Autobus - vozni red

03:45 14:05
Date: 23.10.2020.
03:45 14:05
10:20h 1
Učitavanje...
265.02 HRK
1
05:30 16:05
Date: 23.10.2020.
05:30 16:05
10:35h 1
Učitavanje...
265.02 HRK
1
07:00 19:10
Date: 23.10.2020.
07:00 19:10
12:10h 1
Učitavanje...
265.02 HRK
1
11:00 21:00
Date: 23.10.2020.
11:00 21:00
10:00h 14
Učitavanje...
340 HRK
1
11:00 21:00
Date: 23.10.2020.
11:00 21:00
10:00h 14
Učitavanje...
340 HRK
1
11:00 21:00
Date: 23.10.2020.
11:00 21:00
10:00h 0
Učitavanje...
333.26 HRK
1
16:00 02:35
Date: 23.10.2020.
16:00 02:35
10:35h 1
Učitavanje...
408.92 HRK
1
20:00 06:05
Date: 23.10.2020.
20:00 06:05
10:06h 20
Učitavanje...
303 HRK
1

O putovanju

Iz: Pula, HR Za: Split, HR
Udaljenost
Buses 8
Prosječno trajanje puta 10 h 16 min
Cijena karte od 265 HRK

  Pula - Split

  Na ruti ćete provesti nekoliko sati, a pri tom 517 km cestovnog puta ostavljate do vraćanja. Idući iz Pule do Splita čeka vas sigurna vožnja autobusom. Između ova dva grada linija autobusa polazi svakoga dana po 3 puta.

  Autobusni polasci već od 09:30 jamče nam da budemo na kolodvor u dogovoreno vrijeme. Za putovanje nam treba okvirno 5 sati i 6 minuta, a to vrijeme tiho razgovarajte, ili pak gledajte omiljenu seriju na tabletu.

  Od različitih prijevoznika koji prelaze ovu relaciju prvi u danu je prijevoznik CROATIA BUS d.o.o. Velik broj prijevoznika automatski osigurava i pregršt linija za autobuse te imate mogućnost planirati svoj dolazak u Split onda kada vam najbolje odgovara.

  Za vožnje prijevoznik staje u prosjeku 3 puta, a ova stajanja iskoristite da bi glasnije popričali jer napokon nikome ne smetate, ali i kako bi prošetali. Vrijeme vožnje i broj pauzi ovise o busnom prijevozniku i odabiru ceste, a obično se kombiniraju nove i stare ceste kako bi autobusni prijevoznici omogućili klijentima opuštajuću vožnju.

  Kartu za jedan smjer po najpovoljnijoj cijeni u ponudi ima firma CROATIA BUS d.o.o i to po cijeni od 189 HRK. U suprotnosti s time kartu po trenutno najvišoj cifri nudi BRIONI d.d.. Cijena toga puta je 340 HRK.

  Imajte na umu da se popusti uglavnom odobravaju na konkretne kategorije, kao primjerice one za: djecu, studente i umirovljenike. Za dodatne informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata kontaktirajte osobu zaposlenu na šalteru za informacije. Busni kolodvor Pula nudi svojim putnicima da vide, odnosno saznaju novi vozni red, stoga ovdje ističemo tek da prijevozničke tvrtke na liniji polaze od 09:30 do 20:00.

  Lista prijevoznika Pula - Split

  • CROATIA BUS d.o.o
  • BRIONI d.d.
  • Autotrans d.o.o.

  Autobusni kolodvor Pula

  Kad stignete do zgrade kolodvora hodajte koju ulicu dalje kako bi iskusili grad i njegove starosjedioce još ovo kratko vrijeme do polaska autobusa. Uranite li na autobusni kolodvor Pula, nemojte uletiti odmah u prvi birc.

  Za početak ipak, ostavite svoje stvari u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno razmjeniti si kovanice. Kad smo već kod kolodvora nije uzalud osigurati si i koju kunu više za potrebe toaleta, jer nije zabavno sa 200 kn plaćati toalet cca 3 kune.

  Naime, u okolici kolodvora smješten je veliki broj raznih usluga. Zaista, svega oko kolodvora ima, preko pekarnica sve do pošte. Jednom kada se riješite kofera, a za slučaj da vam se ne pije kava potražite si kakav fast food i ondje uživajte do busa.

  Putovanje Pula - Split

  Veliki broj autobusa u Split upada za okvirno 5 sati. Imate li alternativu, odnosno opciju birajte prijevoznika po tome ide li autocestom i to zato jer je put njom sigurniji te ćete na taj način brže doći.

  Vrijeme na putu ovisi o prometnici kojom stižete, ali sasvim očito i o usputnim stajalištima. Ode li vozač na pauzu na stanici za benzin ovo najčešće uzima petnaestak minuta, točnije za toliko oduljuje vaš dolazak u Split.

  Naglašavamo da su cijene najosnovnijih potrepština za put očito skuplje na ovim stajalištima u odnosu na klasične kvartovske dućane pa sumnjamo da ćete u veliki shopping. No, tijekom stajanja barem imate dovoljno vremena da nesmetano porazgovarate sa svojim suputnikom.

