Autobus - vozni red

15:15 22:50
Date: 28.02.2021.
15:15 22:50
7:35h 0
Učitavanje...
196.72 HRK
1
15:40 22:50
Date: 28.02.2021.
15:40 22:50
7:10h 0
Učitavanje...
196.72 HRK
1

O putovanju

Iz: Venice, IT Za: Zagreb, HR
Udaljenost
Buses 2
Prosječno trajanje puta 7 h 0 min
Cijena karte od 196.7 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Venice - Zagreb

  Ruta Venecija (Venice) - Zagreb duga je 384 km. Busu treba otprilike 6 sati za prelazak ovoga puta. Prijevoznik Črnja Tours s jednim od buseva kreće u 15:25 h. Dolazak na odredište zakazan je za 21:35 h. Ovo znači da put od polaska traje točno 6 h i 10 minuta, a sadrži jedno presjedanje u talijanskom Trstu.

  Cijena jednosmjerne karte za tog prijevoznika iznosi 282 HRK. Povratne su karte podložne popustima koje su neovisne kategorijama namijenjenim pojedinim skupinama (djeca, studenti i umirovljenici).

  Tako da će dvosmjerna, tj. povratna vožnja koštati 423 HRK. Važno je naglasiti da autobus polazi za Zagreb svaki dan. Uključujući vikend.

  Na ruti prevozi i tvrtka Flixbus. Promet od Venecije (Venice) prema Zagrebu odvija se svakoga dana u tjednu, izuzev srijede. Polazak je u 14:25, a predviđeno vrijeme dolaska u Zagreb u 20:25. Dakle, Flixbusom ste u odnosu na Črnja Tours 10 minuta u prednosti vezano uz dolazak na odredište.

  Cijena njihove karte za kupnju u autobusu iznosi 369 kn. Prilično visoko? Možda bi se s ovim i mogli složiti kada ne bi znali da online za istu liniju kartu možeš kupiti već po iznosu od 139 kn. Akcija? Jednostavno isplativija online kupovina.

  Lista prijevoznika V-ZG

  • Črnja Tours d.o.o.
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Venecija (Venice)

  Piazzale Roma mjesto je na kojemu se smjestio centralni autobusni kolodvor u Veneciji. Nedaleko se od njega nalazi glavni željeznički kolodvor - Santa Lucia. Zapravo, te su dvije lokacije povezane mostom Calatrava.

  Kolodvori su smješteni nekoliko metara daleko. Prednost toga očituje se u jednostavnom snalaženju i potencijalnom kombiniranju prijevoznih sredstava u ovisnosti idete li u, odnosno iz Venecije.

  Uostalom, blizina Santa Lucie sugerira blizinu trgovina, suvenirnica, bankomata, javnog prijevoza Vaporettom i niz drugih pogodnosti. K tome, o gladi, žeđi i dosadi na ovome mjestu ne trebate ni razmišljati, doslovce, niti na tren. Ako se sada i ne slažete, jednom kada stignete ondje bit će vam jasno o čemu smo pisali.

  Putovanje Venecija (Venice) - Zagreb

  Putovanje od Venecije do Zagreba dugo cca 380 km sugerira ugodnu vožnju u rukama iskusnih vozača. Osjećaji sigurnosti i udobnosti trebaju biti prvi kada razmišljamo o autobusnom prijevozu na ovoj relaciji prilikom se čega 6 sati putovanja ne čini kao muka, već kao prilika za opuštanje i prebacivanje na status “mozak na paši”.

  Shodno ranijem iznošenju, nema značajne razlike u ovisnosti kojega prijevoznika odabrali. Vrijeme potrebno za prelazak razlikuje se doslovce u 10 minuta. Manje - više nebitno, zar ne?

  Primijetite da su polasci doslovce na samo sat razlike. Kako god, očito da ćete, barem prema ovim prijevoznicima i njihovom polasku putovati od popodneva do večeri. Autobusna su putovanja ionako najčešće dobra prilika za odmor, a definira ih čistoća i zavidna razina kvalitete pružene usluge koju dobiva korisnik.

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Autobusni kolodvor Zagreb najveći je i centralni kolodvor u Hrvatskoj. Na kolodvoru i oko njega smješteni su različiti sadržaji, a od koristi su nakon putovanja. Ondje imate priliku: pojesti u pekari, popiti kavu u kafiću, obići dućane mješovitom robom, posjetiti drogeriju, koristiti usluge nekoliko bankomata i Hrvatske pošte, promijeniti valute u mjenjačnici, ostaviti prtljagu u garderobi (2,50 kune - 10 kuna) i otići na WC (3 kn). Auto slobodno parkirajte sa stražnje strane kolodvora gdje se nalazi, doduše, plaćeni parking.

