Polasci

Autobusni kolodvor Ženeva

Adresa Place Dorcière 5
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Ženeva

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Genèveu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Genèveu, smještenog na adresi Place Dorcière 5, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati posebna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Bez ikakve sumnje odlično bi bilo da naručite TAXI da dođe po vas ispred hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je prvo mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana.

  Nije teško pretpostaviti da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan za vas slobodan taksi ili apsolutno nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta više od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije toga provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako zasigurno proći bolje, odnosno tako imate priliku nazvati i dogovoriti prijevoz kod trenutno uvjerljivo najjeftinijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako trebate u toalet ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je tijekom putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte spremne kovanice, budući da uglavnom ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a izgledno je da će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Pri šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni podijeliti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i sl..

  Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Onaj birc kojega ste vidjeli po dolasku na glavni kolodvor za autobuse upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do kretanja autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si kupite, odnosno ugrabite nešto za jelo. TAXI prijevoznici koje vidite u okolici kolodvora na usluzi su vam pa ako ste maločas stigli u grad savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a nakon toga krenete u obilazak i upoznavanje Genèvea.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili upravo razmišljate o tome da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa najbolje je da smjestite prtljagu u garderobu, a potom da jednostavno po zadnji put razgledati i istražiti Genève.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati dosjetiti svake sitnice. Opažajte, tj. upijajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u garderobi autobusnog kolodvora, ili pak u vašem smještaju pravo je vrijeme za upoznavanje grada Genèvea. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i ne želite valjda sada baciti u vjetar taj period što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste završili s obilaskom Genèvea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Lausanne, Vimines, Saint-Baldoph, Saint-Alban-Leysse, Les Marches i mnogi drugi. Kad obiđete i dosadi vam Genève i želite otpustiti se dalje drugim putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek.

  Uz masu važnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, dočekuju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti dodatni razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici nabaviti upravo preko našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam garantira puno lakše snalaženje po gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek se možete odlučiti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta.