Autobus - vozni red

07:45 10:25
Date: 27.05.2019.
07:45 10:25
2:40h 0
Učitavanje...
44.45 HRK
1
14:20 19:50
Date: 27.05.2019.
14:20 19:50
5:30h 1
Učitavanje...
152 HRK
1

O putovanju

Iz: Rijeka, HR Za: Ljubljana, SI
Udaljenost
Buses 2
Prosječno trajanje puta 3 h 45 min
Cijena karte od 44.5 HRK

  Rijeka - Ljubljana

  Ovo putovanje je nesumnjivo mirno i udobno. Prelazeći relaciju od Rijeke do Ljubljane slijedi vožnja koja je duga ukupno 116 km.

  Važno je naglasiti da autobus na ruti Rijeka - Ljubljana prelazi tu udaljenost i vodi vas do odredišta u pravilu praktički svaki novi dan. Novoizgrađene ceste, odnosno u glavnini autoceste čine da nemate razloga za brigu pa i da odrijemate za puta.

  Ovu rutu prelaze razni prijevoznici, a u danu prvi na put kreće prijevoznik Črnja tours. Puno autobusnih prijevoznika jamči i više nego dovoljan broj dnevnih autobusnih linija. Autobusi kreću prvi put u danu na svoje putovanje između dva spomenuta grada u 06:30.

  Puno polazaka bez sumnje omogućuje da domaćini i turisti planiraju put u točno određeno vrijeme ali i da prema tom organiziraju svoj prijevoz do apartamana. Valja spomenuti i da autobusni prijevoznici na ovoj konkretnoj relaciji u jednom danu uobičajeno prelaze put 4 puta i to od 06:30 do 16:35.

  Okvirna cijena spomenutog putovanja je 83 HRK. U tijeku prelaska puta autobus napravi stajanje do 2 puta, a za tih pauzi možete popiti brzinsku kavicu iz aparata i porazgovarati sa suputnikom.

  Za slučaj da hoćete na središnji autobusni kolodvor podsjećamo da ste kada dođete tamo u prilici kontaktirati na šalteru za informacije u vezi kakvih nedoumica, kao i za obavijesti, novosti, akcije i novi vozni red. Svoj put busom uz Vollo možete realizirati iz svoje fotelje.

  Lista prijevoznika Rijeka - Ljubljana

  • Črnja tours
  • Panturist d.d.
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Rijeka

  Glavni autobusni kolodvor može, pristignete li ranije od vremena kretanja busa, ponuditi raznovrsnost i brojnost dodatnih sadržaja i usluga. Za one koji se nisu naspavali tu su caffe barovi i fast food objekti u kojima možete predahnuti dok čekate na svoj bus.

  Sitna napomena, osigurajte si kovanice za: garderobu, toalet te eventualno parking, odnosno nemojte sa novčanicom od 200 kuna plaćati cca 3 HRK za uslugu toaleta. Od ostalih kolodvorskih usluga na kolodvoru po potrebi potražite: trgovine mješovitom robom, pekare, bankomate, mjenjačnicu i parking.

  Osigurajte da budete u pravo vrijeme na kolodvoru. Nema nekog smisla da vozač i svi putnici nestrpljivo čekaju samo tebe.

  Putovanje Rijeka - Ljubljana

  Prije nego krenete na put svakako se raspitajte ide li autobus za kojega kupujete kartu autocestom. Informacija o ruti mogla bi vam popraviti, tj. olakšati put.

  Ipak najčešće vrijedi da je putovanje zabavnije krenemo li lokalnim cestama, jer tako smo u prilici promatrati kako žive stanovnici mjesta i gradova paralelno kojih prolazimo. Naime, putovanje autocestom jamči vožnju koja je ugodnija i brža za putnika.

  Lokalnim cestama trebat će vam duže da stignete kamo ste naumili te tim putem nekada i više od jednog sata budete u zaostatku. U redu, istina je da ćete autocestom doputovati prije, budući da vam njom treba otprilike 1 sat.

  Autobusni kolodvor Ljubljana

  Nakon što dođete na autobusni kolodvor svojeg odredišta savjetujemo da stavite svoju prtljagu u garderobu, a u slučaju da je krcata i da nedostaje mjesta pitajte postoji li neko drugo mjesto za odlaganje prtljage u blizini. U Ljubljani odite do obližnjeg birca pa napokon guštajte u novom okruženju i finoj kavi, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak.

  Oprema autobusa na relaciji Rijeka - Ljubljana

  Prije svega, istina je da se u busu nekad nađe i WC za putnike, no, ovo je specifičnost i ne valja se na tu opciju oslanjati. Autobusi na relaciji od Rijeke do Ljubljane opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati priliku priključiti svoj uređaj da se napuni.

  WiFi signal u busu često prilično šteka. Domaći i strani putnici se pokušavaju u isti čas spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do njena pucanja i nemogućnosti korištenja net-a.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Rijeka - Ljubljana

  Najučestalija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Put od Rijeke do Ljubljane pokriven je raznim vozilima. Usporedimo sada autobus s ostalim prijevoznim sredstvima.

  U prvi mah se automobil doima kao savršeno rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što litra goriva drži cijenu, a to definitivno nije izolirani trošak. Govoreći o automobilu ne zaboravimo cestarinu.

  Dakle, nemate mogućnost birati među velikim brojem polazaka, ali ste u situaciji izdvojiti si sate i sate za put. Očita negativnost vlaka jest ta da općenito vrijedi manjak linija i višak sati na putu.

  Nema sumnje, autobus jamči visoku kvalitetu, udobnost, iskustvo vozača i sigurnost vožnje. Prijevoz busom jamči široko povoljne cijene kako jednosmjernih tako i dvosmjernih karata.

  Visina cijene avionske karte ide pod ruku s kraćim vremenom putovanja. Već svi znaju da avionske piste nisu i ne mogu biti u središtima grada, nego moraju biti smješteni izvan njega. Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak do grada s aerodroma.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Rijeka - Ljubljana

  Putujući autobusom prolazite cijeli niz lijepih gradova i mjesta. Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato po ulasku u kakav grad upijajte, odnosno promatrajte baš sve.

  Dobro ih promotrite i usput isplanirajte svoje sljedeće putovanje. Putujući od Rijeke do Ljubljana proći ćete: Zagreb, Villach, Salzburg, i Rosenheim.

  O Rijeci

  U Rijeci prvo razgledajte i tako upoznajte centar. U ovom gradu proučite i gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za turiste obavezne za obići bez zadrške se konzultirajte s mještanima, iliti pitajte gdje je kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom pomalo divljem ritmu. Najvažniji gradski trg poslastica je za one željne najvažnijih gradskih događanja.

  Volite li sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite net. Ovo mjesto obiluje poviješću te je prava šteta ne uzeti si dovoljno vremena za njegovo razgledavanje.

  O Ljubljani

  Bilo da želite posjetiti divne oaze prirode, bilo da želite svjedočiti draguljima povijesti i diviti se impresivnim građevinama Ljubljana je vaše odredište. Bit će da ste birali ovaj grad jer na ponajbolji način spaja netaknuti duh prirode, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsku okolicu, i moderan životni stil.

  Ako bi željeli nastaviti svoje putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete gotovo instant pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako želite detaljnije istražili Hrvatsku, razmotrite: Umag, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik. Za prave zaljubljenike kontinentalnih područja u RH tu su: Požega, Slavonski Brod, Vukovar i Zagreb.