Autobus - vozni red

04:45 07:01
Date: 04.03.2021.
04:45 07:01
2:16h 0
Učitavanje...
75 HRK
1
07:10 09:30
Date: 04.03.2021.
07:10 09:30
2:21h 0
Učitavanje...
72 HRK
1
10:30 12:45
Date: 04.03.2021.
10:30 12:45
2:15h 0
Učitavanje...
70 HRK
1
10:30 12:45
Date: 04.03.2021.
10:30 12:45
2:15h 0
Učitavanje...
70 HRK
1
10:30 12:45
Date: 04.03.2021.
10:30 12:45
2:15h 0
Učitavanje...
70 HRK
1
12:39 15:01
Date: 04.03.2021.
12:39 15:01
2:22h 0
Učitavanje...
75 HRK
1
18:00 20:20
Date: 04.03.2021.
18:00 20:20
2:20h 0
Učitavanje...
68.16 HRK
1
19:20 21:35
Date: 04.03.2021.
19:20 21:35
2:15h 0
Učitavanje...
70 HRK
1
20:45 23:01
Date: 04.03.2021.
20:45 23:01
2:16h 0
Učitavanje...
75 HRK
1

O putovanju

Iz: Ljubljana, SI Za: Zagreb, HR
Udaljenost
Buses 9
Prosječno trajanje puta 2 h 15 min
Cijena karte od 68.2 HRK

  Ljubljana - Zagreb

  Ljubljana – Zagreb ima na desetke dnevnih autobusnih linija. Cijene su različite i ovise od autoprijevoznika koji nudi uslugu prijevoza, te niza drugih faktora, poput vremena polaska i sl. Vrijeme koje ćete provesti u autobusu na relaciji Ljubljana – Zagreb je između 1 sat i 40 minuta pa do 2 sata i 20 minuta za udaljenost od 142 km

  Svi autobusi koji voze na relaciji Ljubljana – Zagreb su moderno opremljeni te većina ima klimu i slobodan pristup internetu, a neki u ponudi imaju i TV, toalet i piće.

  Autobusni kolodvor u Ljubljani se nalazi u neposrednoj blizini Željezničke stanice u samom centru Ljubljane, a njen uži gradski centar je dovoljno mali da se može proći pješice, pa se stoga ne treba čuditi mnogobrojnim stranim jezicima odnosno turistima koji se mogu čuti dok šećete Ljubljanom.

  Autobusni kolodvor Zagreb je smješten 10tak minuta udaljenosti s gradskim prijevozom od centra grada i dobro je opremljen dodatnim sadržajem poput pekarnica, kafića, kioska s dnevnim tiskom i sl.  S obzirom da su i Zagreb i Ljubljana glavni gradovi država Slovenije i Hrvatske, turistički, kulturni i svaki drugi sadržaji su u ovim gradovima više nego dostupni.

  Lista prijevoznika LJ-ZG

  • Croatia Bus d.o.o.
  • Črnja Tours d.o.o.
  • Panturist d.d.
  • Puntamika line d.o.o.

  Autobusni kolodvor Ljubljana

  Autobusni kolodvor Ljubljana je glavni kolodvor u Sloveniji. Autobusna i željeznička stanica su smještene u samom centru Ljubljane, gdje je u neposrednoj blizini i sam simbol grada, Zmaj, odnosno Zmajski most iz 1819. godine. Kolodvor datira još iz 1961. godine i ima 33 perona. 

  Ovaj kolodvor se nalazi u neposrednoj blizini Željezničke stanice te je stoga veliko olakšanje svim putnicima koji putuju različitim transportnim prijevozom. 

  Najjednostavnija kupovina karata za međunarodni prijevoz Ljubljana – Zagreb je preko Vollo aplikacije, ali ako ipak inzistirate na „starom“ načinu rezervacija karata za autobusne linije sve informacije možete dobiti u Info centru na telefonski broj 1991.

  Ljubljana nudi mnogo svojim posjetiteljima, a centar je vrlo blizu autobusnog kolodvora.  Ljubljana je grad u kojem se uvijek dobro osjećate, osobito dok šetate starim dijelom grada promatrajući građevine iz prošlih vremena, moderne kafiće, katedralu sv. Nikole, pravoslavnu crkvu sv. Ćirila i Metodija, gradsku vijećnicu, park Tivoli, brojne mostove i mnogo drugih interesantnih mjesta.

  Već je spomenuto da je ovo najveći kolodvor u Sloveniji i kao takav je dobro povezan kako s unutargradskim prijevozom tako i s unutardržavnim i međunarodnim prometom poput: Pula, Rijeka, Zadar, Split, Osijek i mnogeidrugi europski centri poput: Trst, Beč i sl. 

