Autobus - vozni red

03:30 07:00
Date: 21.01.2021.
03:30 07:00
3:30h 0
Učitavanje...
113 HRK
1
07:00 10:30
Date: 21.01.2021.
07:00 10:30
3:30h 0
Učitavanje...
110 HRK
1
09:30 13:00
Date: 21.01.2021.
09:30 13:00
3:30h 0
Učitavanje...
83.23 HRK
1
12:30 16:00
Date: 21.01.2021.
12:30 16:00
3:30h 0
Učitavanje...
110 HRK
1
16:00 19:35
Date: 21.01.2021.
16:00 19:35
3:35h 0
Učitavanje...
113.59 HRK
1

O putovanju

Iz: Zadar, HR Za: Zagreb, HR
Udaljenost
Buses 5
Prosječno trajanje puta 3 h 18 min
Cijena karte od 83.2 HRK

  Zadar - Zagreb

  Između ova dva grada linija autobusa polazi u danu po 14 puta. Na ruti ćete provesti nekoliko sati, a za kojih 286 km asfalta ostavljate za sobom. Idući iz Zadra do Zagreba čeka vas mirna vožnja autobusom.

  Autobusni polasci već od 03:30 omogućuju nam da dođemo na odredište u ugovoreno vrijeme. Trajanje putovanja je okvirno 3 sata, a to vrijeme čitajte kakvu knjigu, iliti zurite kroz prozor.

  Od različitih prijevoznika koji prelaze ovu liniju prvi u danu je prijevoznik Autotrans d.o.o.. Brojnost poduzeća za prijevoz trenutačno znači i gomilu busnih linija te ste slobodni najaviti svoj dolazak u Zagreb u vremenu kad vam paše.

  Tijek vožnje i broj pauzi ovise o prijevozniku i odabiru ceste, a nerijetko se kombiniraju nove i stare ceste kako bi autobusni prijevoznici omogućili putnicima odličnu vožnju. Prilikom prelaska puta autobusni prijevoznik staje u prosjeku 14 puta, a te pauze iskoristite da bi si kupili štogod slatko, ali i kako bi obavili toalet.

  U jednom smjeru kartu po najjeftinijoj cijeni u ponudi ima prijevoznička tvrtka Puntamika Line doo i to u iznosu od 55 HRK. Kontra toga kartu po najskupljoj cijeni plasira isti prijevoznik po cijeni od 110 HRK.

  Glavni autobusni kolodvor Zadar nudi svojim putnicima da dobiju na uvid novi vozni red, pa zato ovdje navodimo tek da autobusni prijevoznici na liniji kreću od 03:30 do 19:00. Za dodatne informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata kontaktirajte zaposlenika zaduženog za informacije. Sjetite se da se popusti u glavnini odobravaju na neke kategorije, kao na primjer za: djecu, studente i umirovljenike.

  Lista prijevoznika Zadar - Zagreb

  • Autotrans d.o.o.
  • Puntamika Line doo
  • CROATIA BUS d.o.o
  • Francuzević
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Zadar

  U slučaju da dođete ranije na autobusni kolodvor Zadar, nemojte uletiti odmah u prvi kafić. Kad stignete do zgrade kolodvora hodajte koju ulicu dalje kako bi doživjeli grad i njegove ljude još ovo malo vremena.

  Za početak ipak, ostavite kovčege u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno odvojiti si kovanice. Kad smo već kod autobusnog nije uzalud osigurati si i koju kunu više za potrebe odlaska u toalet, jer nije najpristojnije sa novčanicom od 200 HRK plaćati toalet 2-3 kn.

  Naime, oko kolodvora nalazi se veliki broj primamljivih usluga i sadržaja. Zaista, svašta oko kolodvora ima, preko birceva do drogerija. Kad se riješite prtljage, a ako vam se ne pije kava potražite si kakav restoran, odnosno fast food i ondje odmorite do polaska busa.

  Putovanje Zadar - Zagreb

  Imate li opciju birajte tvrtku po tome ide li autocestom i to zbog toga što je put njom lakši te ćete na taj način brže biti na odredištu. Veliki broj poduzeća u Zagreb dolazi za prosječno 3 sata.

  Vrijeme provedeno na putu ovisi o tipu prometnice kojom stižete, ali sasvim očito i o usputnim pauzama. Odluči li se vozač stati na benzinskoj postaji ovo u pravilu oduzima petnaestak minuta, točnije za toliko produžuje vaš dolazak u Zagreb.

  No, tijekom stajanja barem imate dosta vremena da nesmetano porazgovarate sa svojim suputnikom. Upozoravamo da su cijene proizvoda očito skuplje na ovim i sličnim stajalištima u odnosu na obične kvartovske dućane pa sumnjamo da ćete u veći shopping.

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Po dolasku na kolodvor stavite prtljagu u garderobu i slobodni razgledajte grad, odnosno mjesto u koje ste pristigli pa pri tom svakako posjetite i kulturno-povijesne znamenitosti te glavni trg u Zagrebu. Busni kolodvor svojim domaćim i stranim turistima pruža mogućnost da predahnu u jednome od obližnjih restorana i usput si uzmu kakav kvalitetan zalogaj.

