Autobus - vozni red

05:00 16:45
Date: 18.12.2018.
05:00 16:45
11:45h 1
Učitavanje...
258.35 HRK
1
07:30 20:20
Date: 18.12.2018.
07:30 20:20
12:50h 1
Učitavanje...
236.19 HRK
1
09:00 21:45
Date: 18.12.2018.
09:00 21:45
12:45h 5
Učitavanje...
290 HRK
1
10:30 22:40
Date: 18.12.2018.
10:30 22:40
12:10h 1
Učitavanje...
273.12 HRK
1

O putovanju

Iz: Split, HR Za: Vienna, AT
Udaljenost
Buses 4
Prosječno trajanje puta 11 h 57 min
Cijena karte od 236.2 HRK

  Split - Beč

  Putujući linijom od Splita do Beča slijedi vožnja tijekom koje prolazite ukupno 764 km. Ovo putovanje je zasigurno udobno, ali i sigurno.

  Nove i sigurne ceste čine da nemate razloga za brigu pa i da odrijemate za puta. Vrijedno je naglasiti da autobus na ruti Split - Beč kreće praktički svaki dan.

  Velika brojka prijevoznika garantira mnogo autobusnih polazaka u danu. Prvi autobusi u danu počinju svoje putovanje na navedenoj ruti u 01:20. Ovu relaciju prelaze razni prijevoznici, a u danu prvi na put kreće prijevoznik CROATIA BUS d.o.o.

  Spomenimo i da poduzeća za buseve na ovdje opisanoj ruti u danu uobičajeno voze 8 puta i to od 01:20 do 23:00. Puno polazaka na najbolji mogući način omogućava da svi putnici, bilo domaći, bilo inozemni planiraju put u konkretan sat i vrijeme te da prema tom organiziraju svoj prijevoz do hotela.

  Prosječna cijena toga puta je 287 HRK. Kod putovanja autobus staje od 1 do 7 puta, a za tih pauzi možete prolistati novine, tj. pročitati u miru koju stranicu knjige koju ste ponijeli sa sobom.

  U slučaju da morate na središnji autobusni kolodvor sjetite se da ste kada dođete tamo u prilici priupitati djelatnika u informacijskom uredu u vezi bilo kakvih nejasnoća, kao i za novi vozni red, točne obavijesti i novosti. Svoj put busom uz Vollo možete realizirati iz svoje sobe.

  Lista prijevoznika Split - Beč

  • CROATIA BUS d.o.o
  • Črnja tours
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Split

  Kolodvor za autobuse može, stignete li ranije od vremena kretanja vašeg autobusa, ponuditi raznovrsnost i brojnost vlastitih sadržaja i usluga. Za one iscrpljene tu su lokalni, ili bolje reći kolodvorski caffe barovi u kojima možete naručiti brzinsku kavu.

  Brzinska napomena, provjerite imate li kovanice za: garderobu i toalet, odnosno nemojte sa 100 kn plaćati jedva 3 HRK za uslugu toaleta. Od ostalih kolodvorskih usluga na kolodvoru po potrebi potražite: trgovine mješovitom robom, pekare, bankomate, mjenjačnicu i parking.

  Nije ni malo kul da svi ostali putnici i vozač čekaju samo tebe. Osigurajte da budete u pravo vrijeme na kolodvoru.

  Putovanje Split - Beč

  Informacija o liniji mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati vrijeme na putu. Uoči putovanja svakako se raspitajte ide li taj autobus kojega pikirate autocestom ili tamošnjom lokalnom cestom.

  Naime, putovanje autocestom osigurava vožnju koja je brža i sigurnija za putnika. Ipak uglavnom vrijedi da je putovanje zanimljivije krenemo li lokalnim cestama, jer time smo u prilici vidjeti kako ti gradovi i mjesta dišu.

