Autobus - vozni red

03:10 10:48
Date: 21.01.2021.
03:10 10:48
7:39h 27
Učitavanje...
204 HRK
1
13:45 21:43
Date: 21.01.2021.
13:45 21:43
7:59h 27
Učitavanje...
204 HRK
1
16:00 22:45
Date: 21.01.2021.
16:00 22:45
6:45h 0
Učitavanje...
181.75 HRK
1

O putovanju

Iz: Zadar, HR Za: Dubrovnik, HR
Udaljenost
Buses 3
Prosječno trajanje puta 7 h 13 min
Cijena karte od 181.8 HRK

  Zadar - Dubrovnik

  Na putu iz Zadra do Dubrovnika čeka vas udobna vožnja autobusom. Između ova dva grada linija autobusa polazi iz dana u dan po 6 puta. Na liniji ćete provesti svega nekoliko sati, a za kojih 348 km užarenog asfalta ostavljate iza sebe.

  Vrijeme putovanja je prosječno 3 sata i 50 minuta, a to vrijeme čitajte kakvu knjigu, iliti gledajte omiljenu seriju na tabletu. Autobusni polasci već od 03:10 omogućuju nam da se nacrtamo na ciljnu lokaciju u točno željeno vrijeme.

  Velik broj prijevozničkih tvrtki instant donosi i veliki broj autobusnih linija te imate mogućnost zakazati svoj dolazak u Dubrovnik u sat koji vam to najviše paše. Od brojnih poduzeća koja prelaze ovu udaljenost prvi u danu je prijevoznik Autotrans d.o.o..

  Vrijeme vožnje i broj zaustavljanja ovise o prijevozničkoj tvrtki i odabiru ceste, a nerijetko se kombiniraju nove i stare ceste kako bi poduzeća omogućila kupcima svojih usluga ugodnu vožnju. Prilikom prelaska puta bus staje u prosjeku 6 puta, a ta pauziranja putovanja iskoristite da bi glasnije popričali jer napokon nikome ne smetate, ali i kako bi prošetali.

  U jednom smjeru kartu po najjeftinijoj cijeni putnicima nudi prijevoznička tvrtka Autotrans d.o.o. i to u iznosu od 178 HRK. Suprotno tome kartu po najvišoj cijeni kupcima nudi Flixbus. Cijena toga puta je 282.38 HRK.

  Imajte na umu da se popusti nerijetko odobravaju na pojedine kategorije, kao primjerice za: djecu, studente i umirovljenike. Busni kolodvor Zadar nudi svojim posjetiteljima da upoznaju novi vozni red, pa zato ovdje izuzimamo tek da autobusna poduzeća na liniji prometuju od 03:10 do 19:00. Za dodatne informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata tražite zaposlenika koji je zadužen za informacije.

  Lista prijevoznika Zadar - Dubrovnik

  • Autotrans d.o.o.
  • CROATIA BUS d.o.o
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Zadar

  Kad stignete do zgrade kolodvora uputite se koju ulicu dalje kako bi doživjeli grad i njegove domaćine još ovo kratko vrijeme do busa. Ukoliko uranite na autobusni kolodvor Zadar, nemojte ući odmah u prvi birc.

  Kad smo već kod autobusnog kolodvora nije uzalud osigurati si i koju kunu više za potrebe odlaska u WC, jer nije najpristojnije sa čak ne toliko visokih 50 kn plaćati toalet 2-3 kn. Za početak ipak, ostavite kofere u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno razmjeniti si kovanice.

  Naime, u blizini kolodvora nalazi se ogroman broj raznih sadržaja. Zaista, svašta oko kolodvora ima, od fast food objekata pa sve do mjenjačnica. Nakon što se riješite prtljage, a ukoliko vam se ne pije kava potražite si kakav fast food i ondje predahnite do polaska.

  Putovanje Zadar - Dubrovnik

  Većina poduzeća u Dubrovnik stiže za okvirno 3 sata. Imate li opciju birajte tvrtku po tome ide li autocestom i to zato što je put njom lagodniji te ćete na taj način brže doći do željene destinacije.

  Odluči li se vozač stati na stanici za benzin ovo najčešće uzima desetak minuta, točnije za toliko produžuje vaš dolazak u Dubrovnik. Vrijeme putovanja ovisi o vrsti ceste kojom idete, ali sasvim očito i o odmorima koje vozač radi.

  No, tijekom stajanja barem imate taman vremena da pojedete kakvu sitnicu i popijete kavu iz aparata. Upozoravamo da su cijene grickalica i suvenira osjetno skuplje na ovim i sličnim stajalištima u odnosu na regularne dućane pa sumnjamo da ćete u shopping.

  Autobusni kolodvor Dubrovnik

  Autobusni kolodvor svojim gostima pruža mogućnost da odahnu u jednome od obližnjih kafića i usput si ugrabe kakav primamljiv zalogaj. Po dolasku na kolodvor predajte stvari u garderobu i slobodni razgledajte grad, iliti mjesto u koje ste maločas stigli pa pri tom svakako obiđite i kulturno-povijesne znamenitosti te središnji trg u Dubrovniku.