  Žurite li upoznati Zagreb sjednite na neki od tramvaja u smjeru centra i za desetak minuta uživat ćete u pogledu na Tomislavac.

  Sumnjamo da biste odmah u shopping, no valja spomenuti da u Importanne centru, kojega ćete ugledati čim izađete iz tramvaja, možete kupiti praktički štogod pomislite da trebate. Dućani obućom i odjećom, pet shop, trgovine mobilnih operatera, urarnice i krojačnice maleni su dio tamošnje ponude.

  Oprema autobusa na relaciji Venecija (Venice) - Zagreb

  Od Venecije do Zagreba prometuje se suvremeno opremljenim autobusima. Ovo znači da imaju klimu, TV prijamnike, prostor gdje slobodno odlažite ručnu prtljagu, prostor za generalno odlaganje prtljage i udobna sjedala. Uglavnom je tu i besplatan WiFi.

  Prava sreća? Ovisi o jačini signala, tj. o tome koliko dobro radi. Sam će vozač vjerojatno na ovo i upozoriti putnike. Svejedno, pitate li nas kvaliteta se linije ne procjenjuje isključivo shodno pristupu internetu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Venecija (Venice) - Zagreb

  Iako ih ima mnogo, razlozi su prilično jednostavni. Dobra opremljenost busa, udobnost, za autobus idealna kilometraža linije i sigurnost vožnje s profesionalnim vozačem koji vozi koncentrirano i pažljivo. Osim toga, tu su i povoljne cijene karata za vožnju autobusom po kojima se bus izdvaja od ostalih oblika prijevoza.

  Najpovoljnija jednosmjerna karta za odrasle iznosi 282 HRK. Povratna je za bus 423 HRK. Najpovoljnije karte za djecu su 56 HRK, odnosno 112 HRK za uključeno povratno putovanje.

  Studenti se autobusom mogu voziti u jednom smjeru za 212 kn, a požele li i natrag oba smjera bus će ih koštati 367 kn. Govorimo o poduzeću Črnja Tours. Za podeuzeće Flixbus smo ranije spomenuli da je online plaćanje često daleko povoljnije od ove opcije klasične kupnje.

  U usporedbi s drugim prijevoznim sredstvima, putovanje je autobusom jeftinije. Svi ga mogu naći po znatno povoljnijoj cijeni u odnosu na ostale oblike prijevoza.

  Avion je daleko skuplji, a k tome aerodrom je smješten izvan centra pa si do istoga morate osigurati dodatni prijevozUšteda u vremenu provedenom na putu, tj. kraći let, gubi na važnosti dodamo li vrijeme potrebno za dolazak prvo do aerodroma, a po dolasku i do grada. Letovi avionom primamljivo su i katkada naizgled bolje rješenje, ali teško i povoljnije od ostalih.

  Osobni automobil je priličan problem u starom, otočnom, dijelu Venecije. Idete li automobilom po dolasku na njega zaboravite. Ostaviti ga pak negdje i dalje hodati, odnosno platiti Vaporetto za vas kao putnika i nije neko super rješenje. Također, dodate li cijeni potrošenog goriva cijenu cestarine odavno je premašen iznos povratne autobusne karte. Dakle, Venecija i automobil ne idu u istu rečenicu.

  Vlak ne postoji kao opcija putovanja. Italija i Hrvatska već dugi niz godina nisu povezane željezničkim prometom.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Venecija (Venice) - Zagreb

  Idući od Venecije do Zagreba prolazite ovim mjestima i gradovima: Portogruaro, Palmanova, Monfalcone, Vrhnika, Ljubljana, Novo mesto i Samobor.

  Prva su tri: Portogruaro, Palmanova i Monfalcone u Italiji. Zatim slijede tri u Sloveniji: Vrhnika, Ljubljana i Novo mesto. Posljednji, Samobor, nalazi se u RH, odnosno zemlji vašeg odredišta.

  Od navedenih je najvažnije spomenuti Ljubljanu kao slovensku metropolu. Rijeka Ljubljanica je ta koja ondje protječe i kojoj metropola treba zahvaliti svoje ime. Uz to i brojne mostove koji su dodatni razlog privlačenja velikoga broja turista. Najneobičniji od njih definitivno je most Tromostovje, iliti “3 u 1 most”. Niste ga vidjeli? Možda da isplanirate posjet Ljubljani.

