Autobus - vozni red

04:40 10:15
Date: 04.03.2021.
04:40 10:15
5:35h 19
Učitavanje...
160 HRK
1
04:50 08:45
Date: 04.03.2021.
04:50 08:45
3:55h 2
Učitavanje...
160 HRK
1
09:15 14:00
Date: 04.03.2021.
09:15 14:00
4:45h 4
Učitavanje...
136 HRK
1
12:00 16:15
Date: 04.03.2021.
12:00 16:15
4:15h 2
Učitavanje...
160 HRK
1
12:00 16:15
Date: 04.03.2021.
12:00 16:15
4:15h 2
Učitavanje...
80 HRK
1
13:45 17:00
Date: 04.03.2021.
13:45 17:00
3:15h 1
Učitavanje...
150 HRK
1
14:00 17:15
Date: 04.03.2021.
14:00 17:15
3:15h 0
Učitavanje...
163.01 HRK
1
14:50 21:35
Date: 04.03.2021.
14:50 21:35
6:45h 6
Učitavanje...
90 HRK
1
15:00 19:45
Date: 04.03.2021.
15:00 19:45
4:45h 3
Učitavanje...
143 HRK
1
19:20 00:40
Date: 04.03.2021.
19:20 00:40
5:20h 3
Učitavanje...
154 HRK
1

O putovanju

Iz: Rovinj, HR Za: Zagreb, HR
Udaljenost
Buses 10
Prosječno trajanje puta 4 h 35 min
Cijena karte od 79.4 HRK

  Rovinj - Zagreb

  Putem iz Rovinja do Zagreba čeka vas udobna vožnja autobusom. Između ova dva grada redovna linija autobusa polazi svakodnevno po 10 puta. Na relaciji ćete provesti svega nekoliko sati, a za kojih 251 km cestovne udaljenosti ostavljate do vraćanja.

  Autobusni polasci već od 04:40 omogućuju nam da stanemo, odnosno stignemo na cilj u željeno vrijeme. Za putovanje nam treba prosječno 2 sata i 59 minuta, a to vrijeme slušajte glazbu, tj. pratite promet.

  Velik broj poduzeća za prijevoz automatski garantira i gomilu linija na kojima prometuju busevi te imate priliku dogovoriti svoj dolazak u Zagreb onda kada vam paše. Od brojnih tvrtki koje prelaze ovu distancu prvi u danu je prijevoznik Autotrans d.o.o..

  Prilikom prelaska puta bus staje u prosjeku 10 puta, a zaustavljanje busa iskoristite da bi pojeli sendvič, ali i kako bi prošetali. Dužina vožnje i količina pauzi ovise o autobusnom prijevozniku i odabiru između novih i starih cesta, a u glavnini se kombiniraju nove i stare ceste kako bi prijevoznici omogućili klijentima mirnu vožnju.

  Za jedan smjer kartu po najpovoljnijoj cijeni na tržište stavlja poduzeće Črnja tours i to već od 80 HRK. S druge strane kartu po najizdašnijoj cijeni prodaje BRIONI d.d.. Cijena dotična putovanja je 154 HRK.

  Autobusni kolodvor Rovinj nudi svojim gostima da vide, odnosno saznaju novi vozni red, stoga ovdje navodimo tek da prijevozničke tvrtke na liniji polaze od 04:40 do 19:20. Za sveobuhvatnije informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata potražite osobu zaduženu za informacije. Upamtite da se popusti najčešće odobravaju na neke kategorije, kao na primjer za: djecu, studente i umirovljenike.

  Lista prijevoznika Rovinj - Zagreb

  • Autotrans d.o.o.
  • Črnja tours
  • CROATIA BUS d.o.o
  • BRIONI d.d.

  Autobusni kolodvor Rovinj

  Ukoliko uranite na autobusni kolodvor Rovinj, nemojte sjesti odmah u prvi caffe bar. Kad stignete do zgrade kolodvora krenite koju ulicu dalje kako bi upoznali grad i njegove starosjedioce još ovo malo vremena što imate.

  Prije svega, ostavite svoje stvari u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno pripremiti si kovanice. Kad smo već kod kolodvora nije uzalud osigurati si i koju kunu više za potrebe WC-a, jer nije najpristojnije sa novčanicom od 200 HRK plaćati toalet max. 3 kn.

  Naime, u okružju kolodvora nalazi se ogroman broj različitih usluga. Zaista, svačega oko kolodvora ima, od birceva pa sve do mjenjačnica. Kad se riješite robe, a ako vam se ne pije kava potražite si kakav pub i ondje uživajući predahnite do autobusa.

  Putovanje Rovinj - Zagreb

  Imate li mogućnost birajte prijevozničko poduzeće po tome ide li autocestom i to jer je put njom lagodniji te ćete na taj način brže doći do željene destinacije. Veliki dio autobusa u Zagreb dolazi za cca 2 sata.

  Odluči li se vozač stati na benzinskoj ovo obično iziskuje 15 minuta, točnije za toliko produžuje vaš dolazak u Zagreb. Vrijeme putovanja ovisi o tipu prometnice kojom se kotrljate do svoje destinacije, ali sasvim očito i o odmorima koje vozač radi.

  Naglašavamo da su cijene svih proizvoda osjetno skuplje na ovim stajalištima u odnosu na uobičajene dućane pa sumnjamo da ćete u veliku kupnju. No, tijekom stajanja barem imate taman vremena da nesmetano porazgovarate sa svojim suputnikom.

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Kolodvor za autobuse svojim gostima pruža mogućnost da predahnu u jednome od obližnjih birceva i usput si uzmu kakav slasan zalogaj. Po dolasku na kolodvor ostavite kofere u garderobu i slobodni razgledajte grad, ili mjesto u koje ste pristigli pa pri tom svakako posjetite, tj. obiđite i važna zdanja te najpopularniji trg u Zagrebu.

  Stupite u kontakt, tj. upoznajte domaćine i saznajte o mogućnostima pronalaska zanimljivih sadržaja u gradu. Kakogod, po pronalasku apartmana pokupite prtljagu iz garderobe i krenite pravcem hostela, a kad se smjestite možete sve što poželite i to kako god želite, primjerice, odspavati pa prošetati, odnosno prošetati gradom pa zadovoljni odspavati.

  Oprema autobusa na relaciji Rovinj - Zagreb

  Autobusna poduzeća teže međunarodnim standardima tijekom opremanja buseva pa kvalitetna oprema ne čudi. Autobusi koji prometuju na liniji od Rovinja do Zagreba opremljeni su sa klima uređajem i TV-om, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete biti u prilici priključiti svoj tablet.

  Neki autobusi imaju i WC, međutim, ovo je prije iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte znatnije na tu mogućnost. WiFi mreža u busu je nešto na što se nije pametno pretjerano oslanjati, jer je nerijetko signal preopterećen zbog svih putnika u vozilu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Rovinj - Zagreb

  Relacija Rovinj - Zagreb pokrivena je razno raznim oblicima prijevoza, pa u nastavku slijedi usporedba busa s ostalim prijevoznim oblicima. Najčešća prijevozna sredstva na liniji su: osobni automobil, autobus, vlak i avion.

  Vlak nije nezamjenjivo rješenje jer uglavnom znači odabir između nekoliko dostupnih linija, a osim tog su karte za vlak očigledno skuplje. Uz ponudu povoljnih jednosmjernih i povratnih karata, bus omogućuje izbor između masu svakodnevnih polazaka te sigurnost za vožnje. Automobil se može činiti kao najbolje rješenje za prijevoz, ali kod njega promišljanje o isplativosti dobiva na važnosti padne li nam na pamet da je cifri za gorivo potrebno dodati cijenu cestarine.

  Minus aviona je ta što kada sletite trebali bi se pozabaviti prijevozom do središta grada, naime, luke za avione se najčešće nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz ćete dodatno platiti. Zračna udaljenost je zamjetno manja u odnosu na cestovnu i to je znatna prednost aviona nad busem, no ići zrakoplovom znači platiti kartu skuplje u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Rovinj - Zagreb

  Kad se vozite busom trebali biste promatrati područja koja prolazite, pri tom je nebitno što nećete stati u baš svakom od njih prekrasno je promatrati ih kroz svoj prozor, jer tako lako dobijete ideju o još jednom gradu kojega nastojite razgledati. U svakom slučaju, vozeći se autobusom prolazite mnogobrojna mjesta i gradove. Putujući od Rovinja do Zagreb proći ćete: Pula, Fažana, Vodnjan, i Poreč.

  O Rovinju

  Zanemarite uobičajeni gradski prijevoz, jer ste došli upoznati Rovinj, a da biste to i uspjeli ostvariti morat ćete se umoriti. Grad ćete najvjernije upoznati ako njime šetate pa ga s time na umu razgledajte. Prije svega, po stizanju u Rovinj prije se kretanja u avanturu osvježite, tj. razbudite, a za to je lounge bar vjerojatno najbolji izbor budući da tamo možete polako popiti svoj sok ili što već pijete.

  Svakako, gradski centar na samom je vrhu popisa, a tek kad njega obiđete slijede razne druge povijesne i umjetničke znamenitosti Rovinja. Muzeji, galerije i kazališta lokacije su u Rovinju na kojima dodatno proširujete svoje vidike pa ih otkrijte da bi postali bogatiji za dijelove nekih drugih povijesti i načina života.


  Grad Rovinj se nalazi u blizini sljedećih gradova: Trieste, Rijeka, Pula, Medulin, i Galižana. U slučaju da ste gladni uputite se do glavne gradske ulice, jer ćete u njoj naići na raznorazne restorane - primjerice, preko talijanskih pa do meksičkih i kineskih.

  O Zagrebu

  Ovaj grad je veoma bogat poviješću i kulturom - sve od starogradske jezgre do suvremenijih sadržaja i gradskih novina. U Zagrebu i oko njega ćete naići na puno prekrasne prirode i parkova. Zagreb je za mnoge goste grada velika nepoznanica ili mjesto o kojem su čuli od drugih pa zato predlažemo da se što prije uputite u njegovo razgledavanje.

  Nema toga što Zagreb nema, a sve to što ima treba razgledati. Od povučenih prirodnih divota do važnih zdanja u centru - sve ovaj grad ima.

  Naime, vodiči u Zagrebu nisu apsolutno neophodni. Ako ste iole odvažni moći ćete i bez turističkih pratitelja.

  Mislite li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije u obližnjim zemljama: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina).
  Grad Zagreb je u blizini gradova: Maribor, Karlovac, Cerovac Vukmanićki, Varaždin, i Tužno. Za sve dvojbe obratite se zaposleniku u uredu za informacije, jer je on idealna osoba za saznati: akcije, novosti i vozni red.