Autobus - vozni red

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Plitvička jezera i Zadar.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Plitvička jezera, HR Za: Zadar, HR
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Plitvička jezera - Zadar

  Između ova dva grada linija autobusa polazi svakodnevno po 2 puta. Na ruti ćete provesti tek nekolicinu sati, a tijekom kojih ceste ostavljate iza sebe. Na putu iz Plitvičkih jezera do Zadra čeka vas mirna vožnja autobusom.

  Vrijeme putovanja je oko 00 minuta, a to vrijeme tiho razgovarajte, odnosno zurite kroz prozor. Autobusni polasci već od 10:55 osiguravaju nam da se nacrtamo na cilj u zacrtano vrijeme.

  Puno prijevoznika trenutačno garantira i gomilu linija za autobuse te imate mogućnost tempirati svoj dolazak u Zadar onda kada vam treba. Od mnogobrojnih tvrtki koje prelaze ovu relaciju prvi u danu je prijevoznik CROATIA BUS d.o.o.

  Kod prelaženja puta bus staje u prosjeku 2 puta, a ova stajanja iskoristite da bi kupili sendvič i sok, ali i kako bi prošetali. Trajanje vožnje i količina pauzi ovise o prijevozničkoj tvrtki i odabiru puta, a u glavnini se kombiniraju nove i stare ceste kako bi poduzeća omogućila putnicima mirnu vožnju.

  Jednosmjernu kartu po najnižoj cijeni putnicima nudi firma CROATIA BUS d.o.o i to po cijeni već od 85 HRK. Kontra toga kartu po sada najvišoj cifri prodaje Autoherc. Cijena spomenutog putovanja je 94 HRK.

  Za nove informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata potražite i pitajte zaposlenika zaduženog za informacije. Sjetite se da se popusti uglavnom odobravaju na pojedine kategorije, kao što su one za: djecu, studente i umirovljenike. Autobusni kolodvor Plitvička jezera nudi svojim gostima da upoznaju novi vozni red, prema tome ovdje ističemo tek da autobusi na liniji idu od 10:55 do 23:40.

  Lista prijevoznika Plitvička jezera - Zadar

  • CROATIA BUS d.o.o
  • Autoherc

  Autobusni kolodvor Plitvička jezera

  Kad stignete do zgrade kolodvora prošećite koju ulicu dalje kako bi upijali grad i njegove domaćine još ovo kratko vrijeme. Ako dođete ranije na autobusni kolodvor Plitvička jezera, ne ulazite odmah u prvi birc.

  Prije toga, ostavite kofere u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno razmjeniti si kovanice. Kad smo već kod kolodvora pametno je osigurati si i koju kunu više za potrebe naplate WC-a, jer nije neka fora sa novčanicom od 100 kn plaćati toalet manje od 5 HRK.

  Naime, u okolici kolodvora smjestio se ogroman broj različitih usluga. Zaista, svega oko kolodvora ima, preko manjih restorana do pošte. Kad se riješite prtljage, a u slučaju da vam se ne pije kava potražite si kakav restoran i ondje guštajte do kretanja.

  Putovanje Plitvička jezera - Zadar

  Imate li mogućnost birajte poduzeće po tome ide li autocestom i to zato što je put njom lagodniji i sigurniji te ćete na taj način brže doći. Veliki dio autobusa u Zadar dolazi za otprilike 00 minuta.

  Vrijeme na putu ovisi o tipu ceste kojom putujete, ali sasvim očito i o usputnim stajalištima. Odluči li se vozač stati na benzinskoj postaji ovo u pravilu oduzima desetak minuta, točnije za toliko oduljuje vaš dolazak u Zadar.

  No, tijekom stajanja barem imate sasvim dovoljno vremena da pojedete kakvu sitnicu i popijete kavu iz aparata. Napominjemo da su cijene najosnovnijih potrepština za put vidljivo skuplje na ovakvim i sličnim stajalištima u odnosu na obične gradske dućane pa sumnjamo da ćete u veliku kupnju.

  Autobusni kolodvor Zadar

  Glavni autobusni kolodvor svojim domaćinima i gostima pruža mogućnost da zasjednu u jednome od obližnjih restorana i usput si priskrbe kakav slasan zalogaj. Po dolasku na kolodvor ostavite kovčege u garderobu i slobodni razgledajte grad, tj. mjesto u koje ste pristigli pa pri tom svakako obiđite i razgledajte i gradske znamenitosti te središnji trg u Zadru.

  Zaustavite i upoznajte domaćine i saznajte o mogućnostima pronalaska zabavnih gradskih događanja. Kakogod, po pronalasku hotela dignite si kovčege iz garderobe i krenite pravcem hostela, a kada se smjestite možete što god i to kako god želite, primjerice, ubiti oko pa u život, odnosno ići u život pa kasnije nadoknaditi san.