  Starijim cestama trebat će vam duže da stignete kamo ste naumili te tim putem nerijetko čak preko sat vremena budete u zaostatku. Nema sumnje da ćete autocestom putovati manje, budući da vam njom treba otprilike 7 sati.

  Autobusni kolodvor Beč

  Po pristizanju na vaš autobusni kolodvor savjetujemo da prvo odložite svoje stvari u garderobu, a u slučaju da je krcata, tj. da nema mjesta pitajte postoji li oko kolodvora druga garderoba kojom bi se mogli poslužiti. U Beču se uputite do obližnjeg bara pa ispijajući svoj espresso guštajte u za vas svježem okruženju, a onda dolazi vrijeme da se bacite u nepoznato i počnete s istraživanjem.

  Oprema autobusa na relaciji Split - Beč

  Prije svega, istina je da se u autobusu katkad nađe i toalet za putnike, no, ovo je specifičnost i ne valja se na tu mogućnost oslanjati. Autobusi na relaciji od Splita do Beča opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati mogućnost priključiti svoj tablet.

  Internet u busu nerijetko ne radi kako treba. Domaći i strani turisti se pokušavaju odmah po ulasku u bus spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida signala i generalne nemogućnosti uživanja u surfanju.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Split - Beč

  Put od Splita do Beča pokriven je brojnim vozilima. Usporedimo sada autobus s drugim istaknutim prijevoznim sredstvima. Najbolja prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion.

  Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što gorivo drži cijenu, a to definitivno nije samostalni trošak. Isprva se automobil doima kao generalno najbolje rješenje.

  Dakle, manjka opcija, tj. ne možete birati među brojnim polazaka, ali ste u prilici i slobodni osigurati si duge sate za put. Očita negativnost vlaka jest ta da općenito vrijedi manjak linija i višak sati na putu.

  Busni prijevoz jamči povoljne cijene jednosmjernih i povratnih karata. Nema sumnje, autobus jamči udobnost, visoku kvalitetu i sigurnost vožnje.

  Koliko je putovanje avionom kraće, toliko je skuplje. Jasno je i već svi znaju da zrakoplovne piste nisu i ne mogu biti u gradskim središtima, nego moraju biti Ipozicionirani izvan njega. Računajte, također, vrijeme i novac potreban da bi uopće došli do aerodroma, a kasnije i s aerodroma do grada u koji ste se uputili.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Split - Beč

  Vozeći se autobusom prolazite ogroman broj divnih mjesta i gradova. Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato nakon što uđete u kakav grad upijajte baš sve.

  Putujući od Splita do Beč proći ćete: Dubrovnik, Metković, Ploče, i Vrgorac. Iskoristite priliku i uživajte promatrajući ih.

  O Splitu

  U ovom gradu proučite i gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za turiste obavezne za obići svakako se konzultirajte s tamošnjim stanovnicima, odnosno pitajte gdje je smještena kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči. U Splitu prvo posjetite i obiđete centar.

  Glavni gradski trg poslastica je za one željne najvažnijih gradskih događanja. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom divljem i opuštenom ritmu.

  Volite li sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web. Ovo je područje bogato poviješću te je prava šteta ne osigurati si dovoljno vremena za njegovo razgledavanje i upoznavanje.

  O Beču

  Bilo da želite posjetiti krasne komadiće prirode, bilo da želite svjedočiti povijesnim bogatstvima i diviti se impresivnim građevinskim postignućima Beč je vaša destinacija. Vjerujemo da ste birali ovaj grad jer na divan način spaja netaknuti duh prirode, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolicu, i moderan stil života.

  Za one koji ne ljube toliko plaže i Sunce, već su ljubitelji kontinentalnih područja u RH tu su: Delnice, Osijek, Samobor, Varaždin i Zagreb. U slučaju da biste htjeli nastaviti svoje putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete bez problema pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako želite detaljnije istražili Hrvatsku, razmotrite: Umag, Rovinj, Novi Vinodolski, Zadar, Pag i Dubrovnik.