  O Veneciji (Venice)

  Tijekom planiranja putovanja u Veneciju (Venezia), posebice ako to činite preko turističkih agencija prije uplate pripazite u kojem mjestu odsjedate. Pronađite smještaj na karti i pregledajte lokaciju. Putnici pod Venecijom, razumljivo, u glavnini podrazumijevaju stari, otočni, dio. Agencije pak ovo sagledaju malo drugačije. Pod Veneciju potpisuju Mestre - njezin dio na kopnu, iliti kontinentu, ali i Lido - otok još udaljeniji od kopna u odnosu na središnju Veneciju.

  Za putnike to znači dodatne troškove prijevoza do onoga dijela Venecije kojega su došli obići, ali i jeftiniju nabavku, odnosno najam smještaja. Agencijama pak znači jeftiniji smještaj u hotel/hostel. Vodiči u Veneciji mogu dobro doći. Iz njihovih ćete pričati saznati više o povijesti ovog idiličnog mjesta.

  Venecija obiluje znamenitostima. Kad napišemo obiluje to doista i mislimo. Već na Trgu sv. Marka imate posjetiti: Baziliku sv. Marka (podsjetnik na Bizant), Knežev dvor (nekoć političko i sudsko središte) i Torre dell'Orologio (toranj kojega ionako nećete moći promašiti).

  Najveći kanal logično nosi naziv Canal Grande, a preko njega vode mostovi kao što su: most Rialto i Ponte Degli Scalzi.

  Umorite li se od razgledavanja odahnite u jednom od kafića, odnosno slastičarnica. Venecija je njima bogata podjednako kao i raznim znamenitostima. Počastite se finom talijanskom kavom i originalno spravljenim sladoledom, a dok uživate odmarajući promatrajte stoljetne građevine i ljude. Brojna povijesna izdanja i šarenilo štandova. Gledajte i upijajte sve. Jednom kada ju napustite poželjet ćete barem na trenutak natrag.

  Razmišljate li o sljedećem odredištu predlažemo odabir između ovih gradova: Beč, Berlin, Budimpešta, Firenca, Graz, Milano, London, Padova, Pariz, Prag, Rim, Sarajevo i Trst.

  O Zagrebu

  Zagreb je glavni grad u RH. Uz to, u njemu živi uvjerljivo najveći broj stanovnika ove zemlje. No, pitate se jesu li to sve njegove posebnosti? Nikako. Naime, ljepota ovoga grada krije se u raznovrsnoj ponudi ovisno o interesima pojedinca.

  Putujete li, a volite povijest i umjetnine predlažemo: razgledavanje Gornjeg i Donjeg grada uz obavezan posjet Arheološkom muzeju u Zagrebu, Hrvatskom povijesnom muzeju i Muzeju grada Zagreba.

  U slučaju da ste više zaljubljenik u prirodu, preporučujemo obilazak: Medvednice s njenim najvišim vrhom Sljemenom, Jaruna, Bundeka i parka Maksimira u sklopu se kojega nalazi Zagrebački zoološki vrt čija je renovacija u 2017. godini još uvijek u tijeku. K tome, tu je i neizostavna stanica - Hrvatski prirodoslovni muzej smješten u povijesnoj plemićkoj palači.

  Strastveni ljubitelji adrenalina trebali bi se upoznati s ponudom adrenalinskih sportova. U tome segmentu ne bi bilo naodmet uz Zagreb istražiti i njegovu okolicu, a u kojoj je smješteno nekoliko adrenalinskih parkova. Primjerice onaj u Svetoj Nedjelji.

  Naposljetku, zaljubljenici u laganije razgledavanje, kavice na Suncu i noćne izlaske zadržite se u cenru. Kavu ispijajte na Tkalči, tj. na Cvjetnom trgu, a kada se spusti noć samo se premjestite u jedan od mnogobrojnih noćnih klubova smještenih u neposrednoj blizini.

  Želite li detaljnije istražiti RH kao potencijalna odredišta navodimo: Dubrovnik, Pula, Plitvička jezera, Rijeka (luka), Umag, Split, Šibenik, Varaždin i Zadar.

  Kraj je razgledavanja Zagreba i uživanja na njegovim terasama obasjanim Suncem te biste sada prepuni dojmova krenuli u novi posjet Veneciji? Nikakav problem. Linija Zagreb - Venecija pokrivena je redovitim autobusnim polascima. Pregledajte ih i za jedan od njih kupite karte preko Vollo servisa - dostupne su stranica i aplikacija.

  Za nedoumice vezane uz prijevoznika, kontakt osoba definitivno je zaposlenik na šalteru za informacije ili pak direktno ured prijevoznika. U svakom se slučaju, ne libite korištenja usluga informacija i mogućnosti prijave eventualnih propusta i nelogičnosti.