  Zaustavite i upoznajte tamošnje stanovnike i educirajte se te saznajte o mogućnostima pronalaska zabavnih gradskih događanja. Kakogod, po pronalasku hotela pokupite kofere iz garderobe i krenite pravcem hostela, a kad se smjestite možete sve što poželite i to kako želite, primjerice, odspavati pa prošetati, odnosno ići u život pa kasnije nadoknaditi san.

  Oprema autobusa na relaciji Zadar - Zagreb

  Autobusi koji prometuju na liniji od Zadra do Zagreba opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete biti u prilici priključiti svoj smartphone. Autobusna poduzeća teže međunarodnim standardima prilikom opremanja autobusa pa kvalitetna oprema nije neko iznenađenje.

  Neki autobusi imaju i WC, no, ovo je puno češće iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte znatnije na tu mogućnost. WiFi net u busu je nešto na što se ne valja potpuno oslanjati, jer je nerijetko signal zagušen zbog velikog broja putnika u busu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zadar - Zagreb

  Linija Zadar - Zagreb pokrivena je svakakvim prijevoznim sredstvima, pa u ovisnosti o tome slijedi usporedba busa s ostalim prijevoznim sredstvima. Na ovoj se liniji najčešće radi o sljedećim prijevoznim sredstvima: osobni automobil, autobus, vlak i avion.

  Vlastiti automobil se može činiti kao odlično rješenje za prijevoz, ali kod njega pitanje isplativosti dobiva na značenju sjetimo li se da je iznosu za gorivo potrebno dodati onu za cestarinu. Vlak nije idealno rješenje jer nužno znači odabir između tek nekoliko uopće postojećih linija, a osim tog su iznosi karata za vlak vidljivo skuplje. Uz ponudu jeftinih jednosmjernih i povratnih karata, bus omogućuje izbor između velikog broja svakodnevnih polazaka te bezbrižnost i sigurnost tijekom vožnje.

  Slabost aviona je ta što kada sletite trebate se pozabaviti prijevozom do gradskog središta, naime, zrakoplovne luke se obično nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz će vas ponovno koštati. Zračna udaljenost je prilično manja u odnosu na cestovnu i to je poštena prednost aviona nad busem, no ići na put avionom znači platiti kartu skuplje u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zadar - Zagreb

  Dok se vozite autobusom slobodni ste promatrati okolicu, pri tom je nebitno što nećete stati u svakom od tih mjesta prekrasno je promatrati ih kroz prozor busa, jer tako u trenu dobijete ideju o drugom gradu kojega planirate upoznati. U svakom slučaju, vozeći se autobusom prolazite različita mjesta i gradove. Putujući od Zadra do Zagreb proći ćete: Imotski, Zagvozd, Split, i Skradin - NP Krka.

  O Zadru

  Zaboravite uobičajeni uobičajeni javni prijevoz, jer ste došli upoznati Zadar, a da biste to i uspjeli morat ćete se malo iscrpiti. Grad ćete detaljno upoznati u slučaju da njime šetate pa ga s time na umu obiđite. Prije svega, nakon što dođete u Zadar prije se razgledavanja osvježite, a za to je gradski kafić odličan izbor budući da ondje možete bez žurbe popiti piće.

  Svakako, gradski centar prvo je što treba vidjeti, a tek kad njega obiđete slijede ostale stare i one novije znamenitosti Zadra. Kazališta, muzeji i galerije stanice su u Zadru na kojima dodatno proširujete svoje vidike pa zakoračite u njih da bi postali bogatiji za dijelove nekih davnih povijesti i načina života.

  U slučaju gladi odite do glavne gradske ulice, jer ćete idući po njoj naići na svakojake restorane - primjerice, preko tradicionalnih do meksičkih.
  Grad Zadar je u blizini gradova: Bihać, Zaton, Šibenik, Brodarica, i Knin.

  O Zagrebu

  U Zagrebu i oko njega ćete otkriti puno gotovo magično lijepe prirode i parkova. Ovaj grad je bogat poviješću i kulturom - sve od sakralnih i kulturnih spomenika do suvremenijih sadržaja i gradskih novina. Zagreb je za mnoge goste grada velika i neistražena želja pa iz tog razloga predlažemo da se čim prije uputite u njegovo upoznavanje.

  Preko parkova i igrališta pa do divlje prirode i usamljenih, dalekih, kutaka - sve ovaj grad ima. Ne, ne postoji to što Zagreb nema, a sve to što ima treba obići i pogledati.

  Uz uvjet da ste iole poduzetni nemate brige i bez turističkih pratitelja. Naime, vodiči u Zagrebu nisu obavezni.

  Za sve nedoumice obratite se osobi zaposlenoj na šalteru za informacije, jer je on idealna osoba za saznati: vozni red i razne nove obavijesti. Promišljate li o tome gdje produljiti svoje putovanje predlažemo ove destinacije u Europi: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina).
  Grad Zagreb je u blizini gradova: Maribor, Karlovac, Cerovac Vukmanićki, Varaždin, i Tužno.