Autobus - vozni red

00:30 09:30
Date: 04.03.2021.
00:30 09:30
9:00h 4
Učitavanje...
135 HRK
1
01:30 09:30
Date: 04.03.2021.
01:30 09:30
8:00h 4
Učitavanje...
185 HRK
1
07:45 15:01
Date: 04.03.2021.
07:45 15:01
7:16h 1
Učitavanje...
218 HRK
1
15:45 23:01
Date: 04.03.2021.
15:45 23:01
7:16h 1
Učitavanje...
190 HRK
1
19:00 01:50
Date: 04.03.2021.
19:00 01:50
6:50h 0
Učitavanje...
379.03 HRK
1
23:45 07:01
Date: 04.03.2021.
23:45 07:01
7:16h 1
Učitavanje...
218 HRK
1

O putovanju

Iz: Munich, DE Za: Zagreb, HR
Udaljenost
Buses 7
Prosječno trajanje puta 6 h 25 min
Cijena karte od 134 HRK

  Munich - Zagreb

  Munich (München) i Zagreb dijeli 545.96 km, a prosječno dnevno na toj liniji vozi 10 autobusa. Jasno, bitno je naglasiti okvirno vrijeme trajanja putovanja. Ono je naime u prosjeku preko 6 h.

  Svakoga dana prvi autobus za Zagreb iz Municha (Münchena) polazi u 7:45 h ujutro. Potom slijedi minimum od kojih sedam vožnji toga dana i naposljetku posljednji polazak u danu. Taj bus polazi u 23:45 h, a u Zagreb stiže u 7:01 h ujutro. Volite li vozeći se u busu drijemati ovaj je polazak za to kao stvoren.

  Vezano uz trajanje puta, najbrže ćete iz Municha (Münchena) do Zagreba doći odaberete li polazak u 18:45 h. S njime ste u Zagrebu u 2:00 h. Prijevoznik je Panturist, a vremenski mu za ovu vožnju treba 7 h i 15 min.

  Suprotno tome, najsporije do konačne destinacije stižete autobusom tvrtke Croatia Bus. Dotična linija zakazana je za 19:30 h. Nakon vožnje duge 8 h i 55 min te uz dva usputna stajanja bit ćete na svome cilju.

  Cijene jednosmjernih karata Munchen - Zagreb kreću se od 137,00 HRK, tj. 18,41 EUR pa do trenutno najvišeg u iznosu od 245,00 HRK, odnosno 32,92 EUR. Trebate li dvosmjernu kartu informirajte se o eventualnim popustima na šalteru za informacije pri autobusnom kolodvoru. Uglavnom se na povratne smjerove odobrava popust. Ovdje saznajte detalje vezane uz vozni red, nove ponude, kao i okvirni dolazak u Zagreb. Rezervacija i kupnja se, pak, mogu obaviti na prodajnim šalterima.

  Dodajmo i da promet za putovanja obično teče glatko. Izuzetak su tek period godišnjih odmora i predblagdansko razdoblje.

  Lista prijevoznika M-ZG

  • AP Imotski - Autoherc
  • Croatia Bus d.o.o.
  • Panturist d.d.

  Autobusni kolodvor Munich

  Glavni se autobusni kolodvor Munich (München) nalazi u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora. Međusobno blizu smješteni kolodvori odlična su vijest za putnike koji koriste kombinirani prijevoz. Ako ste jedan od njih imate sreće.

  Ipak, dolazite li u Munich busom pripazite, odnosno prije PUTA provjerite s prijevoznikom je li to baš taj kolodvor na kojemu silazite. Naime, nije rijetkost da u Munichu busevi staju na drugim stajalištima/kolodvorima u gradu.

  Stane li zaista za putovanja na ovome stajalištu, nemate problema u slučaju gladi i žeđi. Taj se glavni kolodvor smjestio u središtu grada. Ondje po dolasku odaberite neki od mnogobrojnih kafića, trgovina, odnosno restorana kako bi zadovoljili svoje potrebe.

  Želite li se odmah uputiti dalje prema svome smještaju - nema problema. Naime, javni gradski prijevoz u ovome gradu funkcionira odlično. Informacije radi, nećete li ga iz bilo kojeg razloga koristiti uvijek ste slobodni uzeti TAXI.

  Putovanje Munich - Zagreb

  Distanca Munich (München) - Zagreb iznosi cca 550 km. Busom će za prelazak te kilometraže od polaska trebati period duži od 6 h. Put se svojim najvećim dijelom odvija autocestom. Idući prema Zagrebu uglavnom prolazite prekrasne, živopisne, krajolike.

  Razgledavanje gradova i mjesta po putu zaboravite. Naime, činjenica da se vozite autocestom znači da nećete prolaziti urbane sredine koje uključuju gusta prometna čvorišta, česta skretanja s puta i obilaženja.

  Ne brinite. Po dolasku u Zagreb neće vam nedostajati urbanih sredina. Upravo suprotno, s obzirom da je već sam kolodvor smješten nedaleko centra odmah ćete upasti u vrvu ljudi i različitih događaja.

  Shodno udaljenosti, busevi će na svome putu nesumnjivo stati minimalno jedanput. Obično je to do maksimalno tri puta. Predlažemo da vrijeme stanke, uglavnom 10-15 minuta, iskoristite za kraću šetnju, kavu, odnosno kakav sendvič. Trebate li za puta na WC, a računajte da ćete na putu od preko 6 h gotovo neophodno trebati, pripremite kovanice.

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Na autobusnom kolodvoru u Zagrebu imate sve eventualno potrebne sadržaje. Od dućana s mješovitom robom, Hrvatske pošte, bankomata, kafića i pekarnica do toaleta, garderobe i parkinga.

  Smješten na aveniji Marina Držića 4, Autobusni kolodvor Zagreb (AKZ), čini svojevrsna vrata u centar. Od njega treba svega desetak minuta tramvajem da biste došli do popularnog Tomislavca. U okviru se pak njega nalaze Glavni željeznički kolodvor i Importane centar.

  Blizina je željezničkog kolodvora odlična trebate li na vlak. Dok Importane centar pruža prvu mogućnost za shopping u Zagrebu. Ondje su smješteni doslovce razno razni dućani. Od onih s odjećom i obućom sve do pet shopa i urarnica.

  Oprema autobusa na liniji Munich - Zagreb

  Uvjeti autobusa koji prometuje na liniji Munchen - Zagreb pomalo se razlikuju, a te se razlike u prvome redu tiču prijevoznika. No, s obzirom na to da se svaki od njih trudi održati korak sa svjetskim standardima svi su busevi opremljeni klima uređajem, prostorom za odlaganje prtljage smještenim iznad sjedala i TV prijamnicima.

  Na tim prijamnicima vozač katkada odluči pustiti film za putnike kojima to pak pomogne skratiti vrijeme provedeno na putu. Naravno, ovo ovisi i o željama osoba u busu.

  Sukladno trendovima, većina buseva nudi i besplatan WiFi. Na njega se pak nije mudro oslanjati u slučaju da bez interneta “ne možete”. Zbog velikog broja putnika koji se istovremeno pokušavaju spojiti i služiti ovom uslugom nerijetko dolazi do zagušenja signala.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Munich - Zagreb

  Kvalitetna opremljenost, iskustvo vozača, udobnost i pristupačnost cijene karata temeljni su razlozi radi kojih je autobus na relaciji Zagreb - Munich (München) najbolji mogući odabir. Autobus je zasigurno udobnija i povoljnija opcija od nekih koje ćemo u nastavku iznijeti.

  Putuje vam se avionom? Cijene karata u jednom smjeru iznose od 1500 do 2000 kuna. U eurima je to od 201.52 EUR do 268.69 EUR. Nedostatak aviona je smještaj izvan grada pa u tom slučaju trebate neki prijevoz do centra. Shodno tome, smanjena zračna razdaljina definitivno bude nadoknađena vremenom potrebnim za check in i dolaskom do grada s obzirom na to da je aerodrom smješten izvan istoga.

  Odlučite li se na auto ovo je prilično zahtjevna kilometraža koja iziskuje koncentriranost i odmornost vozača. Sati vožnje automobilom isključivo odgovaraju njegovim istinskim ljubiteljima. No, s većinom to ipak nije slučaj u pitanju automobila.

  Uostalom, računajte na tek nešto manje od 500 kuna potrošenog goriva. Dodate li tome cestarinu i najam auta u slučaju da nemate vlastiti, jasan je razlog prednosti autobusu.

  Vlak bi se na ovome putovanju mogao činiti najboljom opcijom. Neosporivo je specifično iskustvo, a uz to polazi svakodnevno. Cijena dvosmjerne, iliti povratne karte za vlak  kreće se oko 105 EUR za dnevnu rutu.

  Pored toga, plaćate li dvosmjernu autobusnu kartu po najskupljoj cijeni, ona će iznositi cca 65 EUR. Ušteda za istu liniju u iznosu od 40 EUR, slažete se, i nije loša. Ne vjerujete da je ovo moguće? Pregledajte cjenik, odnosno pretražite web.

  Gradovi i mjesta kojima prolaze autobusi na liniji Munich - Zagreb

  Idući do Zagreba nekoliko je opcija u ovisnosi se kojih mijenjaju gradovi i mjesta mimo kojih prolazite tijekom putovanja. No, najčešća opcija prijevoznika, uključuje prolaženje paralelno ovim mjestima i gradovima: Salzburgu, Klagenfurtu, Bledu, Ljubljani i Novom Mestu.

  Salzburg je barokni gradić kojega upotpunjuju katedrala, tvrđava Hohensalzburg i dvorci. Naprijed spomenutu tvrđavu možete vidjeti s gotovo svakog kutka u gradu, a njena se ljepota ističe noću. Posebnost ovog austrijskog gradića je rodna kuća Wolfganga Amadeusa Mozarta. Ona je nedvojbeno jedno od najdražih odredišta mnogobrojnih turista.

  Klagenfurt je gradić koji se obično obilazi u sklopu jednodnevnih izleta za Minimundus, tj. grad minijaturnih građevina. U njemu razgledajte: katedralu sv. Trojstva, Alter Platz, sv. Egid i Neuer platz s fontanom zmaja.

  Bled se vrlo jednostavno da opisati kao raj za turiste. To je, naime, prostor divne, predivne, prirode čiji je glavni adut samo Bledsko jezero. Unajmite brod i vozeći se upijate neodoljivu ljepotu slovenskih Alpi.

  Slovenska metropola, Ljubljana, najveći je grad u državi. U njoj, uz glavni trg i mnogobrojne mostove, vrijedi posjetiti: Filipov dvorec i Kresiju, Robbovu fontanu i baroknu crkvu sv. Nikole. Naglasimo da Ljubljana ima svoj najpoznatiji most. Riječ je o Tromostovju smještenom u njenom centru.

  Novo Mesto je središte Dolenjske u Sloveniji. Svojevrsni je industrijski centar u kojem se razvijaju i dominiraju kemijska, kozmetička i farmaceutska industrija.

  O Munichu

  Munich (München) ima 1,3 milijuna stanovnika te nosi nadimak “najsjeverniji talijanski grad”. Posebno je poznat po ’weissbier’ pivu i Oktoberfestu, ali tome se slobodno može dodati i kvalitetno uređen javni prijevoz, biciklističke staze, niska stopa kriminala i visoka stopa nataliteta.

  Oktoberfest je najveći sajam na svijetu, a koji se svake godine održava upravo u ovome gradu. Dolazak rijeka turista uglavnom je povezan s ovim događajem. Jeste li se ikada zapitali zbog čega se naziva po mjesecu listopadu kada se većim dijelom održava u rujnu? Razlog tome je povijesni. Naime, prvi se put sajam održao 12. listopada davne 1810.

  ’Weissbier’ pivo ne radi se od pšenice, a specifično je po tome što se zbog različitog proizvodnog procesa, koji ne uključuje pasterizaciju, brzo kvari. U ovome treba tražiti razlog izostanka izvoza izvan Njemačke, ali i u neke dijelove zemlje.

  Neovisno Oktoberfestu i pivu, Munich (Munchen) obiluje znamenitostima koje vrijedi vidjeti. Trg Marienplatz, sat kucalica Glockenspiel i palača pravde Justizpalast pravi su primjer toga.

  Naposljetku, Munich (München) je i savršen za doživjeti i biti dijelom stapanja različitih kultura. Ovome su velikim dijelom razlog studenti koji se u München slijevaju iz različitih dijelova svijeta.

  O Zagrebu

  Zagreb je hrvatska metropola i njen najveći i najmnogoljudniji grad. S jedne se strane smješta pod obronke Medvednice, a s druge uz obalu Save. Posebno je zanimljiv po mnogobrojnim kvartovima koji, posebno posljednjih godina, teže tome da svoje stanovnike osiguraju svime potrebnim na uskom kvartovskom području, stoga gotovo da i nemaju potrebu izlaziti izvan njih osim u školu/na posao i u noćne izlaske.

  Naime, kvartovi su dobro opremljeni osnovnim školama, vrtićima, parkovima za djecu, parkovima za pse, livadama, dućanima (bilo manjim kvartovskim, bilo onim velikih trgovačkih lanaca), kafićima, bankama i bankomatima, poštom i dr.

  Ipak, centar se dvojako dijeli na: Gornji i Donji dio. Gornjim gradom dominiraju Markov trg i crkva sv. Marka, a donjim Trg bana Josipa Jelačića i Zagrebačka katedrala. S druge strane, onima koji preferiraju prirodu predlažemo posjet jezeru Jarun ili Bundek. Ljubitelji kulture i umjetnosti dobrodošli su u nekom od kazališta, umjetničkih galerija i muzeja.

  Zanima li vas daljnje istraživanje u Hrvatskoj predlažemo ove destinacije: Rijeka (poznata luka), Pula, NP Plitvička jezera, Split, Zadar, Šibenik, Makarska, Dubrovnik, Varaždin, Osijek i Požega. Nas su predloženi gradovi i mjesta oduševili svaki na sebi svojstven način.

  Novosti, podaci i vaša autobusna karta čekaju, između ostalog, i na Vollo stranici, tj. mobilnoj aplikaciji. U slučaju dodatnih nejasnoća, imate li već odabranu kartu, kontaktirajte dotičnog prijevoznika.

  Slijedi li vam nova vožnja iz Zagreba za Munich (München), ne brinite. Shodno nekoliko svakodnevnih polazaka defintivno nećete ostati bez svoje autobusne karte. Trk na Vollo, provjerite raspoložive linije i putujte bezbrižno. Uostalom, našim smo cijenama bliski čak i studentskim džepovima. (Barem nastojimo.)