Autobus - vozni red

09:30 18:50
Date: 21.01.2021.
09:30 18:50
9:20h 1
Učitavanje...
151.31 HRK
1
12:30 19:50
Date: 21.01.2021.
12:30 19:50
7:20h 1
Učitavanje...
196 HRK
1
12:30 19:20
Date: 21.01.2021.
12:30 19:20
6:50h 1
Učitavanje...
157 HRK
1

O putovanju

Iz: Zadar, HR Za: Ljubljana, SI
Udaljenost
Buses 3
Prosječno trajanje puta 7 h 44 min
Cijena karte od 151.3 HRK

  Zadar - Ljubljana

  Ovo putovanje je definitivno mirno i sigurno. Na ruti od Zadra do Ljubljane slijedi vožnja koja je duga ukupno 341 km.

  Nove i sigurne prometnice čine da nemate razloga za brigu pa i da odrijemate za puta. Bitno je naglasiti da autobus na ruti Zadar - Ljubljana polazi u pravilu gotovo svaki novi dan.

  Veliki broj autobusnih poduzeća jamči mnogo autobusnih polazaka u danu. Prvi busevi u danu polaze na svoje putovanje do navedenog grada u 09:30. Ovu relaciju prelaze razno razne tvrtke autobusnih prijevoznika, a prvi među njima je prijevoznik Flixbus.

  Naglasimo i da autobusne tvrtke na dotičnoj ruti u 24 sata najčešće voze 7 puta i to od 09:30 do 21:20. Puno polazaka daje priliku da domaći i inozemni putnici planiraju polazak u konkretno vrijeme tako da si prema tom dogovore svoj prijevoz do hotela, tj. apartmana.

  U tijeku prelaska puta autobus staje do 2 puta, a za tih pauzi možete obaviti eventualno propušten telefonski poziv, odgovoriti na mail ili jednostavno malo predahnuti i razgibati noge. Prosječna cijena dotična puta je 171 HRK.

  Svoj put busom uz Vollo možete isplanirati iz vlastita doma. Za slučaj da želite na središnji autobusni kolodvor podsjećamo da ste ovdje u prilici ući u kontakt i upitati osobu zaposlenu na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih eventualnih nejasnoća, kao i za novosti, akcije, obavijesti i novi vozni red.

  Lista prijevoznika Zadar - Ljubljana

  • CROATIA BUS d.o.o
  • Črnja tours
  • Puntamika Line doo
  • Panturist d.d.
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Zadar

  Kolodvor za buseve može, nađete li se tamo puno ranije od vremena polaska busa, ponuditi uistinu gomilu tamošnjih sadržaja i usluga. Za one iscrpljene tu su fast food objekti u kojima na brzinu utažite glad pa produžite dalje do obližnjeg caffe bara.

  Sitna napomena, usitnite si novac za: garderobu i toalet, odnosno nemojte sa 200 HRK plaćati cca 3 HRK za WC. Od ostalih sadržaja i usluga na kolodvoru po potrebi potražite: bankomate, mjenjačnice i trgovine mješovitom robom.

  Obratite pažnju na to da se nacrtate u ispravno vrijeme na kolodvoru. Nije baš zgodno da vozač i ostali putnici iščekuju samo tebe.

  Putovanje Zadar - Ljubljana

  Informacija o ruti mogla bi vam poboljšati vrijeme na putu. Prije nego krenete na put svakako provjerite ide li bus kojega birate manjim lokalnim cestama ili autocestom.

  Ipak nerijetko vrijedi da je putovanje zabavnije putujemo li lokalnim cestama, jer na taj način smo u prilici promatrati kako ti gradovi i mjesta dišu. Naime, putovanje autocestom osigurava vožnju koja je sigurnija, udobnija i brža za putnika.

  Cestama koje su lokalne trebat će vam dulje te tim putem nerijetko i preko sat vremena budete u zaostatku. Istina je da ćete autocestom doputovati prije, budući da vam njom treba u prosjeku 3 sata.

  Autobusni kolodvor Ljubljana

  Po pristizanju na autobusni kolodvor savjetujemo da prvo odložite svoje stvari u garderobu, a ako je krcata, tj. da nema mjesta istražite postoji li neka druga garderoba u blizini kolodvora. U Ljubljani krenite do obližnjeg caffe bara pa se zasjednite i popijte u miru svoju kavu, a onda dolazi vrijeme da se bacite u nepoznato i počnete s istraživanjem.

  Oprema autobusa na relaciji Zadar - Ljubljana

  Autobusi na liniji od Zadra do Ljubljane opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati mogućnost priključiti svoj mobitel. Prije svega, istina je da se u autobusu katkad nađe i minijaturni toalet za putnike, no, ovo je izuzeće i ne valja se na tu opciju oslanjati.

  Turisti se pokušavaju automatski spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida signala i generalne nemogućnosti uživanja u surfanju. Internet signal u busu često ne radi najbolje.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zadar - Ljubljana

  Najprimjerenija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Put od Zadra do Ljubljane pokriven je raznim vozilima. Usporedimo sada autobus s drugim istaknutim vozilima.

  Govoreći o automobilu pridružimo računici cestarinu. Naizgled se automobil doima kao bez premca najbolje rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što litra goriva drži cijenu, a to apsolutno nije sami trošak.

  Dakle, ne postoji mogućnost pa da možete birati među više svakodnevnih polazaka, ali ste slobodni raščistiti si mnogobrojne sate za put. Mana putovanja vlakom jest ta da na putu provedete sate i sate, a linije između kojih možete birati prilično su oskudne.

  Prijevoz busom jamči pristupačne cijene jednosmjernih i povratnih karata. Nema sumnje, autobus jamči sigurnost i udobnost prilikom vožnje.

  Kratkoću putovanja avionom, nadoknađuje visina cijene. Svima je jasno i znaju da zračne luke nisu i ne mogu biti u gradskim središtima, nego moraju biti izgrađeni u njegovoj široj okolici. Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak s aerodroma do smještaja.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zadar - Ljubljana

  Vožnja autocestom zna biti dosadnjikava radi svoje jednoličnosti pa zato nakon što dođete u kakav grad promatrajte baš sve. Krenuvši na put autobusom prolazite uistinu puno divnih mjesta i gradova.

  Iskoristite to vrijeme i uživajte promatrajući ih. Putujući od Zadra do Ljubljana proći ćete: Split, Trogir, Šibenik, i Vodice.

  O Zadru

  U ovom gradu nemojte smetnuti s uma gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za turiste obavezne za obići bez zadrške se konzultirajte s tamošnjim stanovnicima, ili pitajte gdje se nalazi kakva turistička agencija u kojoj se mogu dobiti vodiči. U Zadru prvo posjetite i obiđete centar.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najužurbanijem ritmu. Najvažniji gradski trg poslastica je za one željne neprestane gradske vreve.

  Ako su vam bitne sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web. Ovo mjesto obiluje poviješću te je prava šteta ne osigurati si dovoljno vremena za njegovo razgledavanje i upoznavanje.

  O Ljubljani

  Bilo da želite posjetiti prekrasne prirodne oaze, bilo da želite svjedočiti glavnim povijesnim vrednotama i diviti se impresivnim građevinskim zdanjima Ljubljana je vaša destinacija. Bit će da ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja netaknuti duh prirode, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolno područje, i urbani ovdašnji životni stil.

  Za ljubitelje kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Samobor, Varaždin, Vukovar i Zagreb. Za slučaj da biste htjeli nastaviti svoje putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete gotovo instant pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako biste radije detaljnije istražili Hrvatsku, imate ove: Umag, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik.