Autobus - vozni red

05:30 10:05
Date: 28.01.2020.
05:30 10:05
4:35h 0
Učitavanje...
119.00 HRK
1
11:00 15:35
Date: 28.01.2020.
11:00 15:35
4:35h 0
Učitavanje...
104.12 HRK
1
15:58 20:35
Date: 28.01.2020.
15:58 20:35
4:37h 0
Učitavanje...
104.12 HRK
1

O putovanju

Iz: Trogir, HR Za: Zagreb, HR
Udaljenost
Buses 3
Prosječno trajanje puta 4 h 0 min
Cijena karte od 104.1 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Trogir - Zagreb

  Na liniji ćete provesti tek nekolicinu sati, a tijekom kojih 384 km puta ostavljate do povratnog putovanja. Između ova dva grada autobusna linija polazi tijekom dana po 8 puta. Krenuvši iz Trogira do Zagreba čeka vas ugodna vožnja autobusom.

  Put traje prosječno 3 sata i 52 minuta, a to vrijeme drijemajte, iliti gledajte omiljenu seriju na tabletu. Autobusni polasci već od 05:30 jamče nam da budemo na autobusni kolodvor u zacrtano vrijeme.

  Puno prijevozničkih tvrtki trenutačno osigurava i masu linija na kojima prometuju busevi te imate slobodu zakazati svoj dolazak u Zagreb kad vam to najviše paše. Od mnogobrojnih tvrtki koje prelaze ovu rutu prvi u danu je prijevoznik Clissa.

  Period vožnje i količina stajanja ovise o autobusnom prijevozniku i odabiru prometnice, a uglavnom se kombiniraju nove i stare ceste kako bi prijevozničke tvrtke omogućile turistima mirnu vožnju. Za vožnje autobusni prijevoznik staje u prosjeku 8 puta, a te pauze iskoristite da bi kupili sendvič i sok, ali i kako bi odgovorili na poziv.

  Za jedan smjer kartu po najnižoj cijeni u ponudi ima prijevoznička tvrtka Clissa i to u iznosu od 140 HRK. U suprotnosti s time kartu po najskupljoj cifri plasira CROATIA BUS d.o.o. Cijena tog putovanja je 168 HRK.

  Za dodatne informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata potražite zaposlenika na šalteru za informacije. Sjetite se da se popusti nerijetko odobravaju na strogo određene kategorije, kao na primjer za: djecu, studente i umirovljenike. Autobusni kolodvor Trogir nudi svojim putnicima da provjere novi vozni red, zbog toga ovdje naglašavamo tek da busevi na liniji idu od 05:30 do 23:30.

  Lista prijevoznika Trogir - Zagreb

  • Clissa
  • CROATIA BUS d.o.o
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Trogir

  Uranite li na autobusni kolodvor Trogir, nemojte sjesti odmah u prvi bar. Kad stignete do zgrade kolodvora krenite koju ulicu dalje kako bi iskusili grad i njegove stanare još ovo malo vremena što imate.

  Kad smo već kod kolodvora nije loše osigurati si i koju kunu više za potrebe WC-a, jer nije neka fora sa čak ne toliko visokih 50 kn plaćati toalet cca 3 kune. No prije svega, ostavite svoje stvari u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno nabaviti si kovanice.

  Naime, u neposrednoj blizini kolodvora nalazi se golem broj raznih sadržaja i usluga. Zaista, svačeg oko kolodvora ima, od birceva do drogerija. Kad se riješite kofera, a za slučaj da vam se ne pije kava potražite si kakav fast food i ondje predahnite do busa.

  Putovanje Trogir - Zagreb

  Veliki broj buseva u Zagreb ulazi za cca 3 sata. Imate li priliku birajte prijevozničko poduzeće po tome ide li autocestom i to iz razloga što je put njom lagodniji te ćete na taj način brže biti na odredištu.

  Stane li bus na stanici za benzin ovo najčešće traje 10-15 minuta, točnije za toliko oduljuje vaš dolazak u Zagreb. Vrijeme na putu ovisi o prometnici kojom se kotrljate do svoje destinacije, ali sasvim očito i o usputnim pauzama.

  Upozoravamo da su cijene grickalica i suvenira osjetno skuplje na ovim i sličnim stajalištima u odnosu na uobičajene dućane pa sumnjamo da ćete u veću kupnju. No, tijekom stajanja barem imate dovoljno vremena da si uzmete za pojesti ili da pročitate u miru koju stranicu novina/časopisa.

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Autobusni kolodvor svojim domaćinima i gostima pruža mogućnost da odmore u jednome od obližnjih restorana i usput si priskrbe kakav primamljiv zalogaj. Po dolasku na kolodvor stavite stvari u garderobu i slobodni razgledajte grad, iliti mjesto u koje ste pristigli pa pri tom svakako obiđite i razgledajte i važna zdanja te najvažniji trg u Zagrebu.

