Autobus - vozni red

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Plitvička jezera i Trogir.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Plitvička jezera, HR Za: Trogir, HR
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Plitvička jezera - Trogir

  Idući iz Plitvičkih jezera do Trogira čeka vas mirna vožnja autobusom. Na relaciji ćete provesti tek nekolicinu sati, a paralelno kojih ceste ostavljate u prošlosti. Između ova dva grada linija autobusa polazi svaki dan po 2 puta.

  Put traje u prosjeku 00 minuta, a to vrijeme slušajte glazbu, ili pak pratite promet. Autobusni polasci već od 10:55 osiguravaju nam da stignemo na odredište u zacrtano vrijeme.

  Od različitih prijevoznika koji prelaze ovu relaciju prvi u danu je prijevoznik CROATIA BUS d.o.o. Brojnost prijevoznika instant jamči i pregršt linija za buseve te ste slobodni planirati svoj dolazak u Trogir kad god vam to najviše paše.

  Kod prelaženja puta bus staje u prosjeku 2 puta, a ova stajanja iskoristite da bi pojeli taj čips koji ste si ponijeli, ali i kako bi obavili toalet. Tijek vožnje i količina stajanja ovise o autobusnom prijevozniku i odabiru između novih i starih cesta, a obično se kombiniraju nove i stare ceste kako bi prijevoznici omogućili turistima mirnu vožnju.

  Za jedan smjer kartu po najmanjoj cijeni daje tvrtka CROATIA BUS d.o.o i to po cijeni već od 120 HRK. U suprotnosti s time kartu po najvišoj cijeni u ponudi ima Autoherc. Cijena dotična puta je 133 HRK.

  Sjetite se da se popusti najčešće odobravaju na pojedine kategorije, kao na primjer za: djecu, studente i umirovljenike. Za sveobuhvatnije informacije i usluge, točne obavijesti, novosti i cijene karata tražite zaposlenika koji je zadužen za informacije. Busni kolodvor Plitvička jezera nudi svojim turistima da dobiju na uvid novi vozni red, prema tome ovdje izuzimamo tek da autobusna poduzeća na liniji voze od 10:55 do 23:40.

  Lista prijevoznika Plitvička jezera - Trogir

  • CROATIA BUS d.o.o
  • Autoherc

  Autobusni kolodvor Plitvička jezera

  Kad stignete do zgrade kolodvora krenite koju ulicu dalje kako bi upijali grad i njegove stanovnike još ovo malo vremena. Ako dođete ranije na autobusni kolodvor Plitvička jezera, ne idite odmah u prvi kafić.

  Prije toga, ostavite kovčege u garderobi, a za što je, pogađate, potrebno razmjeniti si kovanice. Kad smo već kod kolodvora nije uzalud osigurati si i koju kunu više za potrebe odlaska u toalet, jer nije najpristojnije sa 200 kn plaćati toalet 2-3 kn.

  Naime, oko kolodvora nalazi se golem broj raznovrsnih usluga. Zaista, svačeg oko kolodvora ima, preko fast food objekata pa do pošte. Kada se riješite kofera, a za slučaj da vam se ne pije kava potražite si kakav fast food i ondje odmorite do kretanja.

  Putovanje Plitvička jezera - Trogir

  Najveći dio autobusa u Trogir upada za oko 00 minuta. Imate li priliku birajte prijevozničku tvrtku po tome ide li autocestom i to zato jer je put njom sigurniji i udobniji te ćete na taj način brže biti u svome smještaju.

  Odluči li se vozač stati na benzinskoj stanici ovo u pravilu iziskuje od 10 do 15 minuta, točnije za toliko produljuje vaš dolazak u Trogir. Vrijeme na putu ovisi o cesti kojom se vozite, ali sasvim očito i o usputnim stanicama.

  No, tijekom stajanja barem imate sasvim dovoljno vremena da pojedete kakvu sitnicu i popijete kavu iz aparata. Naglašavamo da su cijene grickalica i suvenira osjetno skuplje na ovakvim stajalištima u odnosu na regularne dućane pa sumnjamo da ćete u shopping.

  Autobusni kolodvor Trogir

  Po dolasku na kolodvor predajte kovčege u garderobu i slobodni razgledajte grad, ili mjesto u koje ste stigli pa pri tom svakako razgledajte i kulturno-povijesne znamenitosti te glavni trg u Trogiru. Busni kolodvor svojim gostima pruža mogućnost da predahnu u jednome od obližnjih birceva i usput si nabave kakav primamljiv zalogaj.

  Zaustavite i upoznajte stalne stanovnike i raspitajte se o mogućnostima pronalaska zanimljivih sadržaja. Konačno, po pronalasku prenoćišta dignite si kofere iz garderobe i krenite putem do hotela, a nakon što se smjestite možete bilo što i to na koji god način želite, primjerice, odspavati pa prošetati, odnosno ići u život pa kasnije nadoknaditi san.

