Polasci

Autobusni kolodvor Zabok

Adresa Croatia
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Zabok

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Zaboku provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija. Do autobusnog kolodvora u Zaboku, smještenog na adresi Croatia, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom ranoga jutra nerijetko velika gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u zakazano vrijeme.

  Definitivno ponajbolje bi bilo da zakažete TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana.

  Pretpostavljamo da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini za vas slobodan taksi ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz ranije provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako definitivno proći osjetno jeftinije, odnosno tako možete pozvati i dogovoriti prijevoz kod tada najjeftinijeg TAXI poduzeća. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako morate na toalet informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Za toalet i garderobu imajte u pripremi kovanice, budući da u glavnini ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za trajanja putovanja zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni podijeliti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slična neodgovorena pitanja. Na šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Onaj birc kojega ste uočili po dolasku na glavni kolodvor za autobuse upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do polaska autobusa. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si kupite, odnosno ugrabite nešto za jelo. TAXI prijevoznici koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste maločas stigli u grad bit će najbolje da se smjestite i nakratko opustite, a potom krenete u obilaženje Zaboka.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati do polaska autobusa najidealnije je da pustite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da uputite se po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati i istražiti Zabok. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u u najbliže smještenom kafiću.

  Promatrajte i upijajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite kovčega u kakvoj garderobi, tj. u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu idealno je vrijeme za obilazak grada Zaboka. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste priželjkivali da ovdje stignete i nećete sada uprskati taj period, odnosno te sate što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Zabok i želite otpustiti se svojim putem, predlažemo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Pod pretpostavkom da ste gotovi s obilaskom Zaboka, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Zagreb, Maribor, Sesvete, Soblinec, Goričica i razni drugi.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpristupačnijih karata u super ste situaciji i prilici nabaviti upravo preko našeg weba Vollo.net. Uz zavidnu brojku bitnih znamenitosti u ovim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, dočekuju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti još barem jedan razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Naposljetku, uvijek ste u prilici odlučiti upustiti u putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.