Autobus - vozni red

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Split i Sarajevo.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Split, HR Za: Sarajevo, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Split - Sarajevo

  Ovo putovanje je definitivno mirno i sigurno. Putujući linijom od Splita do Sarajeva slijedi vožnja koja je duga ukupno 239 km.

  Nove i sigurne ceste čine da ste za putovanja bez brige i opušteni. Vrijedno je naglasiti da autobus na ruti Split - Sarajevo kreće praktički iz dana u dan.

  Busevi prvi put u danu kreću na svoje putovanje na opisanoj relaciji u 07:00. Mnogo autobusnih prijevoznika osigurava mnogo linija na ruti između kojih onda možete birati. Tu liniju vozi samo prijevoznik CROATIA BUS d.o.o.

  Puno polazaka daje priliku da svi putnici, bilo domaći, bilo inozemni planiraju putovanje u konkretno vrijeme tako da si prema tom dogovore svoj prijevoz do hotela. Valja spomenuti i da autobusne tvrtke na ovoj liniji u okviru jednog dana u glavnini prometuju 2 puta i to od 07:00 do 14:30.

  Putujući autobus stane od 3 do 14 puta, a tijekom dotičnih stajanja možete kupiti kakvu sitnicu poput suvenira za prijatelje, čipsa, čokolade i sl.. Prosječna cijena dotična putovanja je 156 HRK.

  Svoj put autobusom uz Vollo možete organizirati iz svoga doma. Ukoliko želite na busni kolodvor imajte na umu da ste kada dođete tamo u prilici upitati na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih eventualnih nejasnoća, kao i za akcije, obavijesti i novi vozni red.

  Lista prijevoznika Split - Sarajevo

  Jedini prijevoznik koji vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobusni kolodvor Split

  Za one iscrpljene tu su caffe barovi idealni za jednu kratku crnu kavu za razbuđivanje. Kolodvor za buseve može, pristignete li dosta prije od vremena polaska autobusa, ponuditi raznovrsnost i brojnost dodatnih sadržaja i usluga.

  Od ostalih usluga i sadržaja na kolodvoru po potrebi potražite: bankomate, mjenjačnice i trgovine mješovitom robom. Brzinska napomena, pripremite si sitan novac za: garderobu, toalet te eventualno parking, odnosno nemojte sa novčanicom od 200 kuna plaćati jedva 3 HRK za kolodvorski toalet.

  Nije ni malo kul da vozač i ostali putnici nervozno iščekuju tebe. Vodite računa o tome da na vrijeme budete i čekate na kolodvoru.

  Putovanje Split - Sarajevo

  Informacija o ruti mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati put. Prije puta definitivno provjerite ide li autobus za kojega kupujete kartu autocestom.

  Ipak vrlo često vrijedi da je putovanje zanimljivije idemo li lokalnim cestama, jer tim putem smo u prilici promatrati kako žive stanovnici mjesta i gradova paralelno kojih prolazimo. Naime, putovanje autocestom garantira vožnju koja je sigurnija, udobnija i brža za putnika.

  Međugradskim cestama trebat će vam dulje te često tim putem i više od jednog sata budete u zaostatku. Bez ikakve sumnje ćete autocestom stići prije, budući da vam je idući njom potrebno u prosjeku 3 sata.

  Autobusni kolodvor Sarajevo

  U Sarajevu odite do obližnjeg caffe bara pa upijajte novi grad i njegove ljude dok ispijate svoj espresso, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak. Po pristizanju na vaše odredište savjetujemo da kofere predate u garderobu, a ukoliko je krcata, tj. da nema mjesta istražite postoji li neko drugo mjesto za odlaganje prtljage u blizini.

  Oprema autobusa na relaciji Split - Sarajevo

  Autobusi na ruti od Splita do Sarajeva opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete biti u prilici priključiti svoj laptop. Prije svega, istina je da se nekad u autobusu nađe i toalet za putnike, no, ovo je izuzeće i ne valja se na tu opciju oslanjati.

  Domaći i strani putnici se pokušavaju istovremeno spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do praktički neupotrebljivosti ove usluge. Internet mreža u busu nerijetko ne radi kako treba.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Split - Sarajevo

  Najučestalija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Usporedimo sada autobus s drugim istaknutim prijevoznim sredstvima. Put od Splita do Sarajeva pokriven je mnogobrojnim vozilima.

  Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što litra goriva drži cijenu, a to zaista nije izolirani trošak. U prvi mah se automobil čini kao idealno rješenje.

  Dakle, niste si slobodni birati među više svakodnevnih polazaka, ali ste u situaciji odvojiti si nebrojene sate za put. Mana putovanja vlakom jest ta da je broj linija osjetno manji, a putovanje osjetno dulje.

  Nema sumnje, autobus jamči sigurnost i udobnost prilikom vožnje. Autobus jamči pristupačne cijene bilo jednosmjernih, bilo dvosmjernih karata.

  Avionom je putovanje kraće je i skuplje. Svima je jasno i znaju da aerodromi nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, nego definitivno moraju biti Ipozicionirani u njegovoj oklici. Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak s aerodroma do smještaja.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Split - Sarajevo

  Vožnja autocestom zna biti dosadnjikava, jednolična te čak i naporna pa zato nakon što uđete u kakav grad upijajte, odnosno promatrajte baš sve. Krenuvši na put autobusom prolazite ogroman broj divnih mjesta i gradova.

  Putujući od Splita do Sarajevo proći ćete: Sinj, Trilj, Kamensko, i Rašeljke. Uživajte promatrajući ih i paralelno planirajući svoje sljedeće putovanje.

  O Splitu

  U ovom gradu proučite i gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za grad najvažnije bez zadrške se konzultirajte s s ondašnjim ljudima, tj. pitajte gdje je kakva turistička agencija a u okviru se koje mogu dobiti vodiči. U Splitu prvo razgledajte i tako upoznajte centar.

  Centralni gradski trg poslastica je za one željne ritma grada. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najglasnijem ritmu.

  Preferirate li obići sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web. Ovo je mjesto povijesno gledano zaista bitno poviješću te je prava šteta ne dati si dovoljno vremena za njegovo razgledavanje i upoznavanje.

  O Sarajevu

  Vjerojatno ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja svo zelenilo i svu ljepotu prirode, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsko okružje, i urbani stil života. Bilo da želite posjetiti skrivene prirodne ljepote, bilo da želite svjedočiti povijesnim ljepotama i diviti se velebnim građevinama Sarajevo je za vas najbolje odredište.

  Za slučaj da biste htjeli nastaviti svoje putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete bez imalo frke pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako bi rađe detaljnije istražili Hrvatsku, prelažemo da razmislite o ovima: Rovinj, Crikvenica, Zadar, Šibenik i Split. Za fanove kontinentalnih područja u RH tu su: Požega, Slavonski Brod, Vukovar i Zagreb.