Autobus - vozni red

08:10 10:25
Date: 27.05.2019.
08:10 10:25
2:15h 0
Učitavanje...
44.45 HRK
1

O putovanju

Iz: Opatija, HR Za: Ljubljana, SI
Udaljenost
Buses 1
Prosječno trajanje puta 2 h 0 min
Cijena karte od 44.5 HRK

Bus prijevoznici na ovoj liniji

  Opatija - Ljubljana

  Ovo putovanje je nesumnjivo udobno, ali i sigurno. Na putovanju od Opatije do Ljubljane slijedi vožnja koja je duga ukupno 111 km.

  Vrijedno je naglasiti da autobus na ruti Opatija - Ljubljana kreće u pravilu gotovo iz dana u dan. Moderne ceste, odnosno u glavnini autoceste čine da budete opušteni i da se odmorite za putovanja.

  Tu liniju prelaze mnogobrojni autobusni prijevoznici, a u danu je prvi prijevoznik Črnja tours. Prvi autobusi u danu počinju svoje putovanje od jednog do drugog mjesta u 06:45. Veliki broj autobusnih poduzeća nudi znatan broj ruta.

  Istaknimo i da autobusna poduzeća na dotičnoj ruti tijekom dana najčešće voze 3 puta i to od 06:45 do 16:55. Puno polazaka na najbolji mogući način omogućava da si svaki putnik planiraju put u točno određeni sat pa da si prema tom dogovore svoj prijevoz do hotela, tj. apartmana.

  Putujući autobus zastane do 1 puta, a tijekom dotičnih stajanja možete kupiti kakvu sitnicu poput suvenira za prijatelje, čipsa, čokolade i sl.. Okvirna cijena tog putovanja je 61 HRK.

  Za slučaj da inzistirate na busni kolodvor sjetite se da ste tamo u prilici upitati djelatnika na šalteru za informacije u vezi kakvih specifičnih pitanja, kao i za akcije, novosti i obavijesti. Svoj put busom uz Vollo možete planirati iz vlastita doma.

  Lista prijevoznika Opatija - Ljubljana

  • Črnja tours
  • Panturist d.d.
  • Flixbus

  Autobusni kolodvor Opatija

  Za konstantno pospane tu su mnogobrojni kafići idealni za kratki espresso. Autobusni kolodvor može, dođete li puno prije od vremena polaska autobusa, ponuditi brojnost svojih sadržaja i usluga.

  Brzinska napomena, pripremite si sitan novac za: WC i garderobu, odnosno nemojte sa 200 HRK plaćati kojih 3 HRK za toalet. Od ostalih kolodvorskih usluga na kolodvoru po potrebi potražite: pekarnicu, trgovinu, kao i bankomate i mjenjačnicu.

  Nije neka fora da vozač i ostali putnici čekaju samo tebe. Obratite pažnju na to da se vratite i budete na vrijeme na kolodvoru.

  Putovanje Opatija - Ljubljana

  Informacija o liniji mogla bi vam olakšati put. Uoči putovanja bez ikakva suzdržavanja pitajte ide li bus kojega birate manjim lokalnim cestama ili autocestom.

  Naime, putovanje autocestom osigurava vožnju koja je sigurnija, udobnija i brža za putnika. Ipak nerijetko vrijedi da je putovanje zanimljivije krenemo li lokalnim cestama, jer tim putem smo u prilici promatrati kako izgledaju mjesta paralelno kojih prolazimo i kako tamošnji stanovnici provode svoje dane.

  Nema sumnje da ćete autocestom doputovati brže, budući da vam njom treba u prosjeku 1 sat. Cestama koje su lokalne trebat će vam više te tim putem nerijetko čak preko sat vremena budete u zaostatku.

  Autobusni kolodvor Ljubljana

  Po dolasku na autobusni kolodvor savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate ju na čuvanje u garderobu, a za slučaj da je krcata, tj. da nema mjesta pitajte postoji li oko kolodvora druga garderoba kojom bi se mogli poslužiti. U Ljubljani odite do obližnjeg kafića pa odahnite i popijte kavicu, a onda dolazi vrijeme da vaša avantura u novom gradu počne.

  Oprema autobusa na relaciji Opatija - Ljubljana

  Prije svega, istina je da se u pokojem autobusu nađe i WC za putnike, no, ovo je specifičnost i ne valja se na tu opciju oslanjati. Autobusi na ruti od Opatije do Ljubljane opremljeni su sa TV prijamnicima i klimom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati odličnu priliku priključiti svoj uređaj da se napuni.

  WiFi signal u busu nije najbolji, odnosno nerijetko šteka. Turisti se pokušavaju automatski spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do njena pucanja i nemogućnosti korištenja net-a.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Opatija - Ljubljana

  Usporedimo sada autobus s drugim sredstvima za prijevoz. Put od Opatije do Ljubljane pokriven je raznovrsnim vozilima. Najznačajnija prijevozna sredstva na liniju su ova: automobil, autobus, vlak i avion.

  Govoreći o automobilu imajmo na umu cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što benzin drži cijenu, a to apsolutno nije izolirani trošak. Isprva se automobil doima kao bez premca najbolje rješenje.

  Očita negativnost vlaka jest ta da je oskudan broj dostupnih linija, a ogroman broj sati na putu. Dakle, nemate mogućnost birati među praktički zavidnim brojem svakodnevnih polazaka, ali ste slobodni odvojiti si duge sate za put.

  Prijevoz autobusom jamči svima pristupačne cijene jednosmjernih i dvosmjernih karata. Nema sumnje, autobus jamči sigurnost i udobnost prilikom vožnje.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban da biste došli do aerodroma, a potom od njega do smještaja. Avionom je putovanje kraće je i skuplje. Jasno je i već svi znaju da avionske piste nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, no moraju biti izgrađeni izvan njega.

  Gradovi i mjesta koja prolaze autobusi na liniji Opatija - Ljubljana

  Vozeći se autobusom prolazite veliki broj mirnih i poviješću bogatih gradova i mjesta. Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato onda kada uđete u kakav grad promatrajte baš sve.

  Dobro ih promotrite i usput isplanirajte svoje sljedeće putovanje. Putujući od Opatije do Ljubljana proći ćete: Pula, Rovinj, Poreč, i Rijeka.

  O Opatiji

  U Opatiji prvo razgledajte i tako upoznajte centar. U ovom gradu proučite i gradske znamenitosti, a ako niste sigurni koje su ponajviše bitne bez zadrške se konzultirajte s tamošnjim stanovnicima, tj. pitajte gdje se nalazi kakva turistička agencija u kojoj se mogu dobiti vodiči.

  Najvažniji gradski trg poslastica je za one željne neprestane gradske vreve. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najživljem ritmu.

  Zanimaju li vas sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web. Ovo je područje bogato poviješću te je prava šteta ne uzeti si dovoljno vremena za njegovo obilaženje.

  O Ljubljani

  Bilo da želite posjetiti skrivena prirodna blaga, bilo da želite svjedočiti djelićima povijesti i diviti se velebnim građevinama Ljubljana je za vas najbolja destinacija. Bit će da ste birali ovaj grad jer na odličan način spaja prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolicu, i moderan životni stil.

  Ako biste htjeli nastaviti svoje putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete bez imalo frke pronaći svoju destinaciju na Vollo.hr, a ako želite detaljnije istražili Hrvatsku, razmotrite: Umag, Rijeka, Split, Makarska i Dubrovnik. Za prave zaljubljenike kontinentalnih područja u RH tu su: Delnice, Osijek, Samobor, Varaždin i Zagreb.