  Stupite u kontakt, tj. upoznajte tamošnje stanovnike i educirajte se te saznajte o mogućnostima pronalaska zanimljivih sadržaja. Kakogod, po pronalasku sobe podignite robu iz garderobe i krenite do smještaja, a nakon što se smjestite možete praktički bilo što i to onako kako želite, primjerice, odspavati pa prošetati, odnosno ići u život pa kasnije nadoknaditi san.

  Oprema autobusa na relaciji Zadar - Dubrovnik

  Autobusi koji voze od Zadra do Dubrovnika opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete biti u mogućnosti priključiti svoj mobitel. Prijevoznici teže međunarodnim standardima tijekom opremanja svojih autobusa pa kvalitetna oprema više nije neuobičajena.

  Wireless internet u busu je nešto na što se nije mudro skroz oslanjati, jer je nerijetko signal zagušen zbog gomile korisnika u autobusu. Neki autobusi imaju i toalet, međutim, ovo je puno češće iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte potpuno na tu mogućnost.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zadar - Dubrovnik

  Na ovoj se liniji najčešće radi o sljedećim prijevoznim sredstvima: osobni automobil, autobus, vlak i avion. Relacija Zadar - Dubrovnik pokrivena je raznovrsnim oblicima prijevoza, pa u nastavku slijedi usporedba busa s drugim sredstvima prijevoza.

  Osobni automobil se može činiti kao najbolje moguće rješenje za prijevoz, ali kod njega problem isplativosti dobiva na važnosti sjetimo li se da je iznosu za gorivo potrebno dodati onu za cestarinu. Uz ponudu jeftinih jednosmjernih i povratnih karata, bus omogućuje izbor između velikog broja dnevnih kretanja te bezbrižnost i sigurnost tijekom vožnje. Vlak nije super rješenje jer u glavnini znači odabir između svega par raspoloživih linija, a osim tog su karte za željenice očito skuplje.

  Slabost aviona je ta što kada sletite morali bi se pozabaviti prijevozom do grada, naime, zrakoplovne luke se u pravilu nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz će vas ponovno koštati. Zračna kilometraža je dosta manja u odnosu na cestovnu i to je stvarna prednost aviona komparirano s busem, no ići na put avionom znači potrošiti više novca u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zadar - Dubrovnik

  Dok putujete u prilici ste promatrati okolinu, pri tom je nebitno što nećete stati u svakome od njih vrijedno je promatrati ih kroz bus, jer tako jednostavno dobijete ideju o još jednom gradu kojega želite razgledati. U svakom slučaju, tijekom putovanja busom prolazite šarolika mjesta i gradove. Putujući od Zadra do Dubrovnik proći ćete: Skradin - NP Krka, Dugopolje, Split, i Makarska.

  O Zadru

  Odbacite uobičajeni uobičajeni javni prijevoz, jer ste došli upoznati Zadar, a da biste to i uspjeli ostvariti morat ćete se malo iscrpiti. Grad ćete najbolje upoznati na način da njime šetate pa ga s time na umu razgledajte. Prije svega, nakon što dođete u Zadar prvo se odmorite, a za to je gradski kafić super izbor budući da tamo možete lagano popiti svoje piće.

  Svakako, gradski centar čini sam vrh popisa, a tek kad njega obiđete slijede druge stare i one novije znamenitosti Zadra. Muzeji i galerije mjesta su u Zadru na kojima saznajete još više pa zakoračite u njih da bi postali bogatiji za komadiće nekih davnih povijesti i načina života.

  U slučaju da ste gladni odite putem do glavne gradske ulice, jer ćete hodajući njome naići na razne restorane - preko tradicionalnih pa do fast food-a.
  Grad Zadar je okružen sljedećim gradovima: Bihać, Zaton, Šibenik, Brodarica, i Knin.

  O Dubrovniku

  Ovaj grad je veoma bogat poviješću i kulturom - sve od crkvi i drugih sakralnih objekata do suvremenijih sadržaja i gradskih novina. Dubrovnik je za mnoge turiste velika nepoznanica ili mjesto o kojem su čuli od drugih pa zato predlažemo da se iz ovih stopa uputite u njegovo razgledavanje. U Dubrovniku i njegovoj okolici ćete vidjeti puno zapanjujuće prirode i parkova.

  Od zelenila i voda do reprezentativnih građevina i dječjih igrališta - sve ovaj grad ima. Ne postoji ništa što Dubrovnik nema, a sve to što ima trebalo bi se razgledati.

  Naime, vodiči u Dubrovniku nisu nužni. Uz uvjet da ste bar malo snalažljivi nemate brige i bez turističkih pratitelja.


  Grad Dubrovnik se nalazi u blizini sljedećih gradova: Podgorica, Mostar, Mostar, Nikšić, i Trebinje. Za sve nedoumice obratite se osobi zaposlenoj na šalteru za informacije, jer je on savršena osoba za saznati: akcije, novosti i vozni red. Mislite li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije u Europi: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina).