Autobus - vozni red

07:30 20:15
Date: 18.12.2018.
07:30 20:15
12:45h 1
Učitavanje...
199.34 HRK
1
07:30 20:00
Date: 18.12.2018.
07:30 20:00
12:30h 1
Učitavanje...
199.34 HRK
1
13:30 00:30
Date: 18.12.2018.
13:30 00:30
11:00h 1
Učitavanje...
221.49 HRK
1
13:30 00:50
Date: 18.12.2018.
13:30 00:50
11:20h 1
Učitavanje...
221.49 HRK
1

O putovanju

Iz: Varaždin, HR Za: Venice, IT
Udaljenost
Buses 4
Prosječno trajanje puta 11 h 30 min
Cijena karte od 199.3 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Varaždin - Venecija

  Prelazeći relaciju od Varaždina do Venecije slijedi vožnja koja iziskuje prelazak ukupno 464 km. Ovo putovanje je jamčano ugodno, mirno i sigurno.

  Sigurne i moderne ceste, odnosno u glavnini autoceste čine da se opustite i odmorite tijekom svog puta. Vrijedi naglasiti da autobus na ruti Varaždin - Venecija polazi praktički svaki dan.

  Značajan broj tvrtki za prijevoz putnika autobusom osigurava puno polazaka u danu. Tu liniju vozi samo prijevoznik Flixbus. Prvi autobusi u danu počinju svoje putovanje između dva spomenuta grada u 22:25.

  Puno polazaka daje priliku da svi putnici, bilo domaći, bilo inozemni planiraju dolazak na odredište u točno određeno vrijeme te da prema tom planiraju svoj prijevoz do hotela, tj. apartmana. Spomenimo i da autobusne tvrtke na ovdje opisanoj ruti u 24 sata uglavnom prelaze put 2 puta sa polaskom u 22:25.

  Za vrijeme putovanja autobus staje do 1 puta, a tijekom dotičnih stajanja možete kupiti kakvu sitnicu poput suvenira za prijatelje, čipsa, čokolade i sl.. Prosječna, odnosno okvirna cijena toga putovanja je 558 HRK.

  Svoj put autobusom uz Vollo možete isplanirati iz svoga doma. Ako hoćete na središnji autobusni kolodvor ne zaboravite da ste ondje u prilici upitati djelatnika na šalteru za informacije u vezi kakvih specifičnih pitanja, kao i za obavijesti, novosti, akcije i novi vozni red.

  Lista prijevoznika Varaždin - Venecija

  Jedini prijevoznik koji vozi ovu liniju je Flixbus.

  Autobusni kolodvor Varaždin

  Za one iscrpljene tu su lokalni, ili bolje reći kolodvorski caffe barovi u kojima možete naručiti brzinsku kavu. Kolodvor za autobuse može, nađete li se tamo ranije od vremena polaska autobusa, ponuditi puno tamošnjih sadržaja i usluga.

  Brzinska napomena, osigurajte si kovanice za: WC i garderobu, odnosno nemojte sa 100 kn plaćati npr. 3 HRK za WC. Od ostalih dodatnih sadržaja i usluga na kolodvoru po potrebi potražite: bankomate, mjenjačnice i trgovine mješovitom robom.

  Nije neka fora da bus, tj. vozač i ostali putnici s nestrpljenjem očekuju tebe. Osigurajte da na vrijeme budete i čekate na kolodvoru.

  Putovanje Varaždin - Venecija

  Informacija o liniji mogla bi vam popraviti, tj. olakšati vožnju. Uoči puta potrudite se saznati, odnosno pitajte ide li autobus za kojega kupujete kartu autocestom.

  Naime, putovanje autocestom jamči vožnju koja je sigurnija, udobnija i brža za putnika. Ipak obično vrijedi da je putovanje zabavnije putujemo li lokalnim cestama, jer time smo u prilici promatrati kako izgledaju mjesta paralelno kojih prolazimo i kako tamošnji stanovnici provode svoje dane.