  Oprema autobusa na relaciji Plitvička jezera - Trogir

  Autobusi koji prevoze putnike od Plitvičkih jezera do Trogira opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati priliku priključiti svoj mobitel. Autobusna poduzeća teže međunarodnim standardima prilikom opremanja busa pa kvalitetna oprema nije za čuditi se.

  Neki autobusi imaju i WC, ipak, ovo je češće iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte znatnije na tu mogućnost. WiFi mreža u busu je nešto na što se nije mudro potpuno oslanjati, jer je nerijetko signal prezagušen zbog velikog broja korisnika u busu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Plitvička jezera - Trogir

  Na ovoj se liniji najčešće radi o sljedećim prijevoznim sredstvima: osobni automobil, autobus, vlak i avion. Relacija Plitvička jezera - Trogir pokrivena je raznim oblicima prijevoza, pa slijedi evo usporedba busa s ostalim prijevoznim sredstvima.

  Uz ponudu pristupačnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi odabir između velikog broja svakodnevnih kretanja te sigurnost i udobnost vožnje. Auto se može činiti kao idealno rješenje za prijevoz, ali kod njega problem isplativosti dobiva na važnosti padne li nam na pamet da je iznosu za gorivo potrebno dodati cijenu cestarine. Vlak nije idealno rješenje jer uglavnom znači odabir između samo par raspoloživih linija, a osim tog su karte za vlak osjetno skuplje.

  Minus aviona je ta što kada sletite trebali bi se pozabaviti prijevozom do grada, naime, luke za avione se uglavnom nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prijevoz ćete dodatno platiti. Zračna udaljenost je poprilično manja u odnosu na cestovnu i to je stvarna prednost aviona nad busem, no ići avionom znači potrošiti više novca u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Plitvička jezera - Trogir

  U svakom slučaju, za vožnje autobusom prolazite mnogobrojna mjesta i gradove. Putujući od Plitvičkih jezera do Trogir proći ćete: Osijek, Đakovo, Vrpolje, i Velika Kopanica. Kad se vozite busom slobodni ste promatrati okolicu, pri tom je nebitno što nećete stati u baš svakom od njih divno je promatrati ih kroz autobus, jer tako lako dobijete ideju o drugom gradu kojega bi htjeli upoznati.

  O Plitvičkim jezerima

  Ne koristite uobičajeni javni gradski prijevoz, jer ste došli upoznati Plitvička jezera, a da biste to i uspjeli morat ćete se malo umoriti. Grad ćete najvjernije upoznati ako njime šetate pa ga s time na umu obiđite i upoznajte. Prije svega, po dolasku u Plitvička jezera prvo se odmorite, a za to je gradski kafić vjerojatno najbolji izbor budući da posjetivši ga možete mirno popiti svoj sok ili što već pijete.

  Svakako, gradski centar prvo je što treba vidjeti, a tek kad njega obiđete slijede sve druge povijesne i umjetničke znamenitosti Plitvičkih jezera. Brojne galerije i muzeji stanice su u Plitvičkim jezerima na kojima dodatno proširujete svoje vidike pa zakoračite u njih da bi postali bogatiji za dijelove nekih davnih povijesti i načina života.

  Ako ste gladni uputite se do glavne gradske ulice, jer ćete oko nje naići na svakojake restorane - sve od domaćih sve do kineskih.
  Grad Plitvička jezera se nalazi u blizini sljedećih gradova: Bihać, Zadar, Preko, Kali, i Bibinje.

  O Trogiru

  Trogir je za mnoge turiste velika i davna želja pa zato predlažemo da se iz ovih stopa uputite u njegovo upoznavanje i istraživanje. U Trogiru i njegovoj blizini ćete pronaći puno krasne prirode i parkova. Ovaj grad je veoma bogat poviješću i kulturom - sve od sakralnih i kulturnih spomenika do zapanjujućih novih zdanja.

  Divna gradska zdanja, glavni trg, zelenilo i vode - sve ovaj grad ima. Ne, nema toga što Trogir nema, a sve to što ima treba otkriti.

  Naime, vodiči u Trogiru nisu posve nužni. Ukoliko ste imalo poduzetni moći ćete i bez turističkih pratitelja.

  Promišljate li o tome gdje produljiti svoje putovanje predlažemo ove destinacije u susjednim zemljama: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Sarajevo (Bosna i Hercegovina).
  Grad Trogir je okružen sljedećim gradovima: Bibinje, Kukljica, Zaton, Šibenik, i Brodarica. Za sve dvojbe i specifična pitanja obratite se uredu za informacije, jer je on najidealnija osoba za saznati: akcije, novosti i vozni red.