  Nadalje, po pronalasku sobe vratite si stvari iz garderobe i krenite putem do hostela, a nakon što se smjestite možete sve što zaželite i to na način na koji želite, primjerice, odspavati pa prošetati, odnosno prošetati gradom pa zadovoljni odspavati. Zaustavite i upoznajte stalne stanovnike i educirajte se te saznajte o mogućnostima pronalaska zanimljivih sadržaja.

  Oprema autobusa na relaciji Trogir - Zagreb

  Autobusi koji prometuju na liniji od Trogira do Zagreba opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati odličnu priliku priključiti svoj tablet. Prijevoznici teže međunarodnim standardima za opremanja busa pa kvalitetna oprema ne čudi.

  Neki autobusi imaju i WC, ipak, ovo je prije iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte potpuno na tu mogućnost. Wireless internet u busu je nešto na što se ne treba potpuno oslanjati, jer je nerijetko signal suviše opterećen zbog gomile osoba u vozilu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Trogir - Zagreb

  Ruta Trogir - Zagreb pokrivena je različitim prijevoznim sredstvima, pa slijedi evo usporedba busa s drugim prijevoznim sredstvima. Na ovoj se liniji najčešće radi o sljedećim prijevoznim sredstvima: osobni automobil, autobus, vlak i avion.

  Osobni automobil se može činiti kao idealno rješenje za prijevoz, ali kod njega problem isplativosti dobiva na značenju prisjetimo li se da je cijeni za gorivo potrebno dodati cijenu cestarine. Uz ponudu povoljnih jednosmjernih i povratnih karata, bus omogućava biranje između masu dnevnih polazaka te visoku razinu sigurnosti vožnje. Vlak nije najbolje ikad moguće rješenje jer praktički nužno znači biranje između svega par uopće postojećih linija, a osim tog su karte za vlak vidljivo skuplje.

  Nedostatak aviona je ta što kada sletite morali bi se pozabaviti prijevozom do centra, naime, luke za avione se u pravilu nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz ponovno košta. Zračna udaljenost je zamjetno manja u odnosu na cestovnu i to je poštena prednost aviona u usporedbi s busem, no putovati avionom znači platiti kartu skuplje u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Trogir - Zagreb

  Kad se vozite busom zašto ne promatrati okolinu i područja koja ostavljate za sobom, pri tom je nebitno što nećete stati u baš svakom od njih prekrasno je promatrati ih kroz autobus, jer tako lako dobijete ideju o sljedećem gradu kojega planirate doživjeti iz prve ruke. U svakom slučaju, za vožnje autobusom prolazite šarolika mjesta i gradove. Putujući od Trogira do Zagreb proći ćete: Split i Seget Donji.

  O Trogiru

  Grad ćete ponajbolje upoznati ukoliko njime šetate pa ga s time na umu razgledajte. Ignorirajte uobičajeni javni prijevoz, jer ste došli upoznati Trogir, a da biste to i napravili morat ćete se zadihati. Prije svega, nakon što dođete u Trogir prije se kretanja u avanturu odmorite, a za to je caffe bar najbolji izbor budući da ondje možete lagano popiti sok, tj. kavu.

  Svakako, gradski centar prvo je što treba vidjeti, a tek kad njega obiđete slijede druge povijesne znamenitosti Trogira. Muzeji, galerije i kazališta lokacije su u Trogiru na kojima saznajete još više pa zavirite u njih i otkrijte bogatstva koja skrivaju da bi postali bogatiji za djeliće nekih stranih povijesti i načina života.


  Grad Trogir se nalazi u blizini sljedećih gradova: Bibinje, Kukljica, Zaton, Šibenik, i Brodarica. U slučaju da ste gladni uputite se do glavne gradske ulice, jer ćete idući po njoj naići na raznorazne restorane - preko tradicionalnih sve do fast food-a.

  O Zagrebu

  Ovaj grad je veoma bogat poviješću i kulturom - sve od crkvica i starih građevina bogatih poviješću do suvremenijih sadržaja i gradskih novina. U Zagrebu i njegovom okruženju ćete otkriti puno krasne prirode i parkova. Zagreb je za mnoge posjetitelje velika i neistražena želja pa baš zato predlažemo da se iz ovih stopa uputite u njegovo upoznavanje.

  Ne postoji to što Zagreb nema, a sve to što ima trebate otkriti. Preko parkova i igrališta pa do divlje prirode i usamljenih, dalekih, kutaka - sve ovaj grad ima.

  Pod uvjetom da ste iole odvažni sigurno ćete moći i bez turističkih pratitelja. Naime, vodiči u Zagrebu nisu neophodni.


  Grad Zagreb je u blizini gradova: Maribor, Karlovac, Cerovac Vukmanićki, Varaždin, i Tužno. Razmišljate li o tome gdje prolongirati svoje putovanje predlažemo ove destinacije u obližnjim zemljama: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina). Za sve dvojbe i specifična pitanja obratite se zaposleniku na šalteru za informacije, jer je on savršena osoba za saznati: sve obavijesti i točne informacije, kao i novosti i vozni red.