  Putovanje Ljubljana - Zagreb

  Put na relaciji Ljubljana – Zagreb je relativno kratak i traje u prosjeku oko 2 sata, a vozni red putovanja na ovoj relaciji je jako čest. Budući da se ovom rutom povezuju dva glavna grada, dvije države, koje su obje u EU, ne treba se brinuti oko cesta i njihove održavanosti. 

  Povezanost Ljubljane i Zagreba je jako dobra preko brzih cesta i autocesta.

  Na ovoj relaciji nema niti jednog zaustavljanja na drugim autobusnim kolodvorima pa tako kad se jednom smjestite u autobus bit ćete sigurni da vas nitko i ništa neće ometati dok ne stignete do svog odredišta. Eh, da, bilo bi dobro da odete u toalet i osvježite se prije no što sjednete u autobus, upravo iz razloga što tijekom ove vožnje nema niti jednog zaustavljanja na drugim autobusnim kolodvorima.

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Kao i kolodvor u Ljubljani tako i Autobusni kolodvor Zagreb svoje početke bilježi od 1961. godine.

  Autobusni kolodvor Zagreb ima 44 autobusna perona, te kao najveći kolodvor u Hrvatskoj pruža i najbolju povezanost unutar Hrvatske i prema svim susjednim zemljama i europskim centrima.

  Budući je ovo glavni kolodvor u Zagrebu onda nije teško zamisliti i da je opremljen sa svime onime što jednom putniku treba za ugodno putovanje, poput kupovine sendviča, soka ili vode, dnevnog tiska i sl. Zagrebački autobusni kolodvor ima garderobu gdje se mogu odložiti stvari dok ste u kafiću ili ste otišli u toalet kako bi se osvježili prije, odnosno nakon puta.

  Oprema autobusa na relaciji Ljubljana - Zagreb

  Većina, a vrlo vjerojatno i svi autobusi koji voze na relaciji Ljubljana - Zagreb imaju klimu, besplatan pristup internetu, TV te u pojedinim autobusima i utičnice za punjenje mobitela ili laptopa. 

  Neki autobusni prijevoznici u svom autobusu imaju toalet, a neki pored svega navedenoga nude i kavu odnosno ne naplaćuju prtljagu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Ljubljana - Zagreb

  Troškovi autobusne karte u jednom smjeru iznose od 6,72 EUR do 13,9 EUR, što ovisi od vremena polaska i niza drugih faktora. S obzirom da su i Ljubljana i Zagreb glavni gradovi Slovenije i Hrvatske mnogi će pomisliti da put između ove dvije destinacije skrate avionom.

  No, jeste li sigurni da će to putovanje biti kraće (pri tom mislim na utrošeno vrijeme), a potom, jeste li sigurni da će sve to biti jeftinije? Svi autobusi koji voze na ovoj relaciji su novije proizvodnje i samim tim moderni, a autobusni prijevoznici ulažu maksimum u svoju ponudu kako bi svaki putnik na putovanju između Ljubljane i Zagreba uistinu uživao.

  Gradovi i mjesta kojima prolaze autobusi na liniji Ljubljana - Zagreb

  Budući da autobusi ovu relaciju uglavnom voze po autocesti A2 na ovoj relaciji najčešće nema stajanja. Veća mjesta kroz koja prolazite su Samobor u Hrvatskoj i Novo Mesto u Sloveniji. Svakako uživajte u prekrasnom krajoliku kroz koji prolazite.

  Samobor je grad s dobro očuvanom starom gradskom jezgrom i turističkom tradicijom.  Ovo je srednjovjekovni gradić, barokne arhitekture koji se nalazi na samoj granici Hrvatske i Slovenije. Mnogo je toga što valja vidjeti u Samoboru, ako ćemo pravo reći, cijeli je grad šaroliki muzej koji valja vidjeti. 

  Najznačajnije građevine nalaze se u najužoj gradskoj jezgri grada Samobora. Ako se budete šetali Samoborom ne zaboravite da je Samobor daleko poznat po svojoj gastronomiji, a u ponudi je najpoznatija češnjovka, te kotlovina od divljači ili pastrva ili pak dobro znane Samoborske kremšnite.

  Novo Mesto je okruženo brdima u zagrljaju rijeke Krke. Ovdje je priroda bila izdašna, pa je Novo Mesto poznato po prirodi, tradiciji i kulturi koju će svaki posjetitelj doživjeti već na prvi pogled. Ovdje su pored rijeke Krke i njezine riječne doline, dobro poznati mlinovi i dvorci koji se stapaju s krajolikom, te brojni vinogradi. U samom gradu se nalaze brojni kulturni spomenici i veliko arheološko bogatstvo.

