Autobus - vozni red

10:25 14:00
Date: 27.05.2019.
10:25 14:00
3:36h 4
Učitavanje...
113 HRK
1
16:30 19:40
Date: 27.05.2019.
16:30 19:40
3:10h 4
Učitavanje...
113 HRK
1
20:00 22:40
Date: 27.05.2019.
20:00 22:40
2:40h 4
Učitavanje...
113 HRK
1

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Banja Luka, BA
Udaljenost
Buses 3
Prosječno trajanje puta 3 h 9 min
Cijena karte od 109.8 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Zagreb - Banja Luka

  Prelazeći relaciju od Zagreba do Banja Luke slijedi vožnja koja iziskuje prelazak ukupno 188 km. Ovo putovanje je garantirano mirno i udobno.

  Vrijedno je naglasiti da autobus na ruti Zagreb - Banja Luka polazi skoro iz dana u dan. Moderne prometnice čine da ste bezbrižni, opušteni, ali i da odmorite.

  Mnogo autobusnih poduzeća nudi znatan broj ruta. Prvi busevi u danu polaze na svoje putovanje između dva spomenuta grada u 06:30. Tu liniju prelaze mnogobrojni autobusni prijevoznici, a prvi među njima je prijevoznik CROATIA BUS d.o.o.

  Napomenimo i da prijevoznici na ovoj liniji tijekom dana u glavnini prelaze put 8 puta i to od 06:30 do 22:00. Puno polazaka bez sumnje omogućuje da domaći i inozemni putnici planiraju dolazak u grad u konkretno vrijeme pa da si prema tom organiziraju svoj prijevoz do hotela.

  Okvirna, odnosno prosječna cijena dotična putovanja je 110 HRK. Dok putuje autobus napravi pauzu od 3 do 8 puta, a za te pauze možete popiti brzinsku kavicu iz aparata i porazgovarati sa suputnikom.

  Svoj put busom uz Vollo možete realizirati iz praktički svog kreveta. U slučaju da želite na glavni autobusni kolodvor znajte da ste tamo u prilici ući u kontakt i upitati djelatnika na šalteru za informacije u vezi kakvih specifičnih pitanja, kao i za obavijesti, novosti, akcije i novi vozni red.

  Lista prijevoznika Zagreb - Banja Luka

  • CROATIA BUS d.o.o
  • Pepeks Zagreb

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Za one koji se nisu naspavali tu su lokalni, ili bolje reći kolodvorski caffe barovi u kojima možete naručiti brzinsku kavu. Glavni autobusni kolodvor može, stignete li dosta prije od vremena polaska autobusa, ponuditi brojnost tamošnjih sadržaja i usluga.

  Od ostalih usluga i sadržaja na kolodvoru po potrebi potražite: bankomate, mjenjačnice i trgovine mješovitom robom. Jednostavna napomena, pripremite si sitan novac za: WC i garderobu, odnosno nemojte sa 200 HRK plaćati cca 3 HRK za WC na kolodvoru.

  Nije baš zgodno da autobus i hrpa putnika nervozno iščekuju tebe. Osigurajte da se nacrtate u ispravno vrijeme na kolodvoru.

  Putovanje Zagreb - Banja Luka

  Uoči puta bez ikakva suzdržavanja pitajte ide li autobus za kojega kupujete kartu autocestom. Informacija o liniji mogla bi vam poboljšati vrijeme provedeno na putu.

  Ipak najčešće vrijedi da je putovanje značajno zanimljivije i zabavnije putujemo li lokalnim cestama, jer tim putem smo u prilici vidjeti kako žive stanovnici mjesta i gradova paralelno kojih prolazimo. Naime, putovanje autocestom znači vožnju koja je sigurnija i udobnija za putnika.

  Bez ikakve sumnje ćete autocestom stići prije, budući da vam njom treba cca 2 sata. Starijim cestama trebat će vam više te često tim putem i više od jednog sata budete u zaostatku.

  Autobusni kolodvor Banja Luka

  U Banja Luki odite do obližnjeg birca pa se zasjednite i popijte u miru svoju kavu, a onda dolazi vrijeme da krenete istraživati grad. Nakon što dođete na autobusni kolodvor savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate ju na čuvanje u garderobu, a u slučaju da je krcata i da nedostaje mjesta saznajte postoji li oko kolodvora druga garderoba kojom bi se mogli poslužiti.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb - Banja Luka

  Autobusi na ruti od Zagreba do Banja Luke opremljeni su sa klimom, TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati odličnu priliku priključiti svoj tablet. Prije svega, istina je da se u pokojem autobusu nađe i minijaturni toalet za putnike, no, ovo je prije iznimka nego pravilo i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Domaći i strani turisti se pokušavaju istovremeno spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do nemogućnosti korištenja usluge. Internet signal u busu često prilično šteka.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb - Banja Luka

  Put od Zagreba do Banja Luke pokriven je različitim vozilima. Najznačajnija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Usporedimo sada autobus s drugim istaknutim vozilima.

  Za primjer, nedostatak automobila je taj što tank drži cijenu, a to apsolutno nije isključivi trošak. U prvi mah se automobil čini kao generalno najbolje rješenje. Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu.

  Dakle, manjka opcija, tj. ne možete birati među brojnim polazaka, ali ste u prilici raščistiti si puste sate za put. Manjkavost vlaka, odnosno željeznica jest ta da je broj linija osjetno manji, a putovanje osjetno dulje.

  Busni prijevoz jamči svima pristupačne cijene svih karata. Nema sumnje, autobus jamči udobnost, visoku kvalitetu i sigurnost vožnje.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban da biste došli do aerodroma, a potom od njega do smještaja. Avionom je putovanje kraće je i skuplje. Već svi znaju da zračne luke nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, nego moraju biti smješteni u njegovoj oklici.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zagreb - Banja Luka

  Vozeći se autobusom prolazite ogroman broj zanimljivih mjesta i gradova. Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato po ulasku u kakav grad promatrajte baš sve.

  Dobro ih promotrite i usput isplanirajte svoje sljedeće putovanje. Putujući od Zagreba do Banja Luka proći ćete: Bosanska Gradiška, Nova Topola, Laktaši, i Krupa na Vrbasu.

  O Zagrebu

  U ovom gradu proučite i gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su ponajviše bitne bez imalo ustručavanja se konzultirajte s starosjediocima i gradskim znancima, tj. pitajte u kojem je dijelu grada smještena kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči. U Zagrebu prvo razgledajte centar.

  Centralni gradski trg poslastica je za one željne gradske vrve. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom pomalo divljem ritmu.

  Ako su vam bitne sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite internet. Ovo je mjesto bogato poviješću te je prava šteta ne dati si dovoljno vremena za njegovo upoznavanje.

  O Banja Luki

  Bilo da želite posjetiti divne oaze prirode, bilo da želite svjedočiti djelićima povijesti i diviti se impresivnim građevinskim postignućima Banja Luka je za vas najbolja destinacija. Vjerujemo da ste birali ovaj grad jer na divan način spaja što skrivene, što oku očite prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsku okolicu, i moderan životni stil.

  Za slučaj da biste htjeli nastaviti svoje putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete za koji trenutak pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako bi rađe detaljnije istražili Hrvatsku, razmotrite: Umag, Rovinj, Novi Vinodolski, Zadar, Pag i Dubrovnik. Za fanove kontinentalnih područja u RH tu su: Delnice, Osijek, Samobor, Varaždin i Zagreb.