  Autobusni kolodvor Split

  Autobusni kolodvor svojim domaćinima i gostima pruža mogućnost da predahnu u jednome od obližnjih birceva i usput si nabave kakav fini zalogaj. Po dolasku na kolodvor stavite kovčege u garderobu i slobodni razgledajte grad, ili pak mjesto u koje ste pristigli pa pri tom svakako obiđite i razgledajte i kulturno-povijesne znamenitosti te glavni trg u Splitu.

  Zaustavite stalne stanovnike i saznajte o mogućnostima pronalaska zabavnih gradskih događanja. Naposljetku, po pronalasku apartmana vratite si prtljagu iz garderobe i krenite putem do sobe, a kada se smjestite možete praktički bilo što i to onako kako želite, primjerice, nakratko sjesti pa obići centar, odnosno prošetati gradom pa zadovoljni odspavati.

  Oprema autobusa na relaciji Pula - Split

  Prijevoznici teže međunarodnim standardima kod opremanja autobusa pa kvalitetna oprema nije neko iznenađenje. Autobusi koji prometuju na liniji od Pule do Splita opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati odličnu priliku priključiti svoj smartphone.

  WiFi mreža u busu je nešto na što se nije mudro prejako oslanjati, jer je nerijetko signal preopterećen zbog velikog broja ljudi u vozilu. Neki autobusi imaju i toalet, međutim, ovo je prije iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte previše na tu mogućnost.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Pula - Split

  Najčešća prijevozna sredstva na ovoj ruti su: osobni automobil, autobus, vlak i avion. Relacija Pula - Split pokrivena je svakakvim vozilima, pa sada slijedi usporedba busa s drugim vozilima.

  Vlastiti automobil se može činiti kao najbolje moguće rješenje za prijevoz, ali kod njega pitanje isplativosti dobiva na važnosti prisjetimo li se da je iznosu za gorivo potrebno dodati cijenu cestarine. Vlak nije nezamjenjivo rješenje jer praktički nužno znači odabir između nekoliko raspoloživih linija, a osim tog su karte za vlak bez zabune skuplje. Uz ponudu povoljnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi priliku za izbor između gomile dnevnih polazaka te bezbrižnost i sigurnost tijekom vožnje.

  Negativnost aviona je ta što kada sletite morali bi se pozabaviti prijevozom do središta grada, naime, zračne luke se obično nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz ćete dodatno platiti. Zračna razdaljina je prilično manja u odnosu na cestovnu i to je velika prednost aviona u usporedbi s busem, no putovanje avionom znači proći skuplje u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Pula - Split

  U svakom slučaju, vozite li se busom prolazite različita mjesta i gradove. Putujući od Pule do Split proći ćete: Rovinj, Bale, Vodnjan, i Raša. Kad putujete slobodni ste promatrati okolinu, pri tom je nebitno što nećete stati u svakom od tih mjesta super je promatrati ih kroz svoj prozor, jer tako brzo dobijete ideju o novom gradu kojega želite obići.

  O Puli

  Prije svega, kad stignete u Pula prvo se sjednite na tren, a za to je lounge bar super izbor budući da tamo možete polako popiti kavu. Grad ćete pobliže upoznati na način da njime šetate pa ga s time na umu upoznajte. Ne koristite uobičajeni javni prijevoz, jer ste došli upoznati Pula, a da biste to i ostvarili morat ćete se malo umoriti.

  Kazališta, muzeji i galerije stanice su u Puli na kojima dodatno proširujete svoje vidike pa zavirite u njih i otkrijte bogatstva koja skrivaju da bi postali bogatiji za dijelove nekih davnih povijesti i načina života. Svakako, gradski centar prvo je što treba vidjeti, a tek kad njega obiđete slijede ostale stare i one novije znamenitosti Pule.

  Ako ste gladni prošetajte do glavne gradske ulice, jer ćete u njoj naići na svakojake restorane - primjerice, preko tradicionalno-domaćih sve do meksičkih i kineskih.
  Grad Pula se nalazi u blizini sljedećih gradova: Trieste, Rijeka, Sv. Anton, Koper, i Dekani.

  O Splitu

  U Splitu i njegovoj okolici ćete pronaći puno prekrasne prirode i parkova. Split je za mnoge goste grada velika želja i davni san pa radi toga predlažemo da se čim prije uputite u njegovo upoznavanje i istraživanje. Ovaj grad je veoma bogat poviješću i kulturom - sve od crkvi i drugih sakralnih objekata do građevina i galerija koje progovaraju o sadašnjosti.

  Preko parkova i igrališta pa do divlje prirode i usamljenih, dalekih, kutaka - sve ovaj grad ima. Ne, ne postoji to što Split nema, a sve to što ima bi se trebalo otkriti.

  Pod uvjetom da ste iole poduzetni sigurni ste i bez turističkih pratitelja. Naime, vodiči u Splitu nisu nužni.

  Za sve dvojbe obratite se zaposleniku u uredu za informacije, jer je on najidealnija osoba za saznati: vozni red, novosti, točne informacije i akcije. Mozgate li o tome gdje produljiti svoje putovanje predlažemo ove destinacije van RH: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina).
  Grad Split je okružen sljedećim gradovima: Zaton, Šibenik, Brodarica, Tučepi, i Makarska.