Polasci

Autobusni kolodvor Zrenjanin

Adresa Pančevačka
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Zrenjanin

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Zrenjaninu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do glavnog autobusnog kolodvora u Zrenjaninu, smještenog na adresi Pančevačka, najjednostavnije se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji hrle da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra znatna gužva po gradu i užoj okolici.

  Bez ikakve sumnje ponajbolje bi bilo da naručite TAXI prijevoz da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama trenutno najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini za vas slobodan taksi ili je nema, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, slobodno se prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz ranije provjerite cijenu vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete ugovoriti vožnju kod u tom trenutku uvjerljivo najjeftinijeg TAXI prijevoznika. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja ispadne više od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, želite li što prije na toalet ured za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu i toalet imajte u pripremi kovanice, budući da uglavnom ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i tome slično. U informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte.

  Taj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na kolodvor za buseve upravo je to mjesto na kojem turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do polaska autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga kupite nešto za prizalogajiti. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se opustite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u pošteni obilazak Zrenjanina.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili smatrate da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, predahnite u caffe baru u blizini. Za vas koji imate par sati uoči kretanja autobusa kao stvoreno je da spremite svoju prtljagu u garderobu, a tada odete po definitivno zadnji put obići, tj. razgledati Zrenjanin.

  Gledajte i upijajte ljude i njihov grad, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i nemojte sada uzalud potratiti taj period što imate još ispred sebe na pladnju. Nakon što se riješite stvari u garderobi autobusnog kolodvora, tj. u vašem smještaju idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Zrenjanina.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pretpostavimo da ste na samom kraju s obilaskom Zrenjanina, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Beograd, Timişoara, Novi Sad, Szeged, Subotica i razni drugi. Kad obiđete i dosadi vam Zrenjanin i zaželite otpustiti se dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predlažemo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek.

  Za sve te destinacije neke od cijenom najnižih karata imate priliku kupiti točno preko našeg Vollo-a. Osim bitnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, lako obraduju visoko interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam pruža priliku lakše snalaženje po mjestu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Za kraj, uvijek se možete odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.