Polasci

Autobusni kolodvor Žepče

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Žepče

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Žepčeu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija. Do glavnog autobusnog kolodvora u Žepčeu, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tijekom ranih jutarnjih sati značajna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini TAXI stajalište raspitajte se kod mještana. Nesumnjivo super bi bilo da pozovete i naručite TAXI prijevoz da dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini slobodan TAXI automobil ili nepostoji, ili u centar ni ne smiju prometna vozila. Velika je vjerojatnost da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja dođe skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako bez sumnje proći jeftinije, odnosno tako možete pozvati i dogovoriti prijevoz kod u tom trenutku uvjerljivo najjeftinijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, trebate li u WC informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti. Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije baš fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a izgledno je da će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi povratak i sl.. Kada ste na šalteru za infromacije provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Taksisti koje vidite oko kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste tek stigli u grad savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a zatim krenete u razgledavanje i upoznavanje Žepčea. Onaj birc kojega ste vidjeli po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si uzmite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati prije polaska autobusa najbolje je da smjestite kofere u garderobu, a nakon tog da odete po posljednji put razgledati Žepče.

  Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog, baš svakog, detalja. Promatrajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i nećete sada potratiti to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad. Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u garderobi autobusnog kolodvora, tj. u sobi koju ste si rezervirali pravo je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Žepčea.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Žepče i definitivno isplanirate otpustiti se dalje drugim putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. Ako ste pri kraju s obilaskom Žepčea, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, valja znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Tuzla, Slobodnica i drugi.

  Uz masu bitnih znamenitosti u tim gradovima, specifično ljeti, razveseljavaju skroz interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najpovoljnijih karata u super ste situaciji i prilici naći konkretno putem našeg Vollo.hr web-a.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam pruža priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Za kraj, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke daleke dijelove svijeta.