Autobus - vozni red

03:10 04:31
Date: 04.03.2021.
03:10 04:31
1:22h 3
Učitavanje...
48 HRK
1
13:45 15:06
Date: 04.03.2021.
13:45 15:06
1:22h 3
Učitavanje...
48 HRK
1
17:30 18:56
Date: 04.03.2021.
17:30 18:56
1:26h 7
Učitavanje...
48 HRK
1
18:00 19:25
Date: 04.03.2021.
18:00 19:25
1:26h 1
Učitavanje...
48 HRK
1
18:00 19:25
Date: 04.03.2021.
18:00 19:25
1:26h 1
Učitavanje...
48 HRK
1
18:00 19:25
Date: 04.03.2021.
18:00 19:25
1:25h 0
Učitavanje...
53.00 HRK
1
20:10 21:46
Date: 04.03.2021.
20:10 21:46
1:37h 9
Učitavanje...
48 HRK
1

O putovanju

Iz: Zadar, HR Za: Šibenik, HR
Udaljenost
Buses 7
Prosječno trajanje puta 1 h 22 min
Cijena karte od 47.6 HRK

  Zadar - Šibenik

  Na relaciji ćete provesti svega nekoliko sati, a tijekom kojih 87,8 km cestovne udaljenosti ostavljate do povratnog putovanja. Između ova dva grada autobusna redovna linija polazi svaki dan po 6 puta. Putem iz Zadra do Šibenika čeka vas ugodna vožnja autobusom.

  Vrijeme putovanja je prosječno 59 minuta, a to vrijeme drijemajte, tj. surfajte. Autobusni polasci već od 02:30 garantiraju nam da dođemo na ciljnu lokaciju u zacrtano vrijeme.

  Puno prijevoznika odmah donosi i više busnih linija te imate priliku tempirati svoj dolazak u Šibenik kad vam treba. Od brojnih tvrtki koje prelaze ovu liniju prvi u danu je prijevoznik Autoherc.

  Prilikom prelaska puta autobus staje u prosjeku 6 puta, a zaustavljanje busa iskoristite da bi pojeli sendvič, ali i kako bi popili brzinsku kavu. Dužina vožnje i količina pauzi ovise o autobusnom prijevozniku i odabiru između novih i starih cesta, a nerijetko se kombiniraju nove i stare ceste kako bi autobusni prijevoznici omogućili putnicima ugodnu vožnju.

  Kartu u jednom smjeru po najmanjoj cijeni u ponudi ima tvrtka Autotrans d.o.o. i to u iznosu od 42 HRK. Suprotno tome kartu po najvišoj cijeni nudi CROATIA BUS d.o.o. Cijena dotična puta je 49 HRK.

  Autobusni kolodvor Zadar nudi svojim posjetiteljima da čuju novi vozni red, prema tome ovdje spominjemo tek da autobusi na liniji idu od 02:30 do 18:00. Zapamtite da se popusti u pravilu odobravaju na konkretne kategorije, kao na primjer one za: djecu, studente i umirovljenike. Za nove informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata potražite i pitajte zaposlenika koji je zadužen za informacije.

  Lista prijevoznika Zadar - Šibenik

  • Autoherc
  • Autotrans d.o.o.
  • CROATIA BUS d.o.o
  • BRIONI d.d.

  Autobusni kolodvor Zadar

  Kad stignete do zgrade kolodvora krenite koju ulicu dalje kako bi upijali grad i njegove ljude još ovo kratko vrijeme do polaska autobusa. U slučaju da dođete ranije na autobusni kolodvor Zadar, nemojte uletiti odmah u prvi caffe bar.

  Kad smo već kod autobusnog ne bi bilo loše osigurati si i koju kunu više za potrebe WC-a, jer nije guba sa čak ne toliko visokih 50 kn plaćati toalet max. 3 kn. Prije toga, ostavite kovčege u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno osigurajti si kovanice.

  Naime, u okolici kolodvora nalazi se veliki broj različitih usluga. Zaista, svačega oko kolodvora ima, od pekara do pošte. Jednom kada se riješite tereta, a za slučaj da vam se ne pije kava potražite si kakav restoran i ondje uživajte do polaska busa.

  Putovanje Zadar - Šibenik

  Najveći broj prijevozničkih tvrtki u Šibenik stiže za oko 59 minuta. Imate li opciju birajte tvrtku po tome ide li autocestom i to jer je put njom lagodniji te ćete na taj način brže stići.

  Vrijeme provedeno na putu ovisi o prometnici kojom putujete, ali sasvim očito i o odmorima koje vozač radi. Zaustavi li se autobus na benzinskoj postaji ovo obično iziskuje 15 minuta, točnije za toliko produljuje vaš dolazak u Šibenik.

  Ističemo da su cijene najosnovnijih potrepština za put nesumnjivo skuplje na ovakvim stajalištima u odnosu na obične gradske dućane pa sumnjamo da ćete u veliku kupnju. No, tijekom stajanja barem imate dosta vremena da si uzmete za pojesti ili da pročitate u miru koju stranicu novina/časopisa.

