Autobus - vozni red

06:20 07:55
Date: 13.12.2018.
06:20 07:55
1:35h 7
Učitavanje...
50 HRK
1
14:00 15:35
Date: 13.12.2018.
14:00 15:35
1:35h 4
Učitavanje...
50 HRK
1

O putovanju

Iz: Opatija, HR Za: Trieste, IT
Udaljenost
Buses 2
Prosječno trajanje puta 1 h 35 min
Cijena karte od 48.3 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Opatija - Trst

  Ovo putovanje je nesumnjivo mirno i sigurno. Na putovanju od Opatije do Trsta slijedi vožnja koja je duga ukupno 68,7 km.

  Važno je naglasiti da autobus na ruti Opatija - Trst polazi u pravilu praktički svaki novi dan. Nove ceste čine da ste bezbrižni, opušteni, ali i da odmorite.

  Prvi busevi u danu polaze na svoje putovanje od jednog do drugog mjesta u 06:20. Značajan broj prijevoznika osigurava mnogo linija na ruti između kojih onda možete birati. Spomenutu rutu prelaze razni busni prijevoznici, a prvi u danu kreće prijevoznik Autotrans d.o.o..

  Spomenimo i da autobusne tvrtke na ovdje opisanoj ruti u danu uglavnom prelaze put 4 puta i to od 06:20 do 14:00. Puno polazaka omogućava da si i strani i domaći putnici planiraju put u točno određeni sat tako da si prema tom planiraju svoj prijevoz do hotela.

  Okvirna, odnosno prosječna cijena dotična putovanja je 43 HRK. Dok putuje autobus staje do 7 puta, a u tim pauzama možete popiti brzinsku kavicu iz aparata i porazgovarati sa suputnikom.

  Ukoliko hoćete na autobusni kolodvor podsjećamo da ste ondje u prilici kontaktirati djelatnika na šalteru za informacije u vezi kakvih nedoumica, kao i za akcije, novosti i obavijesti. Svoj put autobusom uz Vollo možete planirati iz praktički svog kreveta.

  Lista prijevoznika Opatija - Trst

  • Autotrans d.o.o.
  • Črnja tours
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Opatija

  Kolodvor za autobuse može, pristignete li dosta prije od vremena kada vam bus kreće, ponuditi uistinu gomilu dodatnih sadržaja i usluga. Za one koji se nisu naspavali tu su fast food objekti u kojima na brzinu utažite glad pa produžite dalje do obližnjeg caffe bara.

  Od ostalih kolodvorskih usluga na kolodvoru po potrebi potražite: pekarnicu, trgovinu, kao i bankomate i mjenjačnicu. Sitna napomena, osigurajte si kovanice za: WC i garderobu, odnosno nemojte sa 100-200 HRK plaćati kojih 3 HRK za uslugu toaleta.

  Nema nekog smisla da svi ostali putnici i vozač nestrpljivo čekaju samo tebe. Vodite računa o tome da na vrijeme budete i čekate na kolodvoru.

  Putovanje Opatija - Trst

  Uoči puta potrudite se saznati, odnosno pitajte ide li bus kojega birate manjim lokalnim cestama ili autocestom. Informacija o ruti mogla bi vam popraviti, tj. olakšati vrijeme na putu.

  Ipak obično vrijedi da je putovanje zabavnije i manje jednolično putujemo li lokalnim cestama, jer na taj način smo u prilici razgledavati kako su raspoređena sela i gradovi kojima prolazimo i kako izgledaju te kako tamošnji stanovnici žive. Naime, putovanje autocestom jamči vožnju koja je brža i sigurnija za putnika.

  Nema sumnje da ćete autocestom putovati manje, budući da vam je idući njom potrebno otprilike 1 sat. Nekadašnjim rutama trebat će vam više vremena te tim putem nerijetko i preko sat vremena budete u zaostatku.

  Autobusni kolodvor Trst

  U Trstu prošetajte do obližnjeg kafića pa se zasjednite i popijte u miru svoju kavu, a onda dolazi vrijeme da obiđete smještaj, smjestite se i započnete svoju avanturu. Po pristizanju na vaš autobusni kolodvor savjetujemo da kofere predate u garderobu, a u slučaju da je skroz popunjena istražite postoji li neka druga garderoba.

  Oprema autobusa na relaciji Opatija - Trst

  Prije svega, istina je da se nekad u autobusu nađe i toalet, no, ovo je rijetkost i ne valja se na tu opciju oslanjati. Autobusi na liniji od Opatije do Trsta opremljeni su sa TV prijamnicima i klimom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete biti u prilici priključiti svoj tablet.

  WiFi signal u busu često prilično šteka. Domaći i strani turisti se pokušavaju instant spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do nemogućnosti korištenja usluge.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Opatija - Trst

  Najznačajnija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion. Usporedimo sada autobus s ovdje iznesenim sredstvima za prijevoz. Put od Opatije do Trsta pokriven je mnogobrojnim vozilima.

  Govoreći o automobilu imajmo na umu cestarinu. Isprva se automobil doima kao savršeno rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što gorivo drži cijenu, a to uistinu nije izolirani trošak.

  Dakle, niste si slobodni birati među praktički zavidnim brojem svakodnevnih polazaka, ali ste slobodni i u prilici osloboditi si puste sate za put. Očita negativnost vlaka jest ta da je broj linija osjetno manji, a putovanje osjetno dulje.

  Busni prijevoz jamči svima pristupačne cijene svih karata. Nema sumnje, autobus jamči udobnost, visoku kvalitetu i sigurnost vožnje.

  Već svi znaju da aerodromi nisu i ne mogu biti u gradskim centrima, nego moraju biti izgrađeni u njegovoj široj okolici. Koliko je putovanje avionom kraće, toliko je skuplje. Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak do grada s aerodroma.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Opatija - Trst

  Vozeći se autobusom prolazite veliki broj divnih mjesta i gradova. Vožnja autocestom zna biti dosadna i jednolična pa zato po ulasku u kakav grad upijajte baš sve.

  Dobro ih promotrite i usput isplanirajte svoje sljedeće putovanje. Putujući od Opatije do Trst proći ćete: Rijeka, Pasjak, Starod, i Kozina.

  O Opatiji

  U Opatiji prvo posjetite i obiđete centar. U ovom gradu tijekom obilaska posjetite i gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su za grad najvažnije bez zadrške se konzultirajte s s ondašnjim ljudima, ili pitajte gdje je kakva turistička agencija a u okviru se koje mogu dobiti vodiči.

  Glavni gradski trg poslastica je za one željne neprestane gradske vreve. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najživljem ritmu.

  Preferirate li obići sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web stranice tog sadržaja. Ovo je mjesto bogato poviješću te je prava šteta ne ukrasti si dovoljno vremena za obilazak njega.

  O Trstu

  Vjerujemo da ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja svo zelenilo i svu ljepotu prirode, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsko okružje, i urbani ovdašnji životni stil. Bilo da želite posjetiti krasne komadiće prirode, bilo da želite svjedočiti povijesnim ljepotama i diviti se impresivnim građevinskim zdanjima Trst je za vas najbolja destinacija.

  Ako biste htjeli nastaviti putovati u druge europske destinacije sigurni smo da ćete bez imalo frke pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako rađe želite detaljnije istražili Hrvatsku, tu su: Umag, Rijeka, Split, Makarska i Dubrovnik. Za prave zaljubljenike kontinentalnih područja u RH tu su: Delnice, Osijek, Samobor, Varaždin i Zagreb.