  Oprema autobusa na relaciji Plitvička jezera - Zadar

  Tvrtke za prijevoz autobusom teže međunarodnim standardima kod opremanja busa pa kvalitetna oprema nije za čuditi se. Autobusi koji prometuju na liniji od Plitvičkih jezera do Zadra opremljeni su sa TV prijamnicima i klimom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete biti u mogućnosti priključiti svoj tablet.

  Neki autobusi imaju i toalet, ipak, ovo je više iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte sasvim na tu mogućnost. WiFi net u busu je nešto na što se nije mudro apsolutno oslanjati, jer je nerijetko signal zagušen zbog puno turista u autobusu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Plitvička jezera - Zadar

  Na ovoj je relaciji najčešće riječ o sljedećim prijevoznim sredstvima: osobni automobil, autobus, vlak i avion. Linija Plitvička jezera - Zadar pokrivena je raznim vozilima, pa u ovisnosti o tome slijedi usporedba busa s drugim oblicima prijevoza.

  Vlak nije sretno rješenje jer praktički nužno podrazumijeva izbor između svega par potencijalnih linija, a osim tog su karte za vlak očigledno skuplje. Uz ponudu jeftinih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi odabir između mnogo dnevnih polazaka te visoku razinu sigurnosti vožnje. Osobni ili unajmljeni automobil se može činiti kao odlično rješenje za prijevoz, ali kod njega pitanje isplativosti uzima maha prisjetimo li se da je cijeni za gorivo potrebno dodati onu za cestarinu.

  Mana aviona je ta što kada sletite trebali bi se pozabaviti prijevozom do središta grada, naime, avionske luke se uglavnom nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz ponovno košta. Zračna udaljenost je dosta manja u odnosu na cestovnu i to je poštena prednost aviona u usporedbi s busem, no putovanje avionom znači proći skuplje u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Plitvička jezera - Zadar

  Kad putujete u prilici ste promatrati okolinu i područja koja ostavljate za sobom, pri tom je nebitno što nećete stati u svakome od njih divno je promatrati ih kroz prozor autobusa, jer tako lako dobijete ideju o potencijalnom novom gradu kojega ćete vidjeti. U svakom slučaju, putujući busom prolazite mnogobrojna mjesta i gradove. Putujući od Plitvičkih jezera do Zadar proći ćete: Osijek, Đakovo, Vrpolje, i Velika Kopanica.

  O Plitvičkim jezerima

  Grad ćete najbolje upoznati ukoliko njime šetate pa ga s time na umu obiđite i upoznajte. Zaboravite uobičajeni javni gradski prijevoz, jer ste došli upoznati Plitvička jezera, a da biste to i uspjeli ostvariti morat ćete se malo rekreirati. Prije svega, po stizanju u Plitvička jezera za početak se odmorite, tj. predahnite, a za to je kafić najispravniji izbor budući da ondje možete polako popiti svoje piće.

  Svakako, gradski centar na samom je vrhu popisa, a tek kad njega obiđete slijede sve ostale povijesne znamenitosti Plitvičkih jezera. Kazališta, muzeji i galerije lokacije su u Plitvičkim jezerima na kojima saznajete još više pa zavirite u njih i otkrijte bogatstva koja skrivaju da bi postali bogatiji za dijelove nekih dalekih povijesti i načina života.


  Grad Plitvička jezera je okružen sljedećim gradovima: Bihać, Zadar, Preko, Kali, i Bibinje. Ako ste gladni uputite se do glavne gradske ulice, jer ćete oko nje naići na svakojake restorane - od mediteranskih pa do meksičkih.

  O Zadru

  Zadar je za mnoge turiste velika nepoznanica ili mjesto o kojem su čuli od drugih pa iz tog razloga predlažemo da se što prije uputite u njegovo upoznavanje i istraživanje. Ovaj grad je “natrpan” poviješću i kulturom - sve od crkvi i drugih sakralnih objekata do suvremenijih sadržaja i gradskih novina. U Zadru i oko njega ćete pronaći puno gotovo magično lijepe prirode i parkova.

  Ne, ne postoji to što Zadar nema, a sve to što ima trebalo bi se obići. Zelenilo, vode, igrališta i divna zdanja - sve ovaj grad ima.

  Ukoliko ste bar malo odvažni moći ćete i bez turističkih pratitelja. Naime, vodiči u Zadru nisu apsolutno neophodni.

  Za sva pitanja obratite se uredu za informacije, jer je on savršena osoba za saznati: točne obavijesti, vozni red i akcije. Dvojite li o tome gdje produljiti svoje putovanje predlažemo ove destinacije u Europi: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina).
  Grad Zadar je u blizini gradova: Bihać, Zaton, Šibenik, Brodarica, i Knin.