  Autobusni kolodvor Šibenik

  Glavni autobusni kolodvor svojim gostima pruža mogućnost da odahnu u jednome od obližnjih caffe barova i usput si kupe kakav primamljiv zalogaj. Po dolasku na kolodvor dajte staviti kovčege u garderobu i slobodni razgledajte grad, tj. mjesto u koje ste maločas stigli pa pri tom svakako obiđite i razgledajte i važna zdanja te najvažniji trg u Šibeniku.

  Zaustavite i upoznajte gradske starosjedionce i raspitajte se o mogućnostima pronalaska zanimljivih sadržaja u gradu. Nadalje, po pronalasku sobe dignite si robu iz garderobe i krenite pravcem smještaja, a kada se smjestite možete što god i to kako želite, primjerice, nakratko sjesti pa obići centar, odnosno prošetati gradom pa zadovoljni odspavati.

  Oprema autobusa na relaciji Zadar - Šibenik

  Prijevoznici teže međunarodnim standardima prilikom opremanja autobusa pa kvalitetna oprema više nije neuobičajena. Autobusi koji prevoze putnike od Zadra do Šibenika opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete biti u mogućnosti priključiti svoj tablet.

  Neki autobusi imaju i WC, međutim, ovo je rađe iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte sasvim na tu mogućnost. WiFi u busu je nešto na što se ne valja pretjerano oslanjati, jer je nerijetko signal prezagušen zbog velikog broja turista u vozilu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zadar - Šibenik

  Linija Zadar - Šibenik pokrivena je raznim vozilima, pa slijedi evo usporedba busa s ostalim prijevoznim oblicima. Najčešća prijevozna sredstva na liniji su: osobni automobil, autobus, vlak i avion.

  Uz ponudu svima dostupnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi odabir između puno svakodnevnih polazaka te visoku udobnost i sigurnost vožnje. Vlak nije najbolje ikad moguće rješenje jer u glavnini podrazumijeva odabir između par uopće dostupnih linija, a osim tog su željezničke karte očito skuplje. Osobni automobil se može činiti kao idealno rješenje za prijevoz, ali kod njega problematika oko isplativosti dobiva na značenju padne li nam na pamet da je cifri za gorivo potrebno dodati i cifru cestarine.

  Zračna kilometraža je zamjetno manja u odnosu na cestovnu i to je znatna prednost aviona komparirano s busem, no putovanje avionom znači izdvojiti više novca za kartu u odnosu na bus. Minus aviona je ta što kada sletite trebali biste se pozabaviti prijevozom do centra, naime, zračne luke se uglavnom nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz ponovno košta.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Zadar - Šibenik

  Kad se vozite busom možete promatrati okolicu, pri tom je nebitno što nećete stati u svakome od njih divno je promatrati ih kroz prozor autobusa, jer tako brzo dobijete ideju o drugom gradu kojega ćete doživjeti iz prve ruke. U svakom slučaju, za vožnje autobusom prolazite različita mjesta i gradove. Putujući od Zadra do Šibenik proći ćete: Pula, Raša, Labin, i Opatija.

  O Zadru

  Prije svega, po dolasku u Zadar za početak se osvježite, tj. razbudite, a za to je gradski kafić odličan izbor budući da tamo možete polako popiti svoj sok ili što već pijete. Grad ćete ponajbolje upoznati ako njime šetate pa ga s time na umu obiđite i upoznajte. Zanemarite uobičajeni gradski prijevoz, jer ste došli upoznati Zadar, a da biste to i uspjeli morat ćete se malo rekreirati.

  Svakako, gradski centar prvo je što treba vidjeti, a tek kad njega obiđete slijede sve ostale povijesne znamenitosti Zadra. Muzeji, galerije i kazališta odredišta su u Zadru na kojima dodatno proširujete svoje znanje pa zavirite u njih i otkrijte bogatstva koja skrivaju da bi postali bogatiji za dijelove nekih dalekih povijesti i načina života.


  Grad Zadar je u blizini gradova: Bihać, Zaton, Šibenik, Brodarica, i Knin. Ogladnite li uputite se do glavne gradske ulice, jer ćete u njenoj blizni naići na mnoge restorane - sve od mediteranskih do kineskih.

  O Šibeniku

  Šibenik je za mnoge posjetitelje velika i davna želja pa iz tog razloga predlažemo da se čim prije uputite u njegovo istraživanje. Ovaj grad je bogat poviješću i kulturom - sve od zadivljujuće starogradske jezgre do zapanjujućih novih zdanja. U Šibeniku i njegovoj blizini ćete vidjeti puno divne prirode i parkova.

  Ne postoji to što Šibenik nema, a sve to što ima se može razgledati. Od zelenila i voda do reprezentativnih građevina i dječjih igrališta - sve ovaj grad ima.

  Naime, vodiči u Šibeniku nisu obavezni. Pod uvjetom da ste barem osrednje poduzetni i snalažljivi možete i bez turističkih pratitelja.

  Mislite li o tome gdje prolongirati svoje putovanje predlažemo ove destinacije u obližnjim zemljama: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina). Za sva pitanja obratite se osobi zaposlenoj na šalteru za informacije, jer je on prava osoba za saznati: vozni red, novosti, točne informacije i akcije.
  Grad Šibenik je okružen sljedećim gradovima: Split, Zadar, Preko, Kali, i Bibinje.