  Međugradskim cestama trebat će vam više te nekada tim putem i više od sat vremena budete u zaostatku. Ipak istina je da ćete autocestom doputovati prije, budući da vam njom treba cca 4 sata.

  Autobusni kolodvor Venecija

  Kad dođete na autobusni kolodvor savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate ju na čuvanje u garderobu, a ukoliko je krcata, tj. da nema mjesta saznajte postoji li neka druga garderoba u blizini kolodvora. U Veneciji se prošećite do obližnjeg caffe bara pa se zasjednite i popijte u miru svoju kavu, a onda dolazi vrijeme da krenete istraživati grad.

  Oprema autobusa na relaciji Varaždin - Venecija

  Prije svega, istina je da se u busu nekad nađe i toalet za putnike, no, ovo je specifičnost i ne valja se na tu opciju oslanjati. Autobusi na liniji od Varaždina do Venecije opremljeni su sa TV prijamnicima i klimom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete biti u prilici priključiti svoj laptop.

  Turisti se pokušavaju odmah po ulasku u bus spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do njena pucanja i nemogućnosti korištenja net-a. WiFi mreža u busu često ne radi najbolje.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Varaždin - Venecija

  Usporedimo sada autobus s iznesenim oblicima transporta putnika. Put od Varaždina do Venecije pokriven je mnogobrojnim vozilima. Najučestalija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion.

  Ispočetka se automobil čini kao bez premca najbolje rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što gorivo drži cijenu, a to definitivno nije samostalni trošak. Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu.

  Očita negativnost vlaka jest ta da je broj linija osjetno manji, a putovanje osjetno dulje. Dakle, nemate mogućnost birati među hrpom polazaka, ali ste slobodni i u prilici odvojiti si nebrojene sate za put.

  Nema sumnje, autobus jamči sigurnost i udobnost prilikom vožnje. Autobus jamči pristupačne cijene bilo jednosmjernih, bilo dvosmjernih karata.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak do grada s aerodroma. Koliko je putovanje avionom kraće, toliko je skuplje. Svima je jasno i znaju da zračne luke nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, nego definitivno moraju biti Ipozicionirani u njegovoj široj okolici.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Varaždin - Venecija

  Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato nakon što dođete u kakav grad upijajte, odnosno promatrajte baš sve. Putujući autobusom prolazite ogroman broj mirnih i poviješću bogatih gradova i mjesta.

  Iskoristite to vrijeme i uživajte promatrajući ih.

  O Varaždinu

  U Varaždinu prvo posjetite i obiđete centar. U ovom gradu nemojte smetnuti s uma gradske znamenitosti, a ako niste sigurni kojima da prilikom razgledavanja date prednost, tj. koje ne smijete propustiti svakako se konzultirajte s tamošnjim stanovnicima, iliti pitajte gdje se nalazi kakva turistička agencija u kojoj se mogu dobiti vodiči.

  Centralni gradski trg poslastica je za one željne ritma grada. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najživljem ritmu.

  Preferirate li obići sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web. Ovo je područje bogato poviješću te je prava šteta ne uzeti si dovoljno vremena za njegovo obilaženje.

  O Veneciji

  Izgleda da ste birali ovaj grad jer na ponajbolji način spaja svo zelenilo i svu ljepotu prirode, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okružje grada, i moderan ovdašnji životni stil. Bilo da želite posjetiti krasne komadiće prirode, bilo da želite svjedočiti draguljima povijesti i diviti se impresivnim građevinskim zdanjima Venecija je za vas najbolje odredište.

  Za totalne fanove kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Požega, Vukovar i Zagreb. Za slučaj da biste htjeli nastaviti putovati dalje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete gotovo instant pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako bi rađe detaljnije istražili Hrvatsku, tu su: Rovinj, Crikvenica, Zadar, Šibenik i Split.