Polasci

Autobusni kolodvor Zürich

Adresa Ausstellungsstrasse 5
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Zürich

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Zürichu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do autobusnog kolodvora u Zürichu, smještenog na adresi Limmatstrasse 28, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji se užurbano trude da bi došli na svoja odredišta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati velika gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Uopće neupitno najbolje bi bilo da zakažete TAXI prijevoz da vas pokupi ispred hotela/hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je prvo stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Za pretpostaviti je da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI automobil ili je nepostojeća, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja košta skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije toga provjerite iznos vožnje na internetu, jer ćete tako nesumnjivo proći povoljnije, odnosno tako možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu najjeftinijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, trebate li na toalet informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za toalet i garderobu si pripremite kovanice, budući da u glavnini ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a izgledno je da će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je na putovanju jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spakirati za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izreći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i sl.. Kada ste na šalteru za infromacije pitajte, tj. provjerite: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite oko kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste maločas stigli u grad bit će najbolje da se prvo smjestite i riješite prtljage, a zatim krenete u obilazak i upoznavanje Züricha. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si kupite nešto za jesti. Onaj birc kojega ste ugledali po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već sav grad vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u prvom kafiću. Za vas koji imate par sati prije kretanja autobusa idealno je da pustite kofere u garderobu, a nakon tog da jednostavno po definitivno zadnji put razgledati Zürich.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se dosjetiti svega. Promatrajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite prtljage u kakvoj garderobi, ili pak u vašoj unajmljenoj sobi idealno je vrijeme za razgledavanje grada Züricha. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada prespavati te sate što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Zürich i definitivno isplanirate otpustiti se dalje odabranim putem, naš je prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. Ako ste završili s obilaskom Züricha, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Freiburg, Basel, Kehrsatz, Bern, Winterthur i mnogi drugi.

  Pored veoma važnih znamenitosti u tim gradovima, posebice ljeti, dočekuju interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti dodatni razlog da u niti jednom trenutku ne požalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najjefitnijih karata možete naći konkretno preko našeg servisa Vollo.

  Naposljetku, uvijek se možete odlučiti na putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam pruža priliku lakše snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.