  O Ljubljani

  Za početak, ono što već znate, Ljubljana je glavni grad Slovenije i slovi za jedan od manjih glavnih gradova u Europi. Odlikuje ju poseban šarm, a to očito prepoznaju i mnogi turisti koje ćete vidjeti na svakom koraku dok se šećete Ljubljanom.  Najbolji put za upoznavanje Ljubljane je preko središnjeg dijela grada od Prešernova trga i spomenika, franjevačke crkve Marijina Uznesenja

  Sa središnjim trgom ste na odličnoj lokaciji za daljnje razgledavanje grada poput zgrada Centralne ljekarne ili Hauptmanove kuće te najpopularnijeg i najljepšeg mosta na rijeci Ljubljanici, TromostovjaZa ovaj most su vezane mnoge legende, ali o tome drugi put.

  Ljubljana je školski primjer grada koji živi na rijeci i to je neizostavni dio života svakog Ljubljančanina ili putnika koji boravi u Ljubljani. Pored ovog mosta treba spomenuti i druge poput Trnovski, Zmajski i Čevljarski most koje ćete upoznati vožnjom brodićem po rijeci.

  Ulaz u staru gradsku jezgru čine Filipov dvorec i Kresija. Najbitniji trg u starom gradu je Mestni trg gdje možete vidjeti Gradsku vijećnicu (Mestna hiša) iz 18. stoljeća te Robbovu fontanu (Robbov vodnjak) koja predstavlje svoje tri rijeke: Savu, Krku i Ljubljanicu.

  Kulturnjaci koji dolaze u Ljubljanu uživat će u Narodnoj galeriji Slovenije i Modernoj galeriji Ljubljane gdje su izložena djela najvećih slovenskih umjetnika.  Ljubljana je ugošćuje i Ljubljanski filmski festival i Festival svjetske muzike Druga godba.

  Možda je Ljubljana mali grad s tek oko 300,000 stanovnika koji bez problema možete proći pješice ili na biciklu, ali nemojte ju podcjenjivati ili olako shvatiti.  I, da, hrana, definitivno probajte burek s krajnjskom kobasicom koji je na ovim prostorima jako popularan.

  O Zagrebu

  Znamo da se ponavljamo kao papagaji, ali ipak. Dakle, osnovne činjenice koje su vezane uz grad Zagreb. Zagreb je glavni grad Republike Hrvatske i najveći je grad u Hrvatskoj s preko milijun stanovnika. Posjetitelji su oduševljeni kulturnim naslijeđem Zagreba i svim njegovim znamenitostima, kojih uistinu ima mnogo.  Razni događaji, festivali urbane glazbe, sajmovi i mnoge druge manifestacije privlače brojne turiste svaki dan u Zagreb.

  Zagreb je jedan od onih gradova koji su iznimno prijateljski nastrojeni za pješake tj. za Zagreb se može reći da je pješačko-prijateljski grad, također. Ovo se osobito odnosi na sami centar grada gdje se nalaze brojni trgovi i ulice koje su u pješačkoj zoni.

  Ako ste u Zagrebu, svakako prošetajte od željezničke stanice odnosno autobusnog kolodvora do glavnog zagrebačkog trga, te posjetite Trg kralja Tomislava, Zagrebački arheološki muzej, Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti, Modernu galeriju i park Zrinjevac.

  A kada ste došli do glavnog trga i pođete šetati Gornjim gradom Zagreba, svakako posjetiti Katedralu, najveću sakralnu građevinu te Kamenita vrata, obiđite trg Sv. Marka i istoimenu crkvu s jedinstvenim „oslikanim“ krovom koja je zaštitni znak Zagreba i nalazi se na većini razglednica.  Na trgu Sv. Marka nalaze se palače u kojoj je Hrvatski sabor, te Banski dvori, bivša rezidencija guvernera Hrvatske, a današnje sjedište Hrvatske vlade. 

  Zagreb je proglašen top destinacijom u vrijeme Adventa, pa ako ste u studenom ili prosincu u Zagrebu svakako prošetajte Božićnim sajmom, zagrijte se uz šalicu tople čokolade ili kuhanim vinom, počastite se nekom slatkom delicijom svojstvenoj samo Zagrebu i još mnogo toga.

  Odlučite li se na povratak iz Zagreba za Ljubljanu definitivno obiđite tamošnje mostove i galerije, a imate li sreće možda vas zahvati i neki od ranije spomenutih festivala.