Polasci

Autobusni kolodvor Zenica

Adresa Bulevar Kralja Tvrtka I 34
Broj telefona +387 32 242 224
Email ---

O Autobusni kolodvor Zenica

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Zenici provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija. Do autobusnog kolodvora u Zenici, smještenog na adresi Bulevar Kralja Tvrtka I 34, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranoga jutra posebna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji hrle da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u pravo vrijeme.

  Svakako super bi bilo da pozovete i naručite taksista da vas pokupi ispred sobe, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan za vas slobodan taksi ili nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz ranije provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako bez sumnje proći bolje, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod tada najjeftinijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li u toalet informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, budući da obično ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije najsretnije rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a izgledno je da će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izreći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i tome slično. U informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u i oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. TAXI prijevoznici koje vidite u blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste taman došli u grad bit će najbolje da se smjestite i nakratko opustite, a onda krenete u razgledavanje i upoznavanje Zenice. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si ugrabite nešto za prizalogajiti. Taj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na glavni kolodvor za autobuse točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili upravo razmišljate o tome da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate nekolicinu sati do polaska autobusa ono što je najbolje je da predate stvari u garderobu, a potom odete po definitivno zadnji put obići Zenica.

  Tako sjedeći promatrajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se dosjetiti svakog, baš svakog, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite stvari u nekoj od garderoba, tj. u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi pravo je vrijeme za obilazak grada Zenice. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i nećete sada uprskati taj period što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Zenica i želite nastaviti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, naš je prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. Pretpostavimo da ste pred kraj s obilaskom Zenice, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar, Mostar i razni drugi.

  Pored bitnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, dočekuju interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenutku ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici pronaći baš putem našeg Vollo-a.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam garantira bezbolnije snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Naposljetku, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.