Autobus - vozni red

10:30 17:45
Date: 27.05.2019.
10:30 17:45
7:15h 9
Učitavanje...
172 HRK
1
15:30 22:15
Date: 27.05.2019.
15:30 22:15
6:45h 7
Učitavanje...
172 HRK
1

O putovanju

Iz: Split, HR Za: Usora, BA
Udaljenost
Buses 2
Prosječno trajanje puta 7 h 0 min
Cijena karte od 167.1 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Split - Usora

  Na liniji od Splita do Usore slijedi vožnja tijekom koje prolazite ukupno 293 km. Ovo putovanje je nesumnjivo mirno i udobno.

  Vrijedi naglasiti da autobus na ruti Split - Usora prelazi tu udaljenost i vodi vas do odredišta u pravilu praktički svaki dan. Moderne ceste čine da nemate razloga za brigu pa i da odrijemate za puta.

  Veliki broj autobusnih prijevoznika stavlja na tržište i više nego dovoljan broj dnevnih autobusnih linija. Ovu rutu vozi samo prijevoznik Jelinak. Prvi autobusi u danu polaze na svoje putovanje do navedenog grada u 10:30.

  Puno polazaka pruža odličnu priliku da svi putnici, bilo domaći, bilo inozemni planiraju dolazak u grad u konkretno vrijeme tako da si prema tom planiraju svoj prijevoz do hotela, tj. apartmana. Napomenimo i da autobusni prijevoznici na dotičnoj ruti tijekom dana najčešće polaze 2 puta i to od 10:30 do 15:30.

  Dok putuje autobus staje od 7 do 9 puta, a za te pauze možete obaviti eventualno propušten telefonski poziv, odgovoriti na mail ili jednostavno malo predahnuti i razgibati noge. Okvirna cijena toga putovanja je 172 HRK.

  Svoj put busom uz Vollo možete organizirati iz vlastita doma. U slučaju da trebate na središnji autobusni kolodvor imajte na umu da ste kada dođete tamo u prilici kontaktirati osobu zaposlenu na šalteru za informacije u vezi kakvih specifičnih pitanja, kao i za novosti, akcije, obavijesti i novi vozni red.

  Lista prijevoznika Split - Usora

  Jedini prijevoznik koji vozi ovu liniju je Jelinak.

  Autobusni kolodvor Split

  Busni kolodvor može, stignete li ranije od vremena polaska autobusa, ponuditi uistinu gomilu tamošnjih sadržaja i usluga. Za one umorne tu su mnogobrojni kafići idealni za kratki espresso.

  Od ostalih sadržaja i usluga na kolodvoru po potrebi potražite: trgovine mješovitom robom, pekare, bankomate, mjenjačnicu i parking. Brzinska napomena, osigurajte si kovanice za: parking, garderobu i toalet, odnosno nemojte sa 100 kn plaćati jedva 3 HRK za uslugu toaleta.

  Prilično je nezgodno da bus, tj. vozač i ostali putnici nestrpljivo čekaju samo tebe. Pripazite da se nacrtate u ispravno vrijeme na kolodvoru.

  Putovanje Split - Usora

  Prije puta definitivno provjerite ide li bus kojega birate manjim lokalnim cestama ili autocestom. Informacija o liniji mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati putovanje.

  Naime, putovanje autocestom garantira vožnju koja je ugodnija i brža za putnika. Ipak vrlo često vrijedi da je putovanje zabavnije i manje jednolično idemo li lokalnim cestama, jer time smo u prilici uočavati kako su raspoređena sela i gradovi kojima prolazimo i kako izgledaju te kako tamošnji stanovnici žive.

  Bez ikakve sumnje ćete autocestom biti ranije na odredištu, budući da vam je idući njom potrebno otprilike 4 sata. Cestama koje su lokalne trebat će vam više te tim putem nerijetko čak preko sat vremena budete u zaostatku.

  Autobusni kolodvor Usora

  U Usori se uputite do obližnjeg birca pa ispijajući svoj espresso guštajte u za vas svježem okruženju, a onda dolazi vrijeme da obiđete smještaj, smjestite se i započnete svoju avanturu. Po pristizanju na vaš autobusni kolodvor savjetujemo da stavite svoju prtljagu u garderobu, a ukoliko je krcata, tj. da nema mjesta istražite postoji li i gdje se nalazi druga.

  Oprema autobusa na relaciji Split - Usora

  Autobusi na relaciji od Splita do Usore opremljeni su sa klimom, TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati mogućnost priključiti svoj uređaj da se napuni. Prije svega, istina je da se ponekad u busu nađe i toalet, no, ovo je prije iznimka nego pravilo i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  WiFi mreža u busu nije najbolji, odnosno nerijetko šteka. Turisti se pokušavaju u isti čas spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida i nemogućnosti normalnog, iliti ikakvog surfanja.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Split - Usora

  Put od Splita do Usore pokriven je raznim vozilima. Najčešća prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Usporedimo sada autobus s iznesenim vozilima.

  Govoreći o automobilu pridružimo računici cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što tank drži cijenu, a to uistinu nije samostalni trošak. Na prvi pogled se automobil čini kao generalno najbolje rješenje.

  Očita negativnost vlaka jest ta da je oskudan broj dostupnih linija, a ogroman broj sati na putu. Dakle, nemate mogućnost birati među velikim brojem polazaka, ali ste slobodni izdvojiti si nebrojene sate za put.

  Bus jamči široko povoljne cijene svih karata. Nema sumnje, autobus jamči udobnost i sigurnost vožnje.

  Svi već znaju da zrakoplovne piste nisu i ne mogu biti u gradskim centrima, no moraju biti smješteni u njegovoj oklici. Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak s aerodroma do smještaja. Koliko je putovanje avionom kraće, toliko je skuplje.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Split - Usora

  Vožnja autocestom zna biti dosadna i jednolična pa zato po ulasku u kakav grad upijajte baš sve. Krenuvši na put autobusom prolazite ogroman broj mirnih i poviješću bogatih gradova i mjesta.

  Putujući od Splita do Usora proći ćete: Zadar, Šibenik, Trogir, i Tomislavgrad. Uživajte promatrajući ih i paralelno planirajući svoje sljedeće putovanje.

  O Splitu

  U ovom gradu ne zaboravite gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za turiste obavezne za obići svakako se konzultirajte s s ondašnjim ljudima, odnosno pitajte u kojem je dijelu grada smještena kakva turistička agencija u kojoj se mogu dobiti vodiči. U Splitu prvo prošećite i vidite centar.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najglasnijem ritmu. Najvažniji gradski trg poslastica je za one željne ritma grada.

  Preferirate li obići sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web stranice tog sadržaja. Ovo je mjesto bogato poviješću te je prava šteta ne osigurati si dovoljno vremena za njegovo razgledavanje i upoznavanje.

  O Usori

  Izgleda da ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja što skrivene, što oku očite prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolicu, i moderan životni stil. Bilo da želite posjetiti krasne komadiće prirode, bilo da želite svjedočiti glavnim povijesnim vrednotama i diviti se tamošnjim građevinama Usora je za vas najbolja destinacija.

  Za prave zaljubljenike kontinentalnih područja u RH tu su: Požega, Slavonski Brod, Vukovar i Zagreb. Želite li nastaviti putovati u druge europske destinacije sigurni smo da ćete za koji trenutak pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako bi rađe detaljnije istražili Hrvatsku, razmotrite: Umag, Rijeka, Split, Makarska i Dubrovnik.