Autobus - vozni red

10:30 15:15
Date: 27.05.2019.
10:30 15:15
4:45h 4
Učitavanje...
128 HRK
1
15:30 20:05
Date: 27.05.2019.
15:30 20:05
4:35h 3
Učitavanje...
128 HRK
1

O putovanju

Iz: Split, HR Za: Vitez, BA
Udaljenost
Buses 2
Prosječno trajanje puta 4 h 41 min
Cijena karte od 124.3 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Split - Vitez

  Ovo putovanje je nesumnjivo udobno, ali i sigurno. Na liniji od Splita do Viteza slijedi vožnja koja je duga ukupno 201 km.

  Moderne prometnice čine da ne brinete, odnosno da se opustite. Važno je naglasiti da autobus na ruti Split - Vitez polazi u pravilu gotovo svakoga dana.

  Prvi busevi u danu polaze na svoje putovanje od jednog do drugog mjesta u 10:30. Velika brojka tvrtki za prijevoz putnika autobusom osigurava puno polazaka u danu. Ovu rutu prelaze mnogobrojne autobusne prijevozničke tvrtke, a u danu je prvi prijevoznik Jelinak.

  Napomenimo i da autobusni prijevoznici na opisanoj relaciji u danu općenito govoreći kreću na put 3 puta i to od 10:30 do 15:30. Puno polazaka pruža odličnu priliku da si svaki putnik planiraju put u konkretan sat i vrijeme te da prema tom organiziraju svoj prijevoz do hotela.

  Prosječna cijena spomenutog putovanja je 124 HRK. Dok putuje autobus napravi pauzu od 3 do 11 puta, a za tih pauzi možete popiti brzinsku kavicu iz aparata i porazgovarati sa suputnikom.

  Svoj put autobusom uz Vollo možete organizirati iz praktički svog kreveta. Za slučaj da želite na autobusni kolodvor sjetite se da ste na njemu u prilici priupitati osobu zaposlenu na šalteru za informacije u vezi kakvih nedoumica, kao i za novi vozni red, točne obavijesti i novosti.

  Lista prijevoznika Split - Vitez

  • Jelinak
  • CROATIA BUS d.o.o

  Autobusni kolodvor Split

  Za one i prije kretanja iscrpljene tu su caffe barovi idealni za jednu kratku crnu kavu za razbuđivanje. Busni kolodvor može, stignete li ranije od vremena kretanja busa, ponuditi raznovrsnost i brojnost vlastitih sadržaja i usluga.

  Od ostalih usluga i sadržaja na kolodvoru po potrebi potražite: trgovine mješovitom robom, pekare, bankomate, mjenjačnicu i parking. Sitna napomena, osigurajte si kovanice za: parking, garderobu i toalet, odnosno nemojte sa 100-200 HRK plaćati kojih 3 HRK za toalet.

  Pripazite da se nacrtate u ispravno vrijeme na kolodvoru. Nije ni malo kul da vozač i svi putnici nestrpljivo čekaju samo tebe.

  Putovanje Split - Vitez

  Prije nego krenete na put svakako se raspitajte ide li taj autobus kojega pikirate autocestom ili tamošnjom lokalnom cestom. Informacija o ruti mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati vrijeme provedeno na putu.

  Naime, putovanje autocestom jamči vožnju koja je sigurnija, udobnija i brža za putnika. Ipak obično vrijedi da je putovanje značajno zanimljivije i zabavnije idemo li lokalnim cestama, jer na taj način smo u prilici razgledavati kako izgledaju mjesta paralelno kojih prolazimo i kako tamošnji stanovnici provode svoje dane.

  Starijim cestama trebat će vam duže da stignete kamo ste naumili te tim putem nekada i više od jednog sata budete u zaostatku. U redu, istina je da ćete autocestom doputovati prije, budući da vam njom treba cca 3 sata.

  Autobusni kolodvor Vitez

  U Vitezu se uputite do obližnjeg bara pa napokon guštajte u novom okruženju i finoj kavi, a onda dolazi vrijeme da obiđete smještaj, smjestite se i započnete svoju avanturu. Kada stignete na autobusni kolodvor savjetujemo da prvo odložite svoje stvari u garderobu, a ako je puna i da više nemaju mjesta saznajte postoji li neka druga garderoba u blizini kolodvora.

  Oprema autobusa na relaciji Split - Vitez

  Prije svega, istina je da se ponekad u busu nađe i WC, no, ovo je prije iznimka nego pravilo i ne valja se na tu opciju oslanjati. Autobusi na relaciji od Splita do Viteza opremljeni su sa klimom, TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati mogućnost priključiti svoj tablet.

  Internet u busu često prilično šteka. Domaći i strani turisti se pokušavaju istovremeno spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do praktički neupotrebljivosti ove usluge.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Split - Vitez

  Usporedimo sada autobus s iznesenim vozilima. Najprimjerenija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Put od Splita do Viteza pokriven je različitim vozilima.

  Govoreći o automobilu imajmo na umu cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što benzin drži cijenu, a to definitivno nije sami trošak. U prvi mah se automobil doima kao bez premca najbolje rješenje.

  Dakle, ne postoji mogućnost pa da možete birati među brojnim polazaka, ali ste u prilici i slobodni odvojiti si nebrojene sate za put. Očita negativnost vlaka jest ta da na putu provedete sate i sate, a linije između kojih možete birati prilično su oskudne.

  Nema sumnje, autobus jamči udobnost i sigurnost vožnje. Prijevoz busom jamči široko povoljne cijene svih karata.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban da bi uopće došli do aerodroma, a kasnije i s aerodroma do grada u koji ste se uputili. Jasno je i već svi znaju da aerodromi nisu i ne mogu biti u gradskim središtima, nego definitivno moraju biti izgrađeni u njegovoj široj okolici. Koliko je putovanje avionom kraće, toliko je skuplje.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Split - Vitez

  Krenuvši na put autobusom prolazite uistinu puno mirnih i poviješću bogatih gradova i mjesta. Vožnja autocestom zna biti dosadna i jednolična pa zato onda kada uđete u kakav grad promatrajte baš sve.

  Putujući od Splita do Vitez proći ćete: Zadar, Šibenik, Trogir, i Tomislavgrad. Dobro ih promotrite i usput isplanirajte svoje sljedeće putovanje.

  O Splitu

  U Splitu prvo posjetite i obiđete centar. U ovom gradu proučite i gradske znamenitosti, a ako niste sigurni kojima da prilikom razgledavanja date prednost, tj. koje ne smijete propustiti bez zadrške se konzultirajte s domaćinima, iliti pitajte gdje se nalazi kakva turistička agencija u kojoj se mogu dobiti vodiči.

  Središnjica grada, tj. glavni trg, poslastica je za one željne gradske vrve. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najživljem ritmu.

  Interesiraju li vas sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web stranice tog sadržaja. Ovo mjesto obiluje poviješću te je prava šteta ne odvojiti si dovoljno vremena za njegovo razgledavanje i upoznavanje.

  O Vitezu

  Vjerojatno ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja što skrivene, što oku očite prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolicu, i urbani stil života. Bilo da želite posjetiti skrivena prirodna blaga, bilo da želite svjedočiti glavnim povijesnim vrednotama i diviti se velebnim građevinama Vitez je neupitno vaše odredište.

  Ako biste htjeli nastaviti putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete gotovo instant pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako želite detaljnije istražili Hrvatsku, razmislite o ovima: Rovinj, Crikvenica, Zadar, Šibenik i Split. Za one koji ne ljube toliko plaže i Sunce, već su ljubitelji kontinentalnih područja u RH tu su: Delnice, Osijek, Samobor, Varaždin i Zagreb.