Polasci

Autobusni kolodvor Wels

Adresa 4600
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Wels

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Welsu, smještenog na adresi 4600, najbrže se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem. Trebate li javni prijevoz u Welsu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra značajna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji se užurbano trude da bi došli na svoja radna mjesta u zakazano vrijeme.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Nesumnjivo super bi bilo da pozovete i naručite TAXI prijevoz da da dođe i pokupi vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan odmah dostupan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili se ne krećete pravim područjem. Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije toga provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prijevoz kod u datom momentu najjeftinijeg TAXI poduzeća. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, trebate li u WC informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je u aspektu putovanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za ponijeti. Za garderobu i WC imajte u pripravnosti kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije najbolje rješenje doći zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izreći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slične dvojbe. Kada ste na šalteru za infromacije raspitajte se i saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Taj caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na busni kolodvor točno je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si ugrabite nešto za prizalogajiti. TAXI vozači koje vidite tik do kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a zatim krenete u razgledavanje i upoznavanje Welsa.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se u caffe baru u blizini. Za vas koji imate nekolicinu sati uoči polaska autobusa kao stvoreno je da predate prtljagu u garderobu, a potom da uputite se po definitivno posljednji put obići, tj. razgledati Wels.

  Tako sjedeći promatrajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite stvari u nekoj od garderoba, tj. u vašem smještaju idealno je vrijeme za obilazak grada Welsa. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i nećete sada uzalud potratiti taj period, odnosno te sate što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste gotovi s obilaskom Welsa, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Linz, Salzburg, Dubné, České Budějovice, Thyrnau i još mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Wels i definitivno isplanirate otpustiti se dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predložili bismo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Za sve te destinacije neke od cijenom najnižih karata imate priliku pribaviti, tj. kupiti točno preko našeg servisa Vollo. Pored važnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju skroz interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam omogućuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te lagodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek imate mogućnost odlučiti na putovanje u neke dalje kutke svijeta.