu, a ako je skroz popunjena raspitajte se postoji li neka druga garderoba u blizini kolodvora. U Budimpešti odite do obližnjeg birca pa ispijajući svoj espresso guštajte u za vas svježem okruženju, a onda dolazi vrijeme da obiđete smještaj, smjestite se i započnete svoju avanturu.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb - Budimpešta

  Prije svega, istina je da se u pokojem autobusu nađe i WC za putnike, no, ovo je prije iznimka nego pravilo i ne valja se na tu mogućnost oslanjati. Autobusi na ruti od Zagreba do Budimpešte opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati priliku priključiti svoj tablet.

  Domaći i strani turisti se pokušavaju automatski spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida i nemogućnosti normalnog, iliti ikakvog surfanja. WiFi signal u busu često ne radi najbolje.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb - Budimpešta

  Najznačajnija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Put od Zagreba do Budimpešte pokriven je mnogobrojnim vozilima. Usporedimo sada autobus s iznesenim vozilima.

  Ispočetka se automobil doima kao bez premca najbolje rješenje. Govoreći o automobilu pridružimo računici cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što tank drži cijenu, a to apsolutno nije izolirani trošak.

  Nedostatak vlaka jest ta da na putu provedete sate i sate, a linije između kojih možete birati prilično su oskudne. Dakle, manjka opcija, tj. ne možete birati među velikim brojem polazaka, ali ste slobodni i u prilici osloboditi si mnogobrojne sate za put.

  Prijevoz autobusom jamči svima pristupačne cijene jednosmjernih i dvosmjernih karata. Nema sumnje, autobus jamči udobnost i sigurnost vožnje.

  Avionom je putovanje kraće je i skuplje. Računajte, također, vrijeme i novac potreban da bi uopće došli do aerodroma, a kasnije i s aerodroma do grada u koji ste se uputili. Jasno je i već svi znaju da piste za slijetanje aviona nisu i ne mogu biti u gradskim središtima, nego moraju biti smješteni u njegovoj oklici.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zagreb - Budimpešta

  Vozeći se autobusom prolazite cijeli niz lijepih gradova i mjesta. Vožnja autocestom zna biti jednolična i dosadna pa zato onda kada uđete u kakav grad upijajte baš sve.

  Iskoristite priliku i promatrajte ih. Putujući od Zagreba do Budimpešta proći ćete: Trieste, Koper, Umag, i Novigrad.

  O Zagrebu

  U ovom gradu ne zaboravite gradske znamenitosti, a ako niste sigurni kojima da prilikom razgledavanja date prednost, tj. koje ne smijete propustiti bez zadrške se konzultirajte s tamošnjim stanovnicima, iliti pitajte u kojem je dijelu grada smještena kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči. U Zagrebu prvo posjetite i obiđete centar.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najužurbanijem ritmu. Najvažniji gradski trg poslastica je za one željne gradske vrve.

  Interesiraju li vas sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web stranice tog sadržaja. Ovo je mjesto povijesno gledano zaista bitno poviješću te je prava šteta ne osigurati si dovoljno vremena za njegovo obilaženje.

  O Budimpešti

  Bilo da želite posjetiti skrivene prirodne ljepote, bilo da želite svjedočiti povijesnim bogatstvima i diviti se velebnim građevinama Budimpešta je vaša destinacija. Izgleda da ste birali ovaj grad jer na divan način spaja prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsku okolicu, i moderan stil života.

  Za one koji ne ljube toliko plaže i Sunce, već su ljubitelji kontinentalnih područja u RH tu su: Požega, Slavonski Brod, Vukovar i Zagreb. U slučaju da biste htjeli nastaviti putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete gotovo instant pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako vam je pak želja detaljnije istražili Hrvatsku, razmotrite: Umag, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik.