Autobus - vozni red

05:00 20:15
Date: 13.12.2018.
05:00 20:15
15:15h 1
Učitavanje...
280.73 HRK
1
05:00 20:00
Date: 13.12.2018.
05:00 20:00
15:00h 1
Učitavanje...
280.73 HRK
1
10:30 00:30
Date: 13.12.2018.
10:30 00:30
14:00h 1
Učitavanje...
288.12 HRK
1
10:30 00:50
Date: 13.12.2018.
10:30 00:50
14:20h 1
Učitavanje...
288.12 HRK
1
15:30 04:40
Date: 13.12.2018.
15:30 04:40
13:10h 1
Učitavanje...
288.12 HRK
1
16:00 06:50
Date: 13.12.2018.
16:00 06:50
14:50h 1
Učitavanje...
273.34 HRK
1
16:00 08:00
Date: 13.12.2018.
16:00 08:00
16:00h 1
Učitavanje...
273.34 HRK
1

O putovanju

Iz: Split, HR Za: Venice, IT
Udaljenost
Buses 7
Prosječno trajanje puta 14 h 26 min
Cijena karte od 273.3 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Split - Venecija

  Na ruti od Splita do Venecije slijedi vožnja koja je duga ukupno 648 km. Ovo putovanje je nesumnjivo sigurno i udobno.

  Nove ceste čine da ste bezbrižni, opušteni, ali i da odmorite. Bitno je naglasiti da autobus na ruti Split - Venecija polazi praktički svaki dan.

  Ovu rutu vozi samo prijevoznik Flixbus. Prvi busevi u danu polaze na svoje putovanje do navedenog grada u 18:15. Mnogo tvrtki za prijevoz putnika autobusom stavlja na tržište znatan broj ruta.

  Puno polazaka bez sumnje omogućuje da domaći i inozemni putnici planiraju dolazak na odredište u određeni sat te da prema tom dogovore svoj prijevoz do hotela, tj. apartmana. Istaknimo i da prijevoznici na ovoj konkretnoj relaciji u 24 sata uobičajeno prelaze put 2 puta sa polaskom u 18:15.

  Putujući autobus napravi stajanje do 1 puta, a za tih stajanja možete popiti brzinsku kavicu iz aparata i porazgovarati sa suputnikom. Okvirna cijena dotična puta je 334 HRK.

  Svoj put autobusom uz Vollo možete planirati iz vlastita doma. Ako inzistirate na glavni autobusni kolodvor znajte da ste kada dođete tamo u prilici razgovarati, tj. priupitati djelatnika na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih eventualnih nejasnoća, kao i za novi vozni red, točne obavijesti i novosti.

  Lista prijevoznika Split - Venecija

  Jedini prijevoznik koji vozi ovu liniju je Flixbus.

  Autobusni kolodvor Split

  Za one iscrpljene tu su mnogobrojni kafići idealni za kratki espresso. Busni kolodvor može, stignete li puno ranije od vremena kada vam bus kreće, ponuditi uistinu gomilu tamošnjih sadržaja i usluga.

  Od ostalih dodatnih sadržaja i usluga na kolodvoru po potrebi potražite: bankomate, mjenjačnice i trgovine mješovitom robom. Jednostavna napomena, osigurajte si kovanice za: garderobu, toalet te eventualno parking, odnosno nemojte sa novčanicom od 100 kuna plaćati npr. 3 HRK za WC.

  Pazite da budete u pravo vrijeme na kolodvoru. Nije baš zgodno da bus, tj. vozač i ostali putnici iščekuju samo tebe.

  Putovanje Split - Venecija

  Informacija o ruti mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati vožnju. Prije nego krenete na put potrudite se saznati, odnosno pitajte ide li bus kojega birate manjim lokalnim cestama ili autocestom.

  Ipak obično vrijedi da je putovanje zanimljivije putujemo li lokalnim cestama, jer tim putem smo u prilici vidjeti kako su raspoređena sela i gradovi kojima prolazimo i kako izgledaju te kako tamošnji stanovnici žive. Naime, putovanje autocestom osigurava vožnju koja je sigurnija i udobnija za putnika.

  Lokalnim cestama trebat će vam duže te tim putem nerijetko čak preko sat vremena budete u zaostatku. Istina je da ćete autocestom stići prije, budući da vam je idući njom potrebno oko 6 sati.

  Autobusni kolodvor Venecija

  U Veneciji se uputite do obližnjeg kafića pa se zasjednite i popijte u miru svoju kavu, a onda dolazi vrijeme da vaša avantura u novom gradu počne. Po dolasku na vaše odredište savjetujemo da prvo odložite svoje stvari u garderobu, a u slučaju da je skroz popunjena pitajte postoji li oko kolodvora druga garderoba kojom bi se mogli poslužiti.

  Oprema autobusa na relaciji Split - Venecija

  Autobusi na relaciji od Splita do Venecije opremljeni su sa klima uređajem i TV-om, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati priliku priključiti svoj tablet. Prije svega, istina je da se u pokojem autobusu nađe i toalet za putnike, no, ovo je prije iznimka nego pravilo i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Domaći i strani turisti se pokušavaju istovremeno spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do njena pucanja i nemogućnosti korištenja net-a. WiFi mreža u busu često prilično šteka.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Split - Venecija

  Put od Splita do Venecije pokriven je različitim vozilima. Najčešća prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Usporedimo sada autobus s ovdje iznesenim oblicima transporta putnika.

  Govoreći o automobilu imajmo na umu cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što gorivo drži cijenu, a to uistinu nije jedini trošak. Naizgled se automobil čini kao bez premca najbolje rješenje.

  Dakle, niste si slobodni birati među velikim brojem polazaka, ali ste slobodni i u prilici raščistiti si nebrojene sate za put. Negativnost vlaka jest ta da se sati na putu množe, dok se broj polazaka reducira.

  Bus jamči široko povoljne cijene svih karata. Nema sumnje, autobus jamči iskustvo vozača, dobru opremljenost busa i sigurnost vožnje.

  Avionom je putovanje kraće je i skuplje. Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak do aerodroma te s njega do smještaja. Jasno je i već svi znaju da avionske piste nisu i ne mogu biti u gradskim središtima, nego definitivno moraju biti Ipozicionirani u njegovoj široj okolici.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Split - Venecija

  Krenuvši na put autobusom prolazite veliki broj lijepih gradova i mjesta. Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato onda kada uđete u kakav grad promatrajte baš sve.

  Dobro ih promotrite i usput isplanirajte svoje sljedeće putovanje.

  O Splitu

  U ovom gradu ne zaboravite gradske znamenitosti, a ako niste sigurni po kojima je grad ponajviše poznat bez ikakva premišljanja se konzultirajte s mještanima, odnosno pitajte u kojem je dijelu grada smještena kakva turistička agencija u kojoj se mogu dobiti vodiči. U Splitu prvo posjetite i obiđete centar.

  Središnjica grada, tj. glavni trg, poslastica je za one željne gradske vrve. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom divljem i opuštenom ritmu.

  Zanimaju li vas sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite net. Ovo je mjesto povijesno gledano zaista bitno poviješću te je prava šteta ne ukrasti si dovoljno vremena za njegovo razgledavanje.

  O Veneciji

  Izgleda da ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja što skrivene, što oku očite prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsko okružje, i moderan životni stil. Bilo da želite posjetiti skrivene prirodne ljepote, bilo da želite svjedočiti povijesnim bogatstvima i diviti se impresivnim građevinskim postignućima Venecija je vaša destinacija.

  Za totalne fanove kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Požega, Vukovar i Zagreb. Ako biste htjeli nastaviti svoje putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete za koji trenutak pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako želite detaljnije istražili Hrvatsku, imate ove: Rovinj, Crikvenica, Zadar, Šibenik i Split.