Autobus - vozni red

05:50 08:45
Date: 13.12.2018.
05:50 08:45
2:55h 4
Učitavanje...
90 HRK
1
05:50 08:45
Date: 13.12.2018.
05:50 08:45
2:55h 4
Učitavanje...
45 HRK
1
05:50 08:45
Date: 13.12.2018.
05:50 08:45
2:55h 4
Učitavanje...
90 HRK
1
06:50 08:55
Date: 13.12.2018.
06:50 08:55
2:06h 1
Učitavanje...
73 HRK
1
13:15 15:25
Date: 13.12.2018.
13:15 15:25
2:10h 0
Učitavanje...
81.23 HRK
1
14:50 17:45
Date: 13.12.2018.
14:50 17:45
2:55h 4
Učitavanje...
90 HRK
1
16:25 19:20
Date: 13.12.2018.
16:25 19:20
2:55h 0
Učitavanje...
81.23 HRK
1

O putovanju

Iz: Rovinj, HR Za: Trieste, IT
Udaljenost
Buses 7
Prosječno trajanje puta 2 h 33 min
Cijena karte od 43.5 HRK

  Rovinj - Trst

  Na ruti od Rovinja do Trsta slijedi vožnja koja je duga ukupno 102 km. Ovo putovanje je nesumnjivo sigurno i udobno.

  Nove i sigurne ceste čine da ne brinete, odnosno da se opustite. Bitno je naglasiti da autobus na ruti Rovinj - Trst ide na put skoro svakoga dana.

  Veliki broj autobusnih tvrtki garantira znatan broj ruta. Ovu relaciju prelaze razni busni prijevoznici, a prvi od njih je prijevoznik BRIONI d.d.. Prvi autobusi u danu počinju svoje putovanje na opisanoj relaciji u 05:40.

  Puno polazaka bez sumnje omogućuje da si i strani i domaći putnici planiraju putovanje u konkretno vrijeme ali i da prema tom dogovore svoj prijevoz do hotela. Spomenimo i da poduzeća za buseve na opisanoj relaciji u danu općenito govoreći kreću na put 5 puta i to od 05:40 do 14:50.

  Putujući autobus zastane do 4 puta, a za te pauze možete pojesti sendvič kojega ste eventualno ponijeli sa sobom na put ili porazgovarati sa svojim suputnikom. Okvirna, odnosno prosječna cijena toga puta je 93 HRK.

  Ako želite na autobusni kolodvor imajte na umu da ste ondje u prilici upitati djelatnika u informacijskom uredu u vezi kakvih nedoumica, kao i za novosti, akcije, obavijesti i novi vozni red. Svoj put busom uz Vollo možete isplanirati iz svoje fotelje.

  Lista prijevoznika Rovinj - Trst

  • BRIONI d.d.
  • Črnja tours
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Rovinj

  Kolodvor za buseve može, stignete li ranije od vremena kretanja vašeg autobusa, ponuditi zaista velik broj vlastitih sadržaja i usluga. Za one iscrpljene tu su caffe barovi idealni za jednu kratku crnu kavu za razbuđivanje.

  Sitna napomena, provjerite imate li kovanice za: garderobu i toalet, odnosno nemojte sa novčanicom od 200 kuna plaćati primjerice 3 HRK za kolodvorski toalet. Od ostalih usluga i sadržaja na kolodvoru po potrebi potražite: trgovine mješovitom robom, pekare, bankomate, mjenjačnicu i parking.

  Nije baš zgodno da vozač i svi putnici s nestrpljenjem očekuju tebe. Pazite da bar pet minuta prije busa budete na kolodvoru.

  Putovanje Rovinj - Trst

  Informacija o liniji mogla bi vam popraviti, tj. olakšati put. Uoči puta svakako provjerite ide li taj autobus kojega pikirate autocestom ili tamošnjom lokalnom cestom.

  Ipak najčešće vrijedi da je putovanje interesantnije idemo li lokalnim cestama, jer na taj način smo u prilici vidjeti kako izgledaju mjesta kojima prolazimo vozeći se busem. Naime, putovanje autocestom osigurava vožnju koja je sigurnija, udobnija i brža za putnika.

  Lokalnim cestama trebat će vam više vremena te nekada tim putem i više od sat vremena budete u zaostatku. Bez ikakve sumnje ćete autocestom putovati manje, budući da vam je idući njom potrebno prosječno 1 sat.

  Autobusni kolodvor Trst

  U Trstu prošetajte do obližnjeg birca pa upijajte novi grad i njegove ljude dok ispijate svoj espresso, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak. Kad dođete na vaše odredište savjetujemo da svu svoju prtljagu privremeno odložite u garderobu, a u slučaju da je krcata, tj. da nema mjesta pitajte postoji li i gdje se nalazi druga.

  Oprema autobusa na relaciji Rovinj - Trst

  Autobusi na relaciji od Rovinja do Trsta opremljeni su sa klimom, TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati priliku priključiti svoj tablet. Prije svega, istina je da se u busu nekad nađe i toalet, no, ovo je iznimika i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Internet u busu često ne radi najbolje. Domaći i strani turisti se pokušavaju automatski spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do njena pucanja i nemogućnosti korištenja net-a.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Rovinj - Trst

  Put od Rovinja do Trsta pokriven je mnogobrojnim vozilima. Usporedimo sada autobus s drugim vozilima. Najučestalija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion.

  Za primjer, nedostatak automobila je taj što gorivo drži cijenu, a to očigledno nije izolirani trošak. Naizgled se automobil doima kao savršeno rješenje. Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu.

  Nedostatak vlaka jest ta da se sati na putu množe, dok se broj polazaka reducira. Dakle, niste u prilici birati među praktički zavidnim brojem svakodnevnih polazaka, ali ste u prilici osloboditi si puste sate za put.

  Nema sumnje, autobus jamči udobnost, visoku kvalitetu i sigurnost vožnje. Busni prijevoz jamči povoljne cijene kako jednosmjernih tako i dvosmjernih karata.

  Svima je jasno i znaju da piste za slijetanje aviona nisu i ne mogu biti u gradskim središtima, nego definitivno moraju biti smješteni u njegovoj oklici. Računajte, također, vrijeme i novac potreban da bi uopće došli do aerodroma, a kasnije i s aerodroma do grada u koji ste se uputili. Avionom je putovanje uvjerljivo kraće, ali i skuplje.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Rovinj - Trst

  Krenuvši na put autobusom prolazite cijeli niz predivnih gradova i mjesta. Vožnja autocestom zna biti dosadnjikava, jednolična te čak i naporna pa zato onda kada uđete u kakav grad upijajte, odnosno promatrajte baš sve.

  Putujući od Rovinja do Trst proći ćete: Zagreb, Rijeka, Pula, i Poreč. Iskoristite to vrijeme i uživajte promatrajući ih.

  O Rovinju

  U ovom gradu nemojte smetnuti s uma gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za grad najvažnije definitivno se konzultirajte s domaćinima, tj. pitajte gdje se nalazi kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči. U Rovinju prvo prošećite i vidite centar.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najglasnijem ritmu. Središnjica grada, tj. glavni trg, poslastica je za one željne najvažnijih gradskih događanja.

  Volite li sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web. Ovo je mjesto povijesno gledano zaista bitno poviješću te je prava šteta ne dati si dovoljno vremena za njegovo razgledavanje i upoznavanje.

  O Trstu

  Najvjerojatnije ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja svo zelenilo i svu ljepotu prirode, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolicu, i moderan stil života. Bilo da želite posjetiti skrivene prirodne ljepote, bilo da želite svjedočiti povijesnim ljepotama i diviti se impresivnim građevinskim zdanjima Trst je vaša destinacija.

  Želite li nastaviti putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete za koji trenutak pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako vam je pak želja detaljnije istražili Hrvatsku, razmotrite: Umag, Rijeka, Split, Makarska i Dubrovnik. Za one koji ne ljube toliko plaže i Sunce, već su ljubitelji kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Požega, Samobor, Varaždin, Vukovar i Zagreb.