Autobus - vozni red

07:45 15:30
Date: 13.12.2018.
07:45 15:30
7:45h 0
Učitavanje...
177.32 HRK
1
14:20 21:30
Date: 13.12.2018.
14:20 21:30
7:11h 2
Učitavanje...
290 HRK
1
16:00 03:10
Date: 13.12.2018.
16:00 03:10
11:10h 1
Učitavanje...
258.63 HRK
1
23:00 08:00
Date: 13.12.2018.
23:00 08:00
9:00h 1
Učitavanje...
228.99 HRK
1

O putovanju

Iz: Rijeka, HR Za: Vienna, AT
Udaljenost
Buses 4
Prosječno trajanje puta 8 h 33 min
Cijena karte od 177.3 HRK

  Rijeka - Beč

  Ovo putovanje je nesumnjivo mirno i udobno. Na ruti od Rijeke do Beča slijedi vožnja tijekom koje prolazite ukupno 518 km.

  Vrijedi naglasiti da autobus na ruti Rijeka - Beč putuje gotovo svaki novi dan. Nove i sigurne ceste čine da ste bezbrižni, opušteni, ali i da odmorite.

  Spomenutu rutu prelaze mnogobrojni autobusni prijevoznici, a prvi među njima je prijevoznik CROATIA BUS d.o.o. Mnogo prijevoznika jamči mnogo autobusnih polazaka u danu. Busevi prvi put u danu kreću na svoje putovanje od jednog do drugog mjesta u 12:00.

  Puno polazaka bez sumnje omogućuje da si i strani i domaći putnici planiraju put u konkretan sat i vrijeme tako da si prema tom planiraju svoj prijevoz do smještaja. Istaknimo i da autobusni prijevoznici na ovoj konkretnoj relaciji u danu uglavnom voze 4 puta i to od 12:00 do 16:35.

  Prosječna cijena toga puta je 225 HRK. Putujući autobus zastane do 5 puta, a tijekom dotičnih stajanja možete popiti brzinsku kavicu iz aparata i porazgovarati sa suputnikom.

  Svoj put busom uz Vollo možete organizirati iz svoje fotelje. Ukoliko morate na središnji autobusni kolodvor sjetite se da ste ondje u prilici kontaktirati djelatnika u informacijskom uredu u vezi bilo kakvih dvojbi, kao i za akcije, obavijesti i novi vozni red.

  Lista prijevoznika Rijeka - Beč

  • CROATIA BUS d.o.o
  • Črnja tours
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Rijeka

  Za one i prije kretanja iscrpljene tu su caffe barovi i fast food objekti u kojima možete predahnuti dok čekate na svoj bus. Kolodvor za buseve može, stignete li dosta prije od vremena polaska busa, ponuditi raznovrsnost i brojnost vlastitih sadržaja i usluga.

  Sitna napomena, usitnite si novac za: garderobu i toalet, odnosno nemojte sa novčanicom od 100 kuna plaćati npr. 3 HRK za kolodvorski toalet. Od ostalih sadržaja i usluga na kolodvoru po potrebi potražite: bankomate i mjenjačnicu, trgovine mješovitom robom i pekare.

  Vodite računa o tome da na vrijeme budete i čekate na kolodvoru. Nema nekog smisla da vozač i svi putnici nervozno iščekuju tebe.

  Putovanje Rijeka - Beč

  Informacija o ruti mogla bi vam olakšati vožnju. Prije puta bez ikakva suzdržavanja pitajte ide li vaš bus autocestom ili manjim prometnicama.

  Ipak nerijetko vrijedi da je putovanje zanimljivije idemo li lokalnim cestama, jer na taj način smo u prilici promatrati kako žive stanovnici mjesta i gradova paralelno kojih prolazimo. Naime, putovanje autocestom garantira vožnju koja je ugodnija i brža za putnika.

  U redu, istina je da ćete autocestom doputovati brže, budući da vam je idući njom potrebno u prosjeku 5 sati. Starijim cestama trebat će vam više vremena te tim putem nerijetko i preko sat vremena budete u zaostatku.

  Autobusni kolodvor Beč

  U Beču odite do obližnjeg birca pa napokon guštajte u novom okruženju i finoj kavi, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak. Po dolasku na vaše odredište savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate ju na čuvanje u garderobu, a u slučaju da je puna i da više nemaju mjesta pitajte postoji li neka druga garderoba.

  Oprema autobusa na relaciji Rijeka - Beč

  Autobusi na ruti od Rijeke do Beča opremljeni su sa TV prijamnicima i klimom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati mogućnost priključiti svoj smartphone. Prije svega, istina je da se ponekad u busu nađe i toalet, no, ovo je prije iznimka nego pravilo i ne valja se na tu opciju oslanjati.

  Domaći i strani putnici se pokušavaju instant spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do njena pucanja i nemogućnosti korištenja net-a. WiFi mreža u busu nerijetko ne radi kako treba.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Rijeka - Beč

  Najprimjerenija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Put od Rijeke do Beča pokriven je brojnim vozilima. Usporedimo sada autobus s drugim prijevoznim sredstvima.

  Ispočetka se automobil čini kao ponajbolje rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što automobilsko gorivo drži cijenu, a to očigledno nije jedini trošak. Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu.

  Nedostatak vlaka jest ta da općenito vrijedi manjak linija i višak sati na putu. Dakle, ne postoji mogućnost pa da možete birati među hrpom polazaka, ali ste slobodni osigurati si duge sate za put.

  Bus jamči daleko pristupačne cijene svih karata. Nema sumnje, autobus jamči udobnost, visoku kvalitetu i sigurnost vožnje.

  Kratkoću putovanja avionom, nadoknađuje visina cijene. Već svi znaju da piste za slijetanje aviona nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, nego moraju biti izgrađeni izvan njega. Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak do grada s aerodroma.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Rijeka - Beč

  Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato onda kada uđete u kakav grad promatrajte baš sve. Putujući autobusom prolazite veliki broj predivnih gradova i mjesta.

  Putujući od Rijeke do Beč proći ćete: Umag, Novigrad, Poreč, i Rovinj. Iskoristite priliku i promatrajte ih.

  O Rijeci

  U Rijeci prvo posjetite i obiđete centar. U ovom gradu tijekom obilaska posjetite i gradske znamenitosti, a ako niste sigurni po kojima je grad ponajviše poznat bez imalo ustručavanja se konzultirajte s mještanima, odnosno pitajte u kojem je dijelu grada smještena kakva turistička agencija a u okviru se koje mogu dobiti vodiči.

  Središnjica grada, tj. glavni trg, poslastica je za one željne najvažnijih gradskih događanja. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najužurbanijem ritmu.

  Interesiraju li vas sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite internet stranice tog sadržaja. Ovo je područje bogato poviješću te je prava šteta ne dati si dovoljno vremena za obilazak njega.

  O Beču

  Bilo da želite posjetiti krasne komadiće prirode, bilo da želite svjedočiti povijesnim bogatstvima i diviti se impresivnim građevinskim zdanjima Beč je neupitno vaše odredište. Najvjerojatnije ste birali ovaj grad jer na divan način spaja ponajljepše prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okružje grada, i urbani, moderan, stil života.

  Za fanove kontinentalnih područja u RH tu su: Osijek, Požega, Samobor, Varaždin, Vukovar i Zagreb. Ako biste htjeli nastaviti putovati u druge europske destinacije sigurni smo da ćete za koji trenutak pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako biste radije detaljnije istražili Hrvatsku, razmislite o ovima: Umag, Rijeka, Split, Makarska i Dubrovnik.