Autobus - vozni red

13:30 07:40
Date: 27.05.2019.
13:30 07:40
18:10h 1
Učitavanje...
371.07 HRK
1
22:05 13:25
Date: 27.05.2019.
22:05 13:25
15:20h 1
Učitavanje...
274.50 HRK
1

O putovanju

Iz: Varaždin, HR Za: Mannheim, DE
Udaljenost
Buses 2
Prosječno trajanje puta 16 h 30 min
Cijena karte od 274.5 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Varaždin - Mannheim

  Prelazeći relaciju od Varaždina do Mannheima slijedi vožnja koja je duga ukupno 856 km. Ovo putovanje je definitivno mirno i sigurno.

  Moderne prometnice čine da ste bezbrižni, opušteni, ali i da odmorite. Bitno je naglasiti da autobus na ruti Varaždin - Mannheim putuje praktički iz dana u dan.

  Ovu relaciju vozi samo prijevoznik Flixbus. Autobusi kreću prvi put u danu na svoje putovanje od jednog do drugog mjesta u 22:25. Značajan broj tvrtki za prijevoz putnika autobusom garantira puno polazaka u danu.

  Valja spomenuti i da autobusni prijevoznici na opisanoj relaciji u 24 sata uglavnom polaze 1 put sa polaskom u 22:25. Puno polazaka bez sumnje omogućuje da svi putnici, bilo domaći, bilo inozemni planiraju dolazak na odredište u točno određeno vrijeme tako da si prema tom organiziraju svoj prijevoz do sobe.

  Za vrijeme putovanja autobus zastane do 1 puta, a za tih pauzi možete popiti brzinsku kavicu iz aparata i porazgovarati sa suputnikom. Prosječna, odnosno okvirna cijena toga puta je 364 HRK.

  Ako trebate na središnji autobusni kolodvor ne zaboravite da ste tamo u prilici upitati zaposlenika na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih dvojbi, kao i za novi vozni red, točne obavijesti i novosti. Svoj put busom uz Vollo možete planirati iz svoje sobe.

  Lista prijevoznika Varaždin - Mannheim

  Jedini prijevoznik koji vozi ovu liniju je Flixbus.

  Autobusni kolodvor Varaždin

  Za konstantno pospane tu su caffe barovi idealni za jednu kratku crnu kavu za razbuđivanje. Autobusni kolodvor može, pristignete li dosta prije od vremena kretanja busa, ponuditi raznovrsnost i brojnost dodatnih sadržaja i usluga.

  Samo mala napomena, provjerite imate li kovanice za: parking, garderobu i toalet, odnosno nemojte sa 100-200 HRK plaćati jedva 3 HRK za WC. Od ostalih sadržaja i usluga na kolodvoru po potrebi potražite: bankomate i mjenjačnicu, trgovine mješovitom robom i pekare.

  Nije baš zgodno da svi ostali putnici i vozač iščekuju samo tebe. Osigurajte da budete u pravo vrijeme na kolodvoru.

  Putovanje Varaždin - Mannheim

  Prije puta svakako provjerite ide li autobus za kojega kupujete kartu autocestom. Informacija o ruti mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati vrijeme provedeno na putu.

  Naime, putovanje autocestom osigurava vožnju koja je ne samo sigurnija, nego i brža i udobnija za putnika. Ipak vrlo često vrijedi da je putovanje interesantnije idemo li lokalnim cestama, jer time smo u prilici uočavati kako su raspoređena sela i gradovi kojima prolazimo i kako izgledaju te kako tamošnji stanovnici žive.

  Nekadašnjim rutama trebat će vam duže te tim putem nekada i više od jednog sata budete u zaostatku. Bez ikakve sumnje ćete autocestom stići prije, budući da vam je idući njom potrebno prosječno 8 sati.

  Autobusni kolodvor Mannheim

  U Mannheimu krenite do obližnjeg caffe bara pa napokon guštajte u novom okruženju i finoj kavi, a onda dolazi vrijeme da krenete istraživati grad. Po pristizanju na vaš autobusni kolodvor savjetujemo da svu svoju prtljagu privremeno odložite u garderobu, a ukoliko je puna i da više nemaju mjesta pitajte, tj. saznajte postoji li i gdje se nalazi druga.

  Oprema autobusa na relaciji Varaždin - Mannheim

  Autobusi na relaciji od Varaždina do Mannheima opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati mogućnost priključiti svoj mobitel. Prije svega, istina je da se nekad u autobusu nađe i toalet, no, ovo je rijetkost i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Internet u busu često ne radi najbolje. I inozemni i domaći turisti se pokušavaju istovremeno spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do njena pucanja i nemogućnosti korištenja net-a.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Varaždin - Mannheim

  Usporedimo sada autobus s drugim istaknutim prijevoznim sredstvima. Put od Varaždina do Mannheima pokriven je raznovrsnim vozilima. Najučestalija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion.

  Govoreći o automobilu pridružimo računici cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što gorivo drži cijenu, a to definitivno nije izolirani trošak. Ispočetka se automobil čini kao idealno rješenje.

  Dakle, manjka opcija, tj. ne možete birati među više svakodnevnih polazaka, ali ste slobodni i u prilici izdvojiti si mnogobrojne sate za put. Mana putovanja vlakom jest ta da je oskudan broj dostupnih linija, a ogroman broj sati na putu.

  Nema sumnje, autobus jamči iskustvo vozača, dobru opremljenost busa i sigurnost vožnje. Bus jamči pristupačne cijene jednosmjernih i povratnih karata.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak do aerodroma te s njega do smještaja. Svima je jasno i znaju da zračne luke nisu i ne mogu biti u neposrednoj blizini centra grada, nego definitivno moraju biti smješteni u njegovoj oklici. Avionom je putovanje kraće je i skuplje.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Varaždin - Mannheim

  Krenuvši na put autobusom prolazite veliki broj divnih mjesta i gradova. Vožnja autocestom zna biti dosadnjikava, jednolična te čak i naporna pa zato onda kada uđete u kakav grad promatrajte baš sve.

  Dobro ih promotrite i usput isplanirajte svoje sljedeće putovanje.

  O Varaždinu

  U ovom gradu ne zaboravite gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za turiste obavezne za obići bez ikakva premišljanja se konzultirajte s tamošnjim stanovnicima, ili pitajte gdje je kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči. U Varaždinu prvo prošećite i razgledajte centar.

  Središnjica grada, tj. glavni trg, poslastica je za one željne gradske vrve. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najživljem ritmu.

  Ako su vam bitne sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite net. Ovo je područje bogato poviješću te je prava šteta ne osigurati si dovoljno vremena za obilazak njega.

  O Mannheimu

  Bit će da ste birali ovaj grad jer na divan način spaja prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsko okružje, i suvremen tj. urbani životni stil. Bilo da želite posjetiti skrivena prirodna blaga, bilo da želite svjedočiti djelićima povijesti i diviti se impresivnim građevinskim postignućima Mannheim je vaša destinacija.

  Za fanove kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Požega, Samobor, Varaždin, Vukovar i Zagreb. Za slučaj da biste htjeli nastaviti putovati u druge europske destinacije sigurni smo da ćete bez problema pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako vam je pak želja detaljnije istražili Hrvatsku, tu su: Rovinj, Crikvenica, Zadar